TopptipsAnalys x10 25/2

Hallå så här mitt i veckan alla glada Sparvar! Idag blir det en TorsdagsTopp för min del och i min spåkula kommer detta sluta med en favorittippad slutkupong. Hela faderullan är match numro dos i Europa Leagueslutspelet och för lag som Milan, Arsenal och Leicester krävs det en seger. Den 25 februari firar Sigvard Namnsdag, Kuwait har nationaldag och utöver dessa två är denna dag tillägnad Grapefruktens dag! Om jag ska vara ärlig så föredrar jag Apelsin men men, vi är alla olika. Jag kommer självklart bjuda på ett andelsspel, 10 andelar som vanligt á 60 kr. Ändringar i systemet kan komma att ske men här kommer ramen och mina tidiga tankar.  Nu tar vi en titt på dagens matchprogram! Värt att nämna är att detta system är gånger 10. (X10)

Till andelslsaget!

 

  1. Ajax – Lille (1x)

Första matchen på kupongen tittar vi närmare på och resultatet från den första omgången slutade 2–1 till Ajax. Fördel för den flygande holländaren med dubbla bortamål och en rejäl uppförsbacke för fransoserna. Nu vänder skutan till Amsterdam och här trivs Ajax kan man säga. Med 4 raka hemmavinster och totalt 15 matcher utan förlust ser jag inte detta Ajax förlora mot Lille på torsdag. Jag förväntar mig en jämn match där förvisso hemmalaget inte behöver gå fullt ut men kommer göra tillräckligt för att vinna eller spela kryss. Tränaren i Ajax, Erik Ten Hag kommer inte vilja ge någon förhoppning för fransmännen utan kommer gå och pumpa fin anfallsfotboll ändå. Krysset får åka med då Ajax kommer vara nöjda med ett 0-0 eller 1-1 resultat i slutet av matchen.

  

  1. Arsenal – Benfica (1)

Vidare till England och London där Arsenal tar emot Benfica tänkte jag säga men denna match spelas på neutral plan på grund av Corona-restriktioner. Med ett 1-1 resultat från den första omgången behöver Gunners vinna eller spela 0-0 med bortamålsfördelens hjälp. Här ser jag framför mig att Arsenal vill gå för segern fullt ut. Från den första matchen har vi med oss att Arsenal var det spelförande laget med mest boll. Trots en vända hem och torsk mot City med uddamålet drar britterna det längsta strået och vinner denna match tillslut. Benfica har även visat en mindre dipp med att inte vunnit på tre matcher och har en del bekymmer i bortaspelet denna säsong. Spikettan tas

 

  1. Manchester United – Sociedad (1×2)

Manchester United gick verkligen och pumpade ut kvalité förra omgången när man krossade Real Sociedad med hela 4-0 på bortaplan. Ingen rolig kväll för Alexander Isak som nu står inför en omöjlig uppgift på Old Trafford. Med 4 bortamål har avancemanget vidare till nästa runda blivit en självklarhet men vinsten i denna match absolut inte. Med bara 2 vilodagar ställs man i en viktig match i PL mot Chelsea på söndagen så kanske man vaskar denna match en aning. Helgarderingen kommer jag välja i första hand eftersom en rotation är att vänta och vilande spelare kommer få chansen. HEL.

  1. Milan – Crvena Zvezda (1)

Zlatans Milan har det tufft i Serie A där man hade ett perfekt utgångsläge för att ta bucklan men där förlusten mot Inter i Derbyt senast vägde tungt för spelarna. Ett försprång som ätits upp och nu ser det inte lika ljust ut. I EL är man fortsatt stora favoriter och efter BARA 2–2 i den första matchen går man för vinsten och att göra denna match kort med en enkel vinst. Eftersom Zlatan även byttes ut i slutet av Derby fick jag en känsla av att man ville vila upp honom till denna match eftersom man går för direkt avancemang vidare. Med ett odds på nuvarande 1.40 ser jag inte Röda stjärnan ha en suck i denna match trots den fina förstamatchen från serberna. Enkel etta där Zlatan att göra mål är en tidig spaning i mina ögon!   

 

  1. Roma – Braga (1)

Roma har seglat Upp i Serie A och ligger nu på en fin bronsplats bakom de randiga Milano-lagen. Första matchen mot Braga slutade med en enkel 2-0 vinst för italienarna som i många stunder var en jämn kamp på planen. Med två bortamål tror jag att Roma redan är klara och Braga känns lite uppgivet inför denna match. Fokus ligger på Ligan för portugiserna där man slåss för titeln men har en del poäng upp till förstaplatsen. Vände på steken efter Romaförlusten och kunde ladda om för att vinna med hela 4-2 mot Tondela. Nu har man dock inte mycket att sätta emot Dzeko och Mayoral i Roma. Ettan får stå ensam.

 

  1. Leicester – Slavia Prag (1)

Med ett otroligt tråkigt 0-0 resultat i ryggen måste vi se mål i denna match och här kommer Leicester inte hålla inne på krutet i mina ögon. Med 10 pinnar upp till City i ligan är den titeln körd, men en EL-buckla kan bärgas av Rodgers om allt går i rätt riktning. Jag tycker allt ser lovande ut för laget, Bra spel, Bra offensiv med Vardy tillbaka i form och ett genomgående av stabila insatser motiverar min etta här. Med ett bortamål för Parg här måste Leicester gå ALL IN och jag tror att man går in i denna match med mentaliteten av göra ett snabbt 1-0 för att sedan kontrollera matchen fullt ut. Prag har dock visat sig otroligt starka i Europaspel tidigare men i mina ögon är det klasskillnad på lagen i det stora hela. Ettan får även här ställas alone.

 

  1. Villareal – Salzburg (1×2)

HEL,Hel,hel. Jag kommer hela denna match hela vägen till månen om det så behövs. Villareal har med sig en 2-0 vinst på bortaplan så vidare går man nog om man kan göra mål på hemmagräs också. Matchen i sig är dock inte lika klar där Salzburg ofta överraskar alla med fin offensiv och rolig fotboll. Laget leder ligan i storartad stil och kommer med tre raka bortasegrar. Förra matchen mellan dessa två var otroligt jämn och trots straffmiss från spanjorerna tillskrevs man segern tillslut med 2-0. I Laliga ligger laget på en fin 6:e plats med Betis tätt efter sig och laget har en tuff match redan på söndag mot tabellettan Atletico Madrid. På hemmaplan har man visat sig svagare och kommer med två kryss och en förlust i ryggen så därför helgarderar jag denna match direkt.  

  1. PSV – Eindhoven – Olympiakos (1×2)

Sist Men inte minst ska vi tillbaka till Holland och PSV som ska ta emot den grekiska jätten. Första mötet slutade hela 4-2 till Olympiakos men ropa inte hej ännu eftersom PSV faktiskt tar med sig två bortamål till returen. PSV är ett lag som snittar över 2 mål per match och med ett 2-0 resultat hemma i Eindhoven skulle ta laget vidare till nästa steg. Jag väljer därav att helgardera denna match. I PSV hittar vi den israeliska anfallaren Eran Zahavi som om han är på humör kan krossa alla förväntningar. Snubben gjorde två mål senast mot Olympiakos och trots att han är målsnål i ligan visar han upp kvalité så fort han får spela lite internationellt. På förhand är denna match en knepig nöt att knäcka men jag helgarderar och inväntar startelvor för att ta det slutliga beslutet. Jag tycker och ser PSV som favoriter till denna match om jag måste välja.

Till Topptipset hos Svenska Spel