Nyhet!

Europatipset 11/6 med EM och 5 miljoners jackpot

Detta är årets roligaste Europatips utan tvekan. För under 6 dagar utspelas denna kupong där det endast är EM-matcher på schemat. Otroligt roligt och det gör det inte mindre roligt med hela 5 miljoner i jackpot. Brukar man inte delta i Europatipset så är det dags nu!

Till andelslsaget!

1, Turkiet – Italien, 2 (X2)

Först ut är naturligtvis öppningsmatchen som spelas på fredagskvällen. Det gäller grupp A som är väldigt öppen på förhand. För även om Italien är favoriter att ta hem gruppen så kommer det vara jämnt bakom med Turkiet, Wales och Schweiz. Italien är också klara favoriter mot just Turkiet, men det är ett lag man inte ska underskatta. För de har gjort riktigt bra insatser under det senaste halvåret, där de bland annat har vunnit mot Nederländerna. Dessutom har de en stekhet Yilmaz som målskytt vilket gör att krysset åker med.

2. Wales – Schweiz, 1 (1X2)

I den andra matchen från grupp A hittas en betydligt jämanre match. Det är världsrankingens sjuttondeplats mot plats nummer tretton. En match som är helt öppen på förhanh, och de laget som går segrande här ifrån har goda förutsättningar framöver. Dock betyder det att ett oavgjort resultat ligger nära till hands då inget av lagen vill riskera att förlora. Helgardering bra val här!

3. Danmark – Finland, 1 (Spik)

Till grupp B där vi hittar ett intressant nordiskt möte. Det är världstian Danmark som kommer in i tuneringen med ett riktigt starkt lag. Något som gör att de helt klart kan skrälla sig vidare långt i tuneringen. Finland lyckades ta sig till EM, vilket är det första mästerskapet som landet deltar i. Dock har det sett tyngre ut de senaste matcherna då laget lyckades förlora mot Estland i EM-genrepet. Danskarna spelar på hemmaplan vilket är en klar fördel, samtidigt som de har bättre spelare på varje position.

4. Belgien – Ryssland, 1 (1X)

Även i grupp B hittas en jämnare match då Belgien och Ryssland möts. Belgarna som är favoriter att ta hem gruppen, vilket de också bör vara med tanke på truppen de har. Dock är Ryssland inte dåliga som lag, och med tanke på att De Bruyne förmodligen inte är med denna matchen så ska krysset med. Beligen är dessutom överstreckade vilker gör 1X till ett smart drag.

5. England – Kroatien, 1 (1X)

Till grupp D där en av tuneringens stora favoriter ska spela. Jag snackar naturligtvis om England som har ett extremt bra lag, inte bara startelvan utan också bänken som håller hög klass. Kroatien tog ett VM-silver 2018, men har sedan dess åldrats och inte alls lika bra nu. Matchen spelas på Wembley, Englands nationalarena vilket såklart gynnar de. Dock har de en stor press på sig och Kroatien har mycket rutin i laget vilket gör att ett oavgjort resultat inte är omöjligt.

6. Österrike – Nordmakedonien, 1 (Spik)

I grupp C så deltar tuneringens allra sämsta lag. Nordmakedonien som genom Nations League lyckades med lite flyt att ta sig till mästerskapet. De möter Österrike som har flera spelare ute i toppligona, tillexempel Alaba, Sabitzer och Arnautovic. Måstematch för Österrike som bara ska vinna denna match, vilket jag också tror de löser relativt enkelt.

7. Nederländerna – Ukraina, X (1X)

I samma grupp som matchen ovan hittas denna match. Favoriterna till att komma först i gruppen, Nederländerna möter Ukraina. Lag som utvecklas mycket under de 2 sista åren. Ett Nederländerna som har pratats upp och som har möjligheten att vara ett riktigt utropstecken. Dock är Ukraina ett svårslaget lag som bland annat kryssade mot Frankrike för 3 månader sedan i VM-kvalet. Och Nederländerna har inte övertygad allt för mycket under EM-genrepet vilket gör att spiken inte känns säker alls.

8. Skottland – Tjeckien, X (1X2)

Tillbaka till Englands grupp där en tight match ska spelas. Skottland och Tjeckien som på förhand slåss om tredjeplatsen i gruppen. Något som gör att det oavgjorda resultatet känns som det rimligaste, då lagen också har sin styrka i försvaret. Och det är två lag med kollektivet som sin styrka, som gör att laget som tar ledningen i denna match mycket möjligt kan backa hem och lösa segern. Alla streck för min del här.

