Nyhet!

Europatipset 13/12 med Europas bästa ligor

Nu börjar tabellerna visa vilka lag som tillhör toppen och vilka som kommer kämpa på den nedre halvan. Man har koll på vilka lag som presterar vecka in och vecka ut, men också vilka lag som inte är lika jämna. Ser man till detta Europatips så ska man ha med i tanken att flera topplag har haft europaspel under veckan, vilket kan öppna upp för skrällar för de mindre lagen.

Till andelslsaget!

 

1. Fulham – Liverpool, X2

Vi startar med ett möte mellan två lag som ligger på helt olika platser i tabellen. Fulham med sin sjuttonde plats ska ta och möta serietvåan Liverpool. En match som jag valt att halvgardera trots att Liverpool är extremt stora favoriter, helt enkelt för att man har en skadedrabbad trupp och mängder av matcher. För Liverpool har spelat 3 matcher i veckan under en längre period och någon gång kommer poäng tappen. När nu Fulham ställs på andra sidan kommer man underskatta de och vila flertalet spelare med tanke på att man möter Tottenham i en väldigt viktig match endast 3 dagar efter. Dessutom vilade varken Salah eller Fabinho i Champions League matchen i veckan. Fulham har helt klart spelat upp sig de senaste matcherna och man är inte ett enkelt lag att slå.

2. Crystal Palace – Tottenham, 1X2

I andra matchen är jag inne på en helgardering, vilket kan tyckas konstigt när man ser till lagens tabellplaceringar. För Tottenham ligger först och det är klart att man har gjort det bra, men man har haft väldigt mycket medstuds också. För ser man till ´´Expected Points´´ som är en statistisk uträkning på hur många matcher Spurs verkligen skulle ha vunnit med tanke på skapade målchanser, så ska man endast ha 17 poäng. Till skillnad från de 24 man har, vilket betyder att man 7 poäng på ren tur i stort sätt. Och även om statistik är långt ifrån rätt alltid så betyder det ändå något. Man spelar väldigt mycket matcher till skillnad från Crystal Palace och hemmalaget är alltid en svår uppgift. I denna match är det Spurs som kommer behöva föra spelet vilket man inte föredrar.

3.  Arsenal – Burnley, 1

Kupongens tredje match är en riktigt ångestmatch för Arsenal. Detta kan mycket väl vara Artetas sista chans att visa att han ska vara kvar som tränare. De ligger på en femtondeplats vilket är extremt dåligt för ett lag som ska ligga på Europaplatser åtminstone. Dock går man väldigt bra i Europa League då man vann alla 6 matcher i gruppspelet, vilket kan ha att göra med motstånden. Och har man då enkelt mot de sämre lagen i Europa så kan det vara likadant i Premier League. Och då Burnley är ett lag som kommer ha det jobbigt att vara kvar i engelska högstaligan denna säsong så kan det vara ett perfekt motstånd för Arsenal. Spik på hemmalaget då spelarna behöver visa att man är värdiga att ha den röda tröjan på sig.

4. Leicester – Brighton, 12

Detta är en klurig match då två bra lag ställs mot varandra. Där Leicester är det klart effektivare laget, men där Brighton är ett otroligt bra balanserat lag som spelar bra. Dock har bortalaget inte fått med sig så mycket poäng då man helt enkelt missat för mycket chanser. Men Leicester spelar Europa League vilket gör att de inte kommer vara lika utvilade som Brighton. Så därför väljer jag att halvgardera utan att ta med krysset. Båda lagen kan vinna och det kommer vara full fart från start.

5. Milan – Parma, 1

I denna match spikar jag Milan då de är betydligt bättre än sina motståndare. Det finns en liten chans till att Zlatan är med i truppen igen efter en längre tids skadeperiod. Men laget har klarat sig väldigt bra utan svensken också. Man ligger först i Serie A och är i en väldigt bra form. Parma ligger på sextondeplats i tabellen och kommer ligga där under hela säsongen. Hemmalaget vinner denna match och är enligt mig den säkraste spiken i kupongen!

6. Bologna – Roma, X2

Roma gästar Bologna i en match jag har valt att halvgardera. Roma är det bättre laget och vilade dessutom många spelare i veckans Europa League då man redan var klara gruppvinnare. Så man kommer med ett bra lag, samtidigt som man inte är i sin bästa form. Men Bologna är ett lag man ska slå om man ska fortsatt hänga med i toppen av tabellen. X2 bör räcka gott och väl här!

7. Atalanta – Fiorentina, 1X

Atalanta blev klara för Champions League slutspel i veckan men man har fortsatt problem i Serie A då de endast vunnit 4 matcher av 9 denna säsong. Men det finns faktiskt ett topplag till som underpresterar mer än Atalanta och det är just Fiorentina. Bortalaget ligger på sjuttondeplats vilket är väldigt konstigt med tanke på truppen de har. Men de kommer börja ta poäng framöver och det finns stor chans till X i denna match då båda lagen inte vill förlora. Dock kommer hemmavinsten med också då Atalanta är det bättre laget.

8. PSG – Lyon, 1

Det ska spelas ett stormöte i franska ligan i kupongens ända Ligue 1 match. Ett PSG som enkelt kunde spela ut Istanbul utan att ens behöva springa i stort sätt under onsdagskvällen. Det blir förmodligen spik i denna match för att PSG vet att man behöver få ett litet försprång i ligan, för att senare under våren kunna vila när det är slutspel i Champions League. De är flera nivåer bättre än Lyon och även om man inte ställer upp med sitt bästa lag så ska man vinna denna match. Kan kommat att ändra till 1X här beroende på lagnyheter under matchdag.

9. Barcelona – Levante, 1

I denna match har jag valt att spika storfavoriterna Barcelona, helt enkelt då man har börjat så otroligt dåligt i ligan och måste vinna denna match. Tränare Ronald Koeman är ifrågasatt och behöver vända den dåliga trenden. Levante har ingen jättevass trupp så Barcelona bör lösa en vinst på hemmaplan här.

10.  Real Betis – Villareal, 1X2

En jämn match ska spelas i La Liga då Villareal gästar Real Betis. Ett Villareal som har presterar väldigt bra inledningsvis. Men Real Betis har en bra trupp och det är inte mer en rätt att helgardera denna match då den kan sluta hur som helst.

11. Elche – Granada, X2

Detta är ytterligare en jämn match men där jag är mer inne på bortalaget. Elche är ett bra defensivt lag men man har problem att göra mål framåt. Samtidigt som Granada har en bra trupp som kommer hamna på den övre halvan av tabellen. Ser man till streckfördelningen just nu så är Granada extremt lågstreckade vilket gör att det finns värde att hämta på bortalaget.

12.  Augsburg – Schalke, 1X

Elfteplacerade Augsburg tar emot jumbon Schalke. En match som är viktig för båda lagen. Jag tycker 1X ser bra ut här eftersom båda lagen är i usel form vilket gör att de oavgjorda resultatet ligger nära till hands. Men också en match Augsburg ska vinna om man vill hamna på övre halvan.

13. Bayern Leverkusen – Hoffenheim, 1X

Sista matchen på kupongen står Leverkusen som hemmalag mot Hoffenheim. Ett Leverkusen som presterat väldigt bra under hela säsongen och man ligger på en andraplats, endast 1 poäng bakom självaste Bayern München.  Och vill man hänga med Bayern så behöver man slå ett Hoffenheim som är ett mittenlag. Men då hemmalaget hade Europa League match i torsdags så kommer det oavgjorda resultatet med här då Hoffenheim kommer vara piggare.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

 

 

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.