Nyhet!

Europatipset 24/3 med landslagsfotboll och 4.5 miljoners jackpot

Det är landslagsuppehåll vilket betyder att det är en full kupong med endast landslagsmatcher. De flesta matcher är VM-kval matcher vilket gör att det är viktiga matcher som ska spelas. Det är också tight spelschema som gör att några lag kan rotera redan i första matchen beroende på mostånd.

Till andelslsaget!

1, Belgien – Wales, 1 (Spik)

Först ut är en match mellan grupp E:s bästa lag mot Wales som kommer slåss om andraplatsen i tabellen. Det är stor klasskillnad mellan dessa två lag då Belgien har världsspelare på nästan varje postion, till skillnad från Wales som har Bale och Ramsey som de största stjärnorna. Hemmalaget vill ha en bra start på VM-kvalet och spelare som De Bruyne och Lukaku fixar vinsten.

2. Cypern – Slovakien, 2 (Spik)

I nästa match hittar vi 100:a rankade Cypern mot 34 rankade Slovakien. Ett Cypern som har väldigt många spelare som lirar i den inhemska ligan. Vilket inte alls Slovakien har, då det är mycket spelare runt om i Europa. Stor skillnad i kvalitet mellan lagen även här vilket bortalaget kommer bevisa.

3. Finland – Bosnien, 2 (1X2)

Här ska ett väldigt intressant möte spelas, som kan vara avgörande i slutändan för vilket lag som tar sig vidare. Det skiljer lagen endast 1 plats i världsrakningen vilket gör det till en tight match, Lagen möttes senast i EM-kvalet 2019 och då vann lagen varsin match emot varandra. Finland mycket överstreckade just nu, men man ska absolut inte räkna bort Bosnien med Dzeko i spetsen. Helgardering här!

4. Frankrike – Ukraina, 1 (Spik)

Världstvåan Frankrike startar sitt VM-kval emot Ukraina. Hemmalaget som har världens bredaste trupp, för de skulle kunna ställa upp med nästan 3 stycken olika startelvor som hade hållt hög klass. Ukraina har höjt sig de senaste åren men ett Frankrike med motivation blir en extremt tuff uppgift. Lagen möttes i oktober och då vann Fransmännen med 7-1.

5. Lettland – Montenegro, X (X2)

I match fem hittar vi en match ifrån grupp G, mellan två av gruppens lite mindre bra lag. Och även om Montenegro är favoriter i detta möte så är Lettland ett tufft lag att möta. För hemmalaget lär backa hem och låta Montenegro hålla i bollen, vilket man inte är så bra på. Det gör att bortalaget kommer ha svårt att komma till farliga målchanser. Samtidigt är de överstreckade som gör att krysset absolut ska med!

6. Serbien – Irland, 1 (12)

Nästa match är en klurig match, då det är två landslag som blandar och ger väldigt ofta. Ett Serbien som har väldigt bra lag på pappret men som har svårt att spela som lag. Man lyckades inte ta sig till EM vilket är ett stort misslyckande. Irland är ett bättre sammanspelat lag som inte spelar för sig själva. Serbien klara favoriter men tycker 2:an ska med då det ibland låser sig helt och hållet för hemmalaget, samt att Irland kan stänga igen bakåt.

7. Slovenien – Kroatien, 2 (X2)

Slovenien tar emot Kroatien i sin första VM-kval match. Ett Slovenien som sakta men säkert blir bättre och bättre. I spetsen har man Atalanta spelaren Ilicic som håller hög klass. Kroatien kom tvåa i VM 2018 och var då i sin prime. Men nu tre år senare har truppen åldrats mycket och det är inte många unga talanger som slagit igenom. Så även om 2:an ska med så ska man inte räkna bort ett hungrigt Slovenien som kan fixa ett kryss i denna match.

