Nyhet!

Europatipset 18/7

Helgens Europatips bjuder på matcher från Allsvenskan, Eliteserien och några från danska Superligaen. Vissa matcher känns mer givna än andra så vi får se hur detta slutar. Spelstopp är 14:59. Mot 13 rätt!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

1. AIK – Kalmar FF, 1 (12)

AIK möter Kalmar i den elfte omgången i Allsvenskan. Här har majoriteten kryssat för AIK som vinnare, möjligen för att AIK har hemmaplan. Den tolfte spelaren har delvis kommit tillbaka och är inte helt ointressant. Däremot har Kalmar gjort bra ifrån sig senaste rundorna med vinst över Hammarby i serien och vinst över Malmö i en träningsmatch. Kryss mot bottenlaget Varberg dock. AIK har inte under senaste tiden spelat sina bästa matcher, med förlust både mot Östersund, i en träningsmatch, och Häcken i serien. Det blir att lägga en halvgardering med ettan och tvåan. Det är vid vinst Kalmar som värdet finns.

2. IFK Göteborg – Mjällby, X (1X)

IFK Göteborg har haft en blandad start i Allsvenskan i år, endast två vinster på tio matcher. Däribland hela sex oavgjorda. Göteborg är inga målgörare då de endast gjort elva mål på dessa tio matcher. De släpper inte heller in särskilt många bollar heller. Liknande scenario går att förtälja om Mjällby. Båda lagen har en dåligt trend just nu där Göteborg kommer från en vinst senast mot Östersund. Historiskt har dessa lag spelat mycket oavgjort och det är inte orimligt denna gång heller. Mitt bet faller på kryss, alternativt en halvgardering med ettan.

3. IFK Norrköping – BK Häcken, 1 (1X)

Denna match kommer blir en nagelbitare. Även fast Norrköping är en bit ovanför i tabellen skiljer bara fem poäng lagen emellan. Häcken har haft långt ifrån en perfekt start med många oavgjorda och förluster. Men, på senare tid har de lyckats bättre och deras tre vinster finns med i de senaste fem matcherna. Vinst både mot AIK och Kalmar i de senaste matcherna. Norrköping däremot har även dom en fin svit med tre vinster i rad, en av dem mot Malmö vilket är ett enormt styrkebesked. Det blir att lägga en etta här, eventuellt lägga till ett kryss.

4. Örebro SK – Hammarby IF, 2

Hammarby kommer från en urstark match där de tar vara på chanserna och vinner med 5-1 över Degerfors. Sedan om resultatet speglar matchbilden är en annan fråga, men det gäller att ta vara på de chanser som ges vilket Hammarby gjorde denna match. Örebro har en förlustsvit på fem matcher i rad och ligger som ett sänke i botten av Allsvenskan med sju poäng och -15 i målskillnad. Detta blir en rak tvåa utan halvgardering.

5. Västerås SK – Helsingborgs IF, 2 (X2)

Sista matchen i Sverige för detta Europatips. Här tar Västerås emot Helsingborg för ett mittenmöte i Superettan. Kryddan i mötet är att Helsingborg har två matcher mindre spelade men har en poäng mer än Västerås. Skulle Helsingborg har två vinster till (dvs lika många matcher spelade) hade de legat tvåa i Superettan. Västerås är i en dålig trend där de förlorar och spelar lika mot lag i bottenskiktet, matcher som de måste vinna för att ha en chans att plocka placeringar. Helsingborg är, å andra sidan, i en bra fas med tre vinster i ryggen. Jag går för en tvåa, alternativt ett kryss som halvgardering.

6. Brann – Mjöndalen IF, 2

Nu tar vi ett kliv väster ut och in i Norska Eliteserien. Här kan vi förhoppningsvis hitta värde. Brann är favoriterna enligt oddsbolagen, trots att de ligger sist med en vinst på 13 matcher. Mjöndalen har två vinster på 10 matcher med hälften så många insläppta mål som Brann. Historiskt, sedan 2017, har Brann som bäst spelat lika mot Mjöndalen. För mig är detta en klar tvåa. Om man känner sig osäker kan ett kryss slängas in.

7. Haugesund – Vålerengen, X (X2)

I denna match från Eliteserien ser vi ett liknande scenario som i ovanstående match. Haugesund har tre färre spelade matcher än Vålerengen och därav på en mittenplats. De ligger sex poäng efter i skrivande stund. En krydda är att bottenlaget Mjöndalen från föregående match piskade Haugesund med 3-0 i senaste matchen. Trendmässigt är de snarlika men att Vålerengen inte har förlorat någon av de senaste fem matcherna. Då Vålerengen kryssat mot lag nedanför Haugesund sätter jag ett kryss och en tvåa för halvgardering.

8. Kristiansund BK – Sandefjord, 2 (X2)

Här kan vi finna värde då en stor majoritet har lagt på Kristiansund, antagligen för att de ligger fyra i serien och Sandefjord tia. Men Sandefjord ligger endast fem poäng efter och har två matcher färre spelade. Desto viktigare är att de har en fin form, jämfört med Kristiansund. Kristiansund spelade lika mot både Mjöndalen och Tromsö, två lag på nedflyttningsplats, och vann precis mot Brann med 3-2. Brann ligger sist. Sandefjord vinner mot de sämre lagen och faktiskt mot Bodö/Glimt som ligger två. Detta plus att 70% har lagt på Kristiansund gör att det finns värde i Sandefjord. Jag lägger en tvåa, alternativt ett kryss för halvgardering.

