Nyhet!

Europatipset 17/1 med toppmöten

Det är en rolig omgång med flera intressanta matcher. Det är bland annat seriefinal mellan rivalerna Manchester United och Liverpool. Dessutom möts Juventus och Inter i en viktig match. Några storfavoriter ska fällas!

Till andelslsaget!

 

1. Liverpool – Manchester United, X (1X)

Förmodligen den roligaste matchen på kupongen. Extremt viktig match som kommer sätta sin prägel på denna säsongen. Det är inte vilka lag som helst som möts heller, utan det är bittra rivaler. United leder tabellen med 3 poäng vilket betyder att man utan tvekan kommer vara väldigt nöjda med 1 poäng. Liverpool istället behöver vinna men lär också vara lite försiktiga för skulle man förlora så skulle United gå upp i en 6 poängs ledning. Så krysset känns som ett resultat som är fullt möjligt. Men 1:an får man inte glömma då United lär få det tufft ifall de hamnar i underläge tidigt.

2. Sheffield United – Tottenham, X (X2)

Sheffield tog sin första trepoängare förra helgen och man har verkligen spelat bättre de senaste omgångarna. Tottenham har gått ner sig massor jämfört med starten och spelar inte särskilt bra. En match som Tottenham kommer bli tvingade att föra spelet i vilket man inte trivs i, tror man kommer få det tufft att skapa målchanser mot lågt stående Sheffield. Oavgjort kan det mycket väl bli om Tottenham inte är effektiva. X2 känns stabilt på ett överstreckat Spurs!

3. Manchester City – Crystal Palace, 1 (Spik)

Manchester City är i fantastisk form och har inte förlorat sedan November. Man har ligan klart vassaste trupp och även bredaste. Nu möter man Crystal Palace på hemmaplan som inte är i någon vidare form då de endast vunnit 1 av de senaste 8 matcherna man spelat. City har även 24 timmers mer vila inför denna match vilket kommer att synas. Känns onödigt att ha med några fler streck då City är väldigt stabila i nuläget.

4. Inter – Juventus, 1 (1X2)

En av de svåraste matcherna på kupongen. Inter som ligger på andra plats med bara 3 poäng bakom Milan. Och Juventus som hamnat efter lite och ligger på fjärdeplats. Det är helt klart Juventus som har pressen på sig och behöver vinna denna match, vilket gör att Inter kommer kunna backa hem vilket man är bäst på. Men det är en extremt jämn match truppmässigt och alla streck känns säkrast.

5. Sassuolo – Parma, 1 (1X)

Sexan Sassuolo tar emot nästjumbon Parma som kommer på besök. Hemmalaget som är med i kampen om Europaplatserna i allra högsta grad. Man har bara förlorat 4 matcher av de 17 man spelat. Men man kryssar en hel del och ett lågt stående Parma kan vara jobbigt att få hål på. Sassuolo som saknar skadade stjärnan Berardi dessutom.

6. Atalanta – Genoa, 1 (Spik)

Det är toppen mot botten i en match som Atalanta kan ta sig upp på en tredjeplats vid seger. Genoa har lyft sig sedan start med detta är en bortamatch som man inte ska ta poäng i. Atalanta som inte förlorat någon av sina 10 senaste matcher är i otrolig form. Genoa fick dessutom spela förlängning i sin senaste match vilket kommer påverka deras ork mycket.

7. Crotone – Benevento, 2 (X2)

Nykomlingarna Crotone tar emot Benevento. Crotone som bara vunnit 2 matcher denna säsongen och man ser ut att få börja om i serie B nästa år. Man har stora problem defensivt då man släppt in flest mål i ligan. Benevento är ett stabilt mittenlag som presterar i de matcher då det behövs. X2 bör räcka i denna match.

8. Nice – Bordeaux, 2 (X2)

I denna match är Nice småfavoriter men i nuläget är de väldigt överstreckade så jag tycker X2 lockar. Bordeaux som ligger 3 placeringar framför Nice kan ta ytterligare kliv i tabellen vid poäng. Nice är ett av de allra sämsta hemmalagen också vilket gynnar bortalaget i denna match.

9. Nantes – Lens, 1 (1X2)

Det ska spelas en jämnare match än vad tabellen visar. För det må skilja lagen 10 poäng men det är ett Nantes som steppat upp sina prestationer det senaste. Lens kommer från två raka förluster där man inte alls spelat bra. Alla streck i denna match är ett bra val i denna match.

10. Strasbourg – St. Etienne, 1 (1X)

En jämn match där det bara skiljer lagen en placering och lika många poäng. Och det är två lag som har släppt in ungefär samma antal mål bakåt, men där det offensiva är en stor skillnad. Strasbourg har gjort 28 mål samtidigt som Etienne endast mäktat med 20.

11. Lorient – Dijon, 1X (Lottning)

Lottad match där fördelningen är 6-5-5 men där Lorient är understreckade vilket bör räcka med 1X.

12. Ajax – Feyenoord, 1 (Spik)

Det forna storlaget Ajax ligger först i den holländska högstadivisionen när man nu tar emot tvåan Feyenoord. Men även om det ser jämnt ut i tabellen så är de enorma skillnader när man ser till klubbarnas lag. Bara i målskillnaden ser man vilket skillnad det är, framåt har Feyernoord gjort 32 mål, medans Ajax gjort hela 57 vilket säger en hel del. Fin spik här då Ajax är i fin form offensivt sett och man vill gärna utöka sin serieledning.

13. Frankfurt – Schalke, X (1X)

Frankfurt är storfavoriter i denna match vilket de också ska vara då de möter laget som gjort minst mål i Bundesliga. Men i Schalkes förra match vann man med 4-0 och tredubblade sin målskörd vilket talar för en god form. Och Frankfurt spelar oavgjort i mer än hälften av alla matcher vilket också gör att Schalke mycket väl kan sno åt sig en poäng. Frankfurt lär bli överstreckade och då är krysset bra här!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.