8. Rumänien U21 – Nederländerna U21, 2 (X2)

I match 8 så bjuds vi på en premier match från U21 EM. Det betyder att det är exremt vitkiga poäng som står på spel då man endast har 3 matcher på sig att ta sig vidare från gruppen. Fotbollen i Nederländerna är betydligt längre fram än Rumänien, framförallt är bortalaget kända för att få fram unga lovande talanger. Så de är favoriter med all rätt, dock är det premiär vilket kan göra att nerverna smyger sig på spelarna. För U21 är inga speciellt rutinerade spelare, vilket gör att spelarna inte alltid klarar av pressen, vilket gör att krysset åker med.

9. Sverige – Georgien, 1 (Spik)

I nästa match så hittar vi vårat kära hemland när de ska försöka slå världs 89:an, vilket undertecknat tror de löser. Flera svenskar är i fin form, bland annat Zlatan och Alexander Isak. Man vill få en bra start på VM-kvalet och samtidigt vill just Zlatan visa att han är tillbaka i landslaget på riktigt. Sverige brukar ha relativt enkelt mot mostånd som är bettydligt sämre än de själva, vilket gör att de vinner denna match med!

10. Israel – Danmark X (X2)

Till en annan grupp där vi hittar vårt grannland Danmark istället som gästar Israel. Ett överstreckat Danmark som jag inte litar på helt, gör att krysset ska med. För att Israel är ett väldigt starkt defensivt lag som ofta gör det svårt för sina moståndare att göra mål. Risk för underskattning av bortalaget också!

11. Skottland – Österrike, X (1X2)

I grupp F hittar vi en spännande match mellan två jämnstarka lag. Skottland som lyckades kvalificera sig till årets EM bevisar att man är på uppgång med sitt landslag. Österrike har tappat lite men har fortfarande bra spelare i tillexempel Alaba. Tycker att alla streck är ett bra drag här, för det kan verkligen sluta hur som helst beroende på vilket lag som har sin bästa dag.

12. Ungern – Polen, 2 (X2)

Ytterligare en match mellan två lag som tog sig till EM. Ungern som inte har någon speciell spelare som sticker ut, istället är man ett lag som arbetar tillsamamns. Det gör även Polen men skillnaden är att man har världens bästa forward i Robert Lewandowski. Så utan tvekan ska Polen stå som favoriter, men skulle Bayern stjärnan inte ha sin bästa dag så är det en jämn kamp. X2 här!

13. Moldavien – Färöarna, 2 (12)

Sist ut på kupongen hittar vi en match mellan två lite mindre nationer. Moldavien befinner sig på plats 177 i världsrankingen och Färöarna hittar vi på plats 107. En match som jag inte tror slutar oavgjort. För att det är två lag som inte har något att förlora, som är villiga att riskera lite för att få vinna. 12 på kupongens sista match.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Europatipset 1/8
Europatipset idag bjuder på matcher från Allsvenskan, Danska Superligan, en fransk final och Skotska ligans första omgång. Vissa känns betydligt mer givna än andra men jag tycker att jag har tråcklat mig igenom dessa matcher någorlunda. Spelstopp 14:59. Mot 13 rätt! 1. Djurgården – BK Häcken, 1X Djurgården kommer senast från bortavinst mot Kalmar där […]
Europatipset 25/7
Europatipset på söndag bjuder på matcher från Allsvenskan, Danska Superligan, en Belgisk match och en del från Superettan. Det är högt och lågt i kvalité och svårighetsgrad på matcherna men jag har ändå en bra känsla inför söndagen. Spelstopp 14:59. Mot 13 rätt! 1. Hammarby – IFK Norrköping, 1 (1X) Först ut i denna veckas […]
Europatipset 18/7
Helgens Europatips bjuder på matcher från Allsvenskan, Eliteserien och några från danska Superligaen. Vissa matcher känns mer givna än andra så vi får se hur detta slutar. Spelstopp är 14:59. Mot 13 rätt! 1. AIK – Kalmar FF, 1 (12) AIK möter Kalmar i den elfte omgången i Allsvenskan. Här har majoriteten kryssat för AIK […]