Nyhet!

Europatipset 12/5 med intressant omgång

På onsdag är det återigen dags för Europatipset. De flesta toppligorna går mot sitt slut vilket betyder att vissa lag har mycket att spela för, och vissa inget alls. Hur som helst är det en rolig omgång med flera spännande matcher. Endast två stycken storfavoriter vilket bäddar upp för hög utdelning.

Till andelslsaget!

1, Chelsea – Arsenal, 1 (Spik)

Först ut hittar vi ett Londonderby. Ett möte mellan två lag som oftast slutar i fysiska matcher. Detta är en viktig match för supportrarna då det är viktigt att vara bäst i staden. Hur som helst så gör Chelsea en betydligt bättre säsong än Arsenal då de ligger på tredjeplats jämfört med Arsenals niondeplats. Det är också ett Chelsea med mycket bättre trupp och som spelar den bästa fotbollen. Då hemmalaget inte är helt klara för topp 4 ännu så vill de vinna matchen mer än Arsenal som inte har något att spela för.

2. Inter – Roma, 1 (1X)

Till Italien där många matcher ska spelas. Och först ut är mästarna Inter som tar emot Roma. Inter som gör en fenomenal säsong och har endast förlorat 2 matcher. Roma ligger på sjundeplats och har haft det tufft sedan Januari. Roma som inte vunnit en endaste match mot de 7 bästa lagen i Serie A. De tar alltså bara vinster mot de sämre lagen vilket säger en hel del. Inter är alltid motiverade då de har Conte som tränare och löser minst ett kryss här.

3. Torino – Milan, X (1X2)

En spännande match med viktiga poäng på spel här. För Torino ligger på säker mark men är inte helt klara från nedflyttning. Milan har Champions League platser på spel och behöver vinna för att behålla topp 4 placeringen. Så det är en match där båda lagen är motiverade. Hemmalaget låg länge på nedflyttningsplats men har sett mycket bättre ut de senaste månaderna vilket har gjort att de klivit i tabellen. Milan är ojämna och har svårt för vissa bottenlag som backar hem. Tycker helgardering är ett bra drag.

4. Sassuolo – Juventus, 2 (12)

I match 4 hittas också en match som kan påverka denna säsong markant. Det är nämligen ett Juventus som inte ligger bra till i skrivande stund. För Ronaldos lag ligger på femteplats just nu vilket betyder att de kan missa Champions League om de inte vinner de sista matcherna. Sassuolo behöver också vinna för att kliva upp på en Europaplats. Så det är två lag som behöver vinna, vilket gör att det kan bli stora ytor för båda lagen mot slutet. Det slutar inte oavgjort!

5. Sampdoria – Spezia, 2 (X2)

Här hittas en match som är viktig för ett av lagen. För att Spezia slåss för överlevnad då de ligger på sjuttonde plats. Hemmalaget Sampdoria har inget alls att spela för då de ligger i ingenmansland. Och bortalaget har spelat en effektiv fotboll till och från då ibland vunnit mot topplagen. De är ett fysiskt lag och med motivation kommer de kriga till sig minst ett kryss här.

6. Atalanta – Benevento, 1 (Spik)

Serietvåan Atalanta ska försöka vinna för att behålla sin placering, samt vara säkra på att de ligger kvar på Champions League platsen. Benevento ligger på nedflyttningsplats och kommer få det otroligt tufft att stanna kvar. Med endast 1 poäng de senaste 6 matcherna så får de ingen rolig uppgift mot ett motiverat Atalanta. Bortalaget släpper in mycket mål och hemmalaget har gjort överlägset flest mål i ligan vilket talar sitt tydliga språk.

7. Bologna – Genoa, 1 (12)

Sist ut från Italien är ett mittenmöte. Två lag som inte är i behov av några poäng. Det är dock två lag som släppt in en hel del mål under säsongen. Så tror inte att detta möte slutar oavgjort då båda lagen kan spela avslappnat. Fint värde på 2:an här med.

8. Atletico Madrid – Real Sociedad, 1 (1X)

Vi vänder blickarna till Spanien och La Liga. Där ett väldigt intressant titelrace ska avgöras. För Atletico, Real och Barca har 3 matcher kvar och det skiljer endast 2 poäng lagen emellan. Det är fördel Atletico som leder tabellen med 2 poäng. Så för att hålla lagen bakom sig krävs minst 1 poäng här. Dock står Sociedad på andra sidan vilket inte är någon enkel uppgift. För de ligger på Europa League plats och är sugna på att behålla den platsen också. Bortalaget spelar dessutom oavgjort ofta, vilket Atletico också har förmågan att göra när matcher står och väger. Så krysset ska absolut med.

9. Celta Vigo – Getafe, X (1X2)

Celta är det bättre laget då de befinner sig på åttonde placering medans Getafe ligger på femtonde plats. Så hemmalaget är favoriter. Men sett till motivation så är det bortalaget Getafe som behöver poängen för att säkra nytt kontrakt. Det är också en tydlig överstreckning på Celta vilket gör alla streck ett bra val här.

10. Huesca – Atletic Bilbao, 1 (1X)

Sist ut från La Liga är en match som betyder mer för hemmalaget, vilket jag tror blir avgörande. För Huesca ligger på nedflyttningsplats men har endast 1 poäng upp till säker mark. Så de lär göra allt för att fixa minst kryss. Bilbao har inget att spela för så motivationen är inte alls samma hos dom. Extremt mycket värde på 1X dessutom vilket gör detta till ett solklart val.

11. Montpeiller – PSG. 2 (Spik)

Precis som i Spanien så är det jämnt i Ligue 1. För PSG är hack i häl på Lille i toppen. Det är två omgångar kvar men Lille leder med 3 poäng. Så nu gäller det för Paris att vinna de två sista matcherna. De möter Montpeiller som inte har något att spela för. Och med tanke på bortalagets stjärnspäckade lag så finns det inte annat än seger!

12. Genk – Anderlecht, X (1X)

Belgien är mitt i sin mästerskapsomgång. Där Genk har vunnit sina två första matcher. Samtidigt som Anderlecht har kryssade i båda sina. Hemmalaget är det klart bättre offensiva laget och det formstarkaste laget. 1X bör räcka långt här.

13. Brann – Vålerenga, 2 (X2)

Sist ut på kupongen hittas en match från Norska högstaligan. Det är andra omgången som ska spelas på den nya säsongen. Vilket betyder att det är oklart hur alla lag står sig än så länge. Men det är förra årets tabelltia som tar emot serietrean. Första omgången förlorade Brann med 2-0 och Vålerenga vann spelade 1-1 mot topplaget Rosenborg. Så det är liknande tabellplaceringar som väntas i år. Men krysset ska med eftersom det är så tidigt in på säsongen.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]