Nyhet!

Europatipset 13/1 med toppfotboll

Premier League är tillbaka på Europatipset efter FA-cup omgången. Och utöver La Liga och Serie A så bjuds vi på intressant Holländsk fotboll. Flera stora favoriter där det gäller att hitta rätt spik och att fälla rätt favorit. 

Till andelslsaget!

 

1. Manchester City – Brighton, 1 (Spik)

I kupongens första match så ställs Manchester City mot Brighton. Ett City som kommit upp i nivå ju längre säsongen har gått. När man nu möter Brighton så är man inne i en period med 6 raka vinster. Utöver det så spelade Brighton 120 minuter i FA-cupen under söndagskvällen vilket garanterat kommer sitta i benen. Spik i denna matchen tar jag med glädje då det känns som slöseri att ha med något mer streck.

2. Juventus – Genoa, X (1X)

Det ska spelas en italienska cupmatch mellan topplaget Juventus mot bottenlaget Genoa. Men då det är cupmatch så kan Juventus mycket väl rotera något. Dessutom har Juventus inte presterat bra fotboll i många matcher denna säsong, och man har nästan bara vunnit på individuella prestationer. Man hade stora problem mot Sassuolo senast fastän man var 1 man på planen större delen av matchen. Hemmalaget kommer bli överstreckade så krysset känns bra att ha med här.

3. PSG – Marseille, 2 (1X2) 

En på förahand klurig match. Båda lagen har gjort en sådär säsong än så länge. PSG har ny tränare och har fortsatt inte hittat formen, och med Neymar borta så tappar man kraftigt offensivt. Marseille har en fin trupp och har stört PSG innan vilket gör att jag vill ha med alla tecken. En hel del system lär spika PSG vilket ger det värde att ha med både krysset och tvåan. Har hemmalaget en dålig dag så kan Marseille mycket väl lyckas vinna.

4. Real Sociedad – Barcelona, 2 (X2)

Barcelona har verkligen börjat hitta tillbaka till sitt spel och man har börjat prestera de senaste matcherna. Framförallt har Messi klivit fram och gjorde senast 2 baljor. Men man möter en annan toppkandidat som har gjort det bra. Real Sociedad som endast förlorat 5 av sina 19 spelade matcher är ett klart svårt motstånd. Krysset ska med även om Barca ser bra ut för tillfället.

5. Brentford – Bristol City, 1 (Spik)

Brentford är i en fin form då man vunnit sina fyra senaste ligamatcher. Man har en bra offensiv som alltid presterar och vid vinst kan man klättra upp till andraplats i tabellen. Man möter ett Bristol som är väldigt ojämnt. De har nästan förlorat lika många matcher som de har vunnit vilket betyder att de kommer vara ett mittenlag säsongen ut. Brentford på hemmaplan ska en bra dag slå Bristol och det gör de till en fin spik.

6. Oldham – Mansfield, 2 (X2)

Det ska spelas en extremt jämn match i League Two mellan två mittenlag. Det skiljer lagen endast 1 placering och lika många poäng. Men något som sticker ut här är att Oldham är det nästsämsta hemmalaget i hela ligan, vilket är förvånande då man ändå ligger i mitten. Dessutom är Mansfield ett relativt bortalag vilket gör de till favoriter i denna match. X2 bör räcka långt och i skrivande stund är Oldham lite överstreckade också.

7. Livingston – Aberdeen, 1 (1X)

Livingston tar emot gästande Aberdeen i Skottlands högsta division. Bortalaget som ligger på en tredjeplats i tabellen men som haft svårt att vinna det senaste då man bara vunnit 3 av de 7 senaste matcherna. Till skillnad från Livingston som har vunnit 8 raka matcher vilket är en stor bedrift. Det kan mycket väl sluta med ett oavgjort resultat då det är så pass jämna lag men då Aberdeen är överstreckade just nu så tar jag med formstarka hemmalaget också.

9. Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam, 2 (X2)

Tolvan Fortuna tar emot nian Sparta. En jämn match på förhand. Men det som skiljer dessa lagen är helt klart defensiven. Sparta har en målskillnad på 24-25 vilket är bra jämfört med Fortunas 23-33. Så hemmalaget släpper in alldeles för mycket mål vilket gör att bortalaget står som favoriter i denna match. X2 ska räcka här!

10. Den Haag – VVV-Venlo, 2 (X2)

Ytterligare en jämn match där det endast skiljer lagen 2 poäng. Men här håller jag bortalaget ett par nivåer högre. Därför att Den Haag har gjort nästminst mål i hela ligan vilket man tappar massor på. De har endast vunnit 2 matcher denna säsongen och på hemmaplan har man bara lyckats skrapa ihop 2 poäng. I skrivande stund är hemmalaget överstreckade vilket jag inte klagar på eftersom krysset och bortasegern är bra.

11. Real Madrid – Atletico Bilbao, X (1X)

Real Madrid har helt klart börjat prestera igen efter att Ramos kom tillbaka. Men man är inte lika bra som man en gång var. Men man kommer få större problem än vad man tror mot Bilbao som stör storlagen då och då. I vissa matcher så har Real problem att skapa farliga målchanser mot lägre stående lag vilket gör att man kryssar ibland. När det dessutom är cupmatch så kan Real få ännu mer problem ifall man roterar vissa spelare. Real duktigt överstreckade nu dessutom.

12. Arsenal – Crystal Palace, 2 (1X2)

En betydligt klurigare match än vad man tror. Arsenal har börjat spela bättre och börjat vinna, men man är ojämna. Crystal Palace är också ett väldigt ojämnt lag som kan vinna mot topplagen men förlora mot de sämre motstånden. En helgardering i denna match känns bäst eftersom inget av lagen är pålitliga. Bland annat slog Palace United på bortaplan i höstas. Arsenal är inte så bra mot lågt stående försvar och en sylvass Zaha kan komma att straffa Londonlaget.

13. Atalanta – Cagliari, 1 (Spik)

I kupongens sista match så avslutas det med en spik, den säkraste enligt mig. Atalanta har inte förlorat sedan November och man spelar bra varje match. Man har en bredd trupp vilket också gynnar de i denna cupmatch. Cagliari ligger inte bra till i Serie A och kan därför kanske prioritera det fullt ut och då ställa upp med ett sämre lag i denna cupmatch. Bortalaget har inte vunnit någon av sina 9 senaste matcher vilket inte är något positivt alls.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]