9. Polen – Slovakien, 1 (1X)

Till grupp E där vårt egna land befinner sig. Polen och Slovakien möts först, en match som förhoppningsvis är en kamp om tredjeplatsen. Polen är det klart bättre sett till trupp då de har världens bästa anfallare, Lewandowski som kan avgöra mot vilket mostånd som helst. Slovakien har Hamsik som bästa spelare men kommer ha det svårt att ta sig till slutspel. 1X räcker lång väg då Polen också är stabila defensivt.

10. Spanien – Sverige, 1 (Spik)

Till Sveriges match då de i premiären får möta gruppens bästa lag. En match som Spanien självklart är storfavoriter i. Det är två lag med Corona smittade vilket kan påverka lagen något. Hur som helst så är Spanien just nu streckade till 54% av svenska folket vilket är på tok för lågt. Vilket gör det ganska enkelt att spika Spanien då det ger ett dundervärde. Spanien har också det bättre laget och Sverige kommer få det svårt att hålla tillbaka spanjorerna. Ska tilläggas att det inte är den här matchen som Sverige behöver poäng även om det hade varit en bonus.

11. Ungern – Portugal, X (X2)

Sist men inte minst så hittar vi grupp F som är dödens grupp utan tvekan. För det är tre stornationer som möts, vilket gör att Ungern hamnat lite snett på det. För just Ungern är det nästintill omöjligt att ta sig vidare till slutspel för det kommer bli tufft att ens få med sig en poäng från gruppspelet. Dock är det premiärmatch och Portugal trivs mer med att ligga lågt vilket de inte kommer få göra mot Ungern. Så tycker krysset ska med då Portugal ibland har svårt att avgöra matcher de behöver dra upp tempot själva i.

12. Frankrike – Tyskland, 1 (1X)

I samma grupp hittas ett toppmöte mellan Frankrike och Tyskland. Fransmännen som är favoriter att ta hem hela mästerskapet med sin överlägsna trupp. Tyskland har inte haft det så lätt sedan VM-guldet 2014 och truppen de har skrämmer inte. Så här tror jag att Frankrike är numret för stora och löser segern, dock åker det oavgjorda resultatet med då det är landslag som har respekt för varandra.

13. Finland – Ryssland, 2 (X2)

Sist på kupongen hittas en match som tillhör den andra omgången av gruppspelet. Det är Finland och Ryssland som möts i grupp B. En match som Ryssland är favoriter i men också en match som Finland behöver ha poäng i om de ska ta sig vidare. Men X2 ska ändå räcka långt här då ryssarna har det bättre laget, samtidigt som Finland inte varit bra de senaste månaderna.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 27/11
Spelcash stryktipsanalys inför helgens jackpotomgång.
Topptipset 20/11 extra 500000kr
Efter landslag spel och Sveriges miss till först platsen i gruppen, så är de liga spel igen. Svenska Spel bomba på med extra pengar på topptipset. OBS det är 2 topptips i morgon med 500 000kr extra kl 16, och kl 18 är det extra 250 000kr.Nu till omgången. Vi har 2 stora favoriter med […]
Markarydsprofilerna Lasse Jacobsson och Dan Olsson delar med sig av sina bästa speldrag till stryktipset
Spelcash förbättrar sin bevakning av Stryktipset ytterligare. Nu kan vi bjuda på experttips från landslagsscouten Lasse Jacobsson och Spelcash-experten Dan Olsson. Gemensamt för den här duon är att de har ett stort intresse och kunnande för fotboll samt att båda är boende i metropolen Markaryd i södra Småland. Här kommer Markarydsduons bästa tips till helgens […]
Markarydsprofilerna Lasse Jacobsson och Dan Olsson delar med sig av sina bästa speldrag till stryktipset
Spelcash förbättrar sin bevakning av Stryktipset ytterligare. Nu kan vi bjuda på experttips från landslagsscouten Lasse Jacobsson och Spelcash-experten Dan Olsson. Gemensamt för den här duon är att de har ett stort intresse och kunnande för fotboll samt att båda är boende i metropolen Markaryd i södra Småland. Vi hade även med tränarprofilen Nanne Bergstrand […]
Stryktipset 6/11
Spelcash stryktipsanalys inför helgens jackpotomgång!
Nanne Bergstrand, Lasse Jacobsson och Dan Olsson delar sina bästa speldrag till stryktipset
Spelcash förbättrar sin bevakning av Stryktipset ytterligare. Nu kan vi bjuda på experttips från tränarprofilen Nanne Bergstrand, landslagsscouten Lasse Jacobsson och Spelcash-experten Dan Olsson. Gemensamt för dessa tre herrar är att de har ett stort intresse och kunnande för fotboll, och alla har en stark koppling till metropolen Markaryd i södra Småland. Här kommer alltså […]