Nyhet!

Europatipset 16/12 med toppligorna i Europa

En jackpot på 5 miljoner ska delas ut under detta Europatips och det många bra matcher som ska spelas vilket gör det extra roligt. Seriefinal i Premier League ska bland annat spelas och därefter är det flera viktiga matcher på kupongen. Veckoomgång betyder oftast trötta ben på spelarna vilket kan ha en stor påverkan på resultaten.

Till andelslsaget!

 

1. Liverpool – Tottenham, 1 (1X)

Tabellettan Tottenham gästar tabelltvåan Liverpool där ett av lagen kan få ett litet försprång vid seger. En intressant match där två helt olika lag ställs emot varandra. Liverpool med sin offensivt inriktade fotboll ska försöka anfalla mot defensiva Tottenham som inte vill annat än att kontra. Personligen tycker jag Spurs har haft en hel del flyt inledningsvis och man förtjänar kanske inte riktigt att ligga först med tanke på sina prestationer, men man gör det bra och man är farliga i sina omställningar. Dock tror jag detta är en match som Liverpool ska klara av att vinna med sitt lag, men jag tar även med X:et i denna match då det är två slitna lag som ställs mot varandra vilket gör att det kan bli en tempofattig tillställning där båda lagen nöjer sig med 1 poäng.

2. Leeds – Newcastle, 1 (Spik)

I nuläget lutar det mot en spik på nykomlingarna Leeds i denna matchen. De har ett betydligt bättre spel än vad Newcastle och dessutom har Newcastle fortfarande spelare borta i Covid-19 vilket försämrar deras lag. Leeds gör ofta bra matcher även om man inte alltid vinner, men nu när man möter ett destruktivt Newcastle så kommer man skapa en hel del lägen när man vinner bollen högt upp i banan.

3. Arsenal – Southampton, 2 (X2)

Arsenal verkar inte kunna spela bättre oavsett vilket lag man möter, nu ställs man mot ett väldigt formstarkt Southampton som ligger på en tredjeplats. Att man hade publik mot Burnley verkade inte hjälpa londonlaget då man ännu en gång gjorde en sämre insats, och nu möter man ett betydligt bättre lag än Burnley. Arsenal är överstreckade för tillfället och lite beroende på hur det ser ut under matchdag så kan det det bli 12 istället för X2. Oavsett ska bortasegern med då det är högt värde på Southampton som dessutom är formstarka med en Danny Ings som börjar komma tillbaka från sin skada.

4. Leicester – Everton, 2 (1X2)

Detta är en av kupongens klart klurigaste match, två bra lag som kommer utmana om Europaplatserna denna säsong. Det är i skrivande stund ett vädligt högt värde på Everton men då det är såpass jämna lag så kommer jag helgardera denna match. De laget som har bäst dag kommer gå vinnande, samtidigt som det mycket väl kan sluta oavgjort då lagen har respekt för varandra.

5. Fulham – Brighton, 2 (X2)

Här möts två lag som ligger på den nedre delen av tabellen. Fulham har verkligen börjat spela bättre de senaste matcherna, jämfört med i början av säsongen. Men Brighton är ett otroligt bra spelande lag som ofta har oflyt att vinna matcher. Man spelar ofta väldigt bra men kan inte alltid avgöra sina matcher. Just nu är Fulham extremt överstreckade på grund av att man lyckades ta en poäng mot Liverpool under helgen. Så det är stort värde på Brighton och man har ett bättre spel, vilket gör att en bortavinst ser bra ut, men då man har en förmåga att spela oavgjort så kommer X:et med.

6. West Ham – Crystal Palace, X (1X)

Hemmalaget West Ham har tagit väldigt mycket poäng hittils och man ligger sjätteplats i tabellen. Och man har gjort bra insatser mot topplag vilket talar för att man kan göra en bra match mot Palace på hemmaplan. Men bortalaget är inget lag man bara spelar av, utan man tar sina poäng. Vilket gör att det oavgjorda resultatet ligger nära till hands. En hemmaseger känns bra utifrån lagen också.

7. Barcelona – Real Sociedad, 2 (1X2)

Detta är en svår match också med tanke på att Barcelona inte spelat bra i många matcher denna säsong, samtidigt som Sociedad ligger först i La Liga. Det är verkligen värde på en bortaseger då det endast är 15% på de i nuläget, men Barcelona ska man aldrig räkna bort. Så en helgardering i denna match känns bra på förhand.

8. Inter – Napoli, X (X2)

I denna match ställs tvåan och trean i Serie A mot varandra. Där ett X känns sannolikt med tanke på att båda lagen hellre tar med sig 1 poäng att riskera att förlora genom att gå framåt. Inter är lite överstreckade vilket gör att jag har med en bortaseger just nu. Men det kan mycket väl ändras till en 1:a, mycket beroende på värde under onsdagen. Båda lagen har bra trupper, där båda lagen kan göra väldigt dåliga insatser, men som vanligtvis har höga höjder.

9. Genoa – Milan, 2 (Spik)

Serieledarna Milan gästar ett av de klart sämre lagen i Serie A. Och vill man fortsätta ligga först i den italienska så behöver man verkligen vinna denna match. Ett Milan som tappade två poäng senast när man endast fick med sig ett oavgjort resultat mot Parma. Så nu studsar man tillbaka och tar tre poäng mot Genoa.

10. Fiorentina – Sassuolo, 1 (1X)

Här kommer en intressant match där bortalaget Sassuolo har överpresterat och ligger femma i Serie A. Samtidigt som Fiorentin har underpresterat klart med tanke på den trupp man har. Och ser man till streckfördelningen i nuläget så är Sassuolo väldigt överstreckade fastän man sett till oddsen inte är favoriter. Det gör att jag tycker 1X ser väldigt bra ut då Fiorentina kommer börja ta sina segrar förr eller senare, och det kan mycket väl komma nu. Men ser man till värdet så vore det tjänstefel att ta med en bortaseger här.

11. Verona – Sampdoria, 2 (12)

I denna match är Verona favoriter att vinna och har det bättre laget. Men värdet ligger helt klart på Sampdoria i nuläget vilket gör att bortasegern ska med. Sedan är det svåra om det ska med en 1:a eller ett X. Med tanke på att Verona är det bättre laget så känns 12 bäst i skrivande stund.

12. Hoffenheim – Leipzig, 2 (Spik)

Just nu är Leipzig alldeles för överstreckade men jag tror det kommer att ändras ju närmare inlämningen det kommer. Leipzig har chans att ta sig upp på en förstaplats vid seger vilket man kommer försöka göra mot ett Hoffenheim som inte är i allt för bra form. Ett X kan komma med här bereonde på hur streckningen ser ut men Leipzig känns helt klart som en bra spik med tanke på truppen man har.

13. Bayern München – Wolfsburg, 1 (Spik)

Detta är kupongens sista match och dessutom matchen som har det lägsta oddset. Bayern München är stora favoriter hemma mot Wolfsburg trots att man inte spelat bra det senaste, samtidigt som Wolfsburg är ett bra lag. Men med tanke på att Bayern verkligen behöver börja komma igång om man ska kunna vinna ligan samtidigt som man ska kunna prioritera Champions League till våren så behövs en vinst här. Och trots att hemmalaget är överstreckade så känns denna bra.

 

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]