Nyhet!

Europatipset 10/1 med intressanta matcher

Det är inga Premier League matcher till kommande Europatips på grund av FA-cup spel. Men det bjuds på intressanta matcher ändå med en hel del blandad fotboll. Italiensk, Spansk och Tysk fotboll för det mesta, men också ett par engelska lag ska spela som tillhör de lägre divisionerna.

Till andelslsaget!

 

1. Juventus – Sassuolo, 1 (Spik)

I första matchen står Juventus som hemmalag när Sassuolo kommer på besök. Giganterna Juventus som senast vann väldigt övertygande mot serieledarna Milan vilket tyder på att man är i fin from. Bortalaget Sassuolo är ett av italiens utropstecken denna säsong då man befinner sig på en femte plats. Det är ett svårslaget lag men när man nu möter Juventus på bortaplan så kommer man få det tufft. Behövs fler streck i betydligt jämnare matcher vilket gör spiken fin här.

2. Udinese – Napoli, 2 (Spik)

Napoli har kommit igång mer och mer ju längre säsongen har gått, och även om man helt mirakulöst förlorade senaste matchen mot Spezia så spelade man bra och skapade bra lägen. Man har en bra offensiv då man gör många mål, men man släpper också in få bollar. Udinese är i usel form och har inte vunnit sedan den 20:e december. Napoli lär vara extra taggade efter de usla resultatet senast och vid vinst i denna match så har man chans på ett par placeringar upp i tabellen.

3. Parma – Lazio, X (X2)

Här är bortalaget det klart bättre laget utan tvekan. Men Parma är ett svårslaget lag som relativt ofta snor med sig en poäng. Lazio som dessutom spelat rätt knackigt den senaste tiden. Det kommer bli en klar överstreckning på Lazio och då tycker jag att det det är klart värt att ha med krysset, samtidigt som 2:an behöver vara med.

4. Fiorentina – Cagliari, 2 (X2)

I denna matchen lutar det mot bortalaget i skrivande stund. Enligt oddsen är Fiorentina prisade till 1.80 vilket är rätt lågt med tanke på hur säsongen har sett ut än så länge. Det skiljer bara lagen 1 poäng och Cagliari har gjort fler mål än Fiorentina. Och även om Fiorentina har den bättre truppen så har man inte fått spelet att funka. Det är två ojämna lag som oftast förlorar eller spelar lika. Och då Fiorentina kommer bli överstreckade så är jag väldigt nöjd med X2.

5. Verona – Crotone, 2 (1X2)

Verona är i nuläget streckade med 77% samtidigt som oddset står i 1.79. Väldigt överstreckade vilket de lär vara till inlämning också. Och jag kan förstå de som väljer att spika Verona eftersom Crotene inte är ett bra lag. Men samtidigt så är Verona ett ojämnt lag som mycket väl skulle kunna förlora mot vilket lag som helst i ligan. Enormt värde på krysset och 2:an. Dock anser jag att alla strecken ska med i denna match för att inte räkna bort Verona helt.

6. Barnsley – Tranmere, 1 (Spik)

Championship klubben Barnsley tar emot League Two klubben Tranmere. Båda dessa klubbar är mittenlag i sina respektive ligor. Något som gynnar hemmalaget eftersom de vet om att man kommer hamna i mitten, vilket gör att man tar FA-Cupen lite mer seriöst för att gå långt i tuneringen. Utöver det så är två divisioner extremt stor skillnad. Onödigt att ha med några andra streck eftersom Barnsleys B-lag i stort sätt kommer vara favoriter mot Tranmere.’

7. Bristol City – Portsmouth, 2 (1X2)

Bristol ligger på tionde plats i Championship när man möter League One laget Portsmouth. Och även om det skiljer en division så ligger Portsmouth i nuläget på en tredjeplats vilket betyder att man inte är något dåligt gäng på något sätt. En jämn match på förhand där oddsen talar för en 50/50 match. Där laget med bäst inställning förmodligen tar sig vidare. Bristol kommer bli överstreckade eftersom man är laget i den högre divisionen, men jag skulle inte räkna bort Portsmouth. Helgardering bästa draget i denna matchen!

8. Cheltenham – Mansfield, 1 (1X)

Den sista FA-cup matchen på kupongen sker på Whaddon Road. Där två League Two klubbar ställs emot varandra. Hemmalaget ligger på fjärdeplats och bör ses som favoriter mot Mansfield som befinner sig på femtonde plats. I nuläget är Cheltenham lite understreckade också vilket ger 1:an värde. Inbördes möten så har hemmalaget den bättre statistiken också. 1X bör göra jobbet här.

9. Cadiz – Alavés, 2 (X2)

La Liga är en väldigt jämn liga där det inte skiljer lagen mycket alls. Cadiz har 20 poäng och ligger på tionde plats. Alavés har samlat ihop 18 poäng och har plats 14 i tabellen. Något som gör att nykomlingarna Cadiz blir överstreckade. Vilket gör att X2 känns bra på förhand. Cadiz som endast mäktat med 12 mål på 17 matcher vilket också talar för bortalaget. En jämn match som kan sluta oavgjort.

10. Elche – Getafe, 2 (X2)

Återigen en jämn match tabellmässigt då det bara skiljer1 poäng lagen emellan. Elche gör få mål och Getafe har den lite vassare truppen. Stor chans till kryss i denna match då framförallt Elche gör det en hel del. Streckningen kommer förmodligen landa kring oddsets värde, vilket betyder att det inte ger någon fördel åt något håll. Kryss eller Getafe tror jag på!

11. Valladolid – Valencia, 1 (1X)

Lite av ett bottenmöte i La Liga där femtondeplacerade Valladolid tar emot gästande Valencia. Ett Valencia som inte alls är på samma nivå som förr, på sjuttondeplats just nu vilket inte alls är godkänt. En jämn match där X:et ska med, men där det för tillfället är översträckning på Valencia och just därför lutar det att ta med hemmasegern också.

12. Augsburg – Stuttgart, 2 (X2)

I denna match möts två lag som det endast skiljer 1 poäng emellan. Men där Stuttgart helt klart borde ligga högre upp i tabellen. Det är ett offensivt lag som göra många mål men som dessvärre släpper in en del också. Till skillnad från Augsburg som inte alls gör mycket mål och som dessutom släppt in fler än vad de gjort. Stuttgart som är de tredje bästa bortalaget dessutom vilket gör att X2 bör räcka långt.

13. Arminia Bielefeld – Hertha Berlin, 2 (Spik)

Kupongens sista match avslutas i Tyska Bundesliga. Hertha Berlin gästar nykomlingarna Arminia. Ett Hertha som har blandat och gett men som ska tillhöra mittenskiktet truppmässigt. Nu ställs man mot Arminia som kommer få det tufft att stanna kvar i Bundesliga då man har stora problem offensivt framförallt, en målskillnad på 9-24 säger en hel del. Fin spik som summerar kupongen!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]