9. Lilleström – Molde, 2 (X2)

Serieledaren Molde gästar Lilleström inför söndagens match. Molde har en fin form denna säsong där de vunnit nio av de 13 spelade matcherna. Lillström har fin form nu men generellt sett mer knackigt under säsongen. De vinner de matcher som de måste men har det jobbigare mot bättre lag. Detta blir en rak tvåa, alternativt kryss som halvgardering.

10. Strömsgodset – Stabaek, 1 (1X)

Här kan det finnas värde. Stabaek är underdog både enligt bettingbolagen och seriemässigt. En femtondeplats är inte så övertygande. Inte heller med fyra förluster och en oavgjord på de senaste fem matcherna. Men dessa matcher är mot lagen som ligger i topp, det gör inte Strömsgodset. Historiskt har Stabaek vunnit de två senaste mötena, med 4-0 och 2-0 under 2020. Det här kan vara en skrällmatch för Stabaek, så jag lägger kryss primärt och en etta som halvgardering.

11. Tromsö – Rosenborg, 2 (X2)

I den sista matchen i Norge möts stundande bottenlaget Tromsö och Mikael Lustigs gamla klubb Rosenborg. Rosenborg lyckades bryta deras dystra trend i senaste matchen mot Kristiansund, där de vann med 1-0. Tromsö har en svit av oavgjorda och förlorade matcher. Bettingbolagen verkar vara tudelade, jag sätter en tvåa, alternativt ett kryss som halvgardering.

12. AGF Aarhus – Bröndby, 2 (X2)

Danska Superligaen öppnar säsongen 2021/2022 med en match mellan föregående års vinnare och tredjepristagaren. Bröndby vann förra säsongen med två poäng över Midtjylland på 45 poäng. AGF Aarhus slutade på 38 poäng, med i fajten om guldet. Dock har de inte presterat särskilt bra de senaste matcherna. Det har Bröndby däremot. Trots att bettingbolagen är tudelade kring dessa lag lägger jag och en stark minoritet av svenska folket en tvåa med halvgardering på kryss.

13. FC Köpehamn – Aalborg BK, X (1X)

I den sista matchen för detta Europatips möts FC Köpenhamn och Aalborg. Aalborg har inte bara en trevlig akvavit, utan ett lag som kan mäta sig mot de bättre i Danmark. De lyckades nämligen vinna över FCK tidigare i år och oavgjort är inte orimligt. Då 79% av svenska folket har kryssat för FCK finns ingen vinning i att klicka i den med utan jag går för krysset som känns näst närmast. De med en större plånbok kan klicka i ettan också.

Lycka till!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Topptips analys 19/10
At.Madrid-Liverpool Dax för Champions League. Och vi börja med en tuff match, Madrid är i gått slag och är svårslagna hemma. Liverpool har kommit i gång och öser in mål, helt öppen match som Madrid bruka vinna när dom möts. 1X2 2. Porto-Milan Dessa två spela i samma grupp som match ett, Porto står med […]
Sista minuten trippel till ikväll
1.BK Häcken-Norrköping Spelet blir. Ö 1.5 på Norrköping oddset. 2.40 2. Örgryte-Trelleborg Spelet blir att borda lagen gör mål. Oddset. 1.68 3. Alaves- Real Betis. Spelet blir rak 2 till odds 2.10 Lycka till/ Micke
Topptipset 17/10 men 250000kr extra
Sista minuten tankar om topptipset. Men får böra med att det blev lite vinst på lördagens spel. Vi fick 13 rätt i ramen, vi missade på att Aston Villa inte kunde hålla ledningen. Vi fick 8 rätt på Topptipset på 5 andelar som kostade 40 kr och det blev 2.500kr där. 1.Everton-West Ham Det ser […]
Europatipset Jackpot 3.5 Miljoner
Innan vi går in på EU tipset, så vill jag säga att jag gör R-system på mina spel så alla vet. Men finns det önskemål på vanligt rakt tips så gör jag det. Jag kör alltid med 12 rätt garanti. R-4-0=9 och bygger vidare på det. Nu till om gången. Finns ett par stora favoriter […]
Nanne Bergstrand, Lasse Jacobsson och Dan Olsson delar sina bästa speldrag till stryktipset
Spelcash förbättrar sin bevakning av Stryktipset ytterligare. Nu kan vi bjuda på experttips från tränarprofilen Nanne Bergstrand, landslagsscouten Lasse Jacobsson och Spelcash-experten Dan Olsson. Gemensamt för dessa tre herrar är att de har ett stort intresse och kunnande för fotboll, och alla har en stark koppling till metropolen Markaryd i södra Småland. Här kommer alltså […]
Tips till Stryktipset och jackpott på 10 miljoner
Det är premiär för mig på spelcash, kommer att reka och analysera Europatipset och Topptipset, och så klart även Stryktipset. Tidigare har jag bland annat jobba på Svenska Spel, och jag har spelat sportsbetting och poker i över 15 år. Det ska bli riktigt roligt att bjuda på mina tankar och analyser här på Spelcash. […]