Nyhet!

Europatipset 21/2 med rolig omgång

Det är ett par storfavoriter vilket alltid betyder större chans på utdelning ifall man fäller rätt favorit. Men det är också ett par jämna matcher vilket det gäller att hitta rätt sida i! Utöver det så är det en kupong med fotboll från Europas fem bästa ligor.

Till andelslsaget!

 

1. Arsenal – Manchester City, 2 (Spik)

Först ut är serieledarna City som åker till London för att möta Arsenal. Ett Arsenal som kommer slitna till denna match då de under torsdagskvällen var i Portugal och kryssade mot Benfica. De ställde upp bra lag och sprang mycket då man försökte forcera in ett ledningsmål mot slutet. City är dessutom ruggigt bra just nu och kommer fortsätta prestera.

2. Manchester United – Newcastle, 1 (Spik)

För det andra Manchester laget så är det hemmamatch mot Newcastle. En match som man är storfavoriter i. Men det som gör att jag tycker United bör vara på hugget, är att de vilade en hel del spelare i torsdags. Och vid ledning bytte man ut ett par nyckel spelare för att få vila. Newcastle kommer försöka ligga lågt men ett piggt United lär såga sig igenom.

3. Aston Villa – Leicester, X (X2)

Den tredje matchen ut är ett intressant match, åttan mot trean. Och även om Leicester är det lite bättre laget så har Villa visat de kan stå upp mot de flesta lagen. Leicester är lite överstreckade och tror att de kan bli spikade i en hel del kuponger, och då tycker jag absolut krysset är värd att ha med.

4. Milan – Inter, 2 (Spik)

Milan derby vilket inte är en helt vanlig match, utan även seriefinal. Italiens två bästa lag just nu ska mötas vilket kanske ser konstigt ut med en spik. Men det är faktiskt så att Inter är ett klart mer komplett lag. Medans Milan är mer ojämna. Dock är det streckfördelningen som gör att det lutar mot spik på bortalaget. De står i nuläget runt 2 gånger pengarna, vilket gör det till en bra spik på 42%.

5. Atalanta – Napoli, 2 (1X2)

Det är dags för match mellan två av Italiens toppklubbar. Lagen ligger på exakt samma poäng och båda lagen har chans att kliva upp på delad tredjeplats vid vinst. Atalanta är favoriter på grund av att Napoli har en del skador. Men det är så att Atalanta har Champions League åttondel bara tre dagar efter denna match vilket gör att de möjligtvis har en del tankar på den matchen. Napoli kommer från förlust i Europa League senast och lär vara revanschsugna. Helgardering känns bra i en match mellan så pass jämna lag.

6. Benevento – Roma, 2 (Spik)

Roma ligger på tredjeplats i tabellen och har sett väldigt fina. Nu gästar man nykomlingarna Benevento som ligger i botten. De kommer från en vinst i Europa League där man fick möta 10 man i hela 35 minuter efter utvisning, vilket betyder att man inte behövde ta ut sig allt för mycket. Systemets sista spik och med tanke på hemmalagets usla form så känns den bra på förhand.

7. Bilbao – Villareal, 2 (1X2)

Detta är en klurig match, Villareal är det lite vassare laget men de är mitt i ett Europa League möte. Något som spanska klubbar ofta prioriterar. Just därför står Bilbao som favoriter i denna match, men Villareal är bra oavsett lag man ställer på banan. Hemmalaget är överstreckade också vilket gör att alla strecken känns som ett bra drag.

8. Huesca – Granada, 1 (1X)

Huesca ligger på sistaplats i tabellen och har haft det tufft, men La Liga är jämn och de har absolut chans att stanna kvar ännu. De är favoriter i denna match sett till oddset, eftersom att Granada är mitt i Europa League möte precis som Villareal. Samtidigt är Granada väldigt streckade beroende på tabellplaceringarna, men Granada har en 2-0 ledning att försvara mot Napoli kommande vecka. 1X här!

9. Sociedad- Alavés, X (1X)

Femman Sociedad tar emot sjuttonde placerade Alavés. En match som på förhand ser enkel ut för Sociedad men man kommer från en 4-0 förlust där man hade en del problem. Dessutom har man spelat oavgjort många matcher denna säsongen, vilket gör att krysset absolut ska med på ett överstreckat hemmalag.

10. PSG – Monaco, 1 (1X)

PSG gjorde en väldigt bra match senast mot Barcelona. Men så bra har man inte riktig varit i ligan då man haft problem i sitt spel. Neymar borta påverkar väldigt mycket då man inte är vana att anfalla utan honom. Och även om det funkade att kontra mot ett bollförande Barcelona så har man nästan all boll i ligan vilket gör skillnad. Men nu möter man också Monaco som har 11 raka matcher utan förlust och som ligger på placeringen under PSG. 1X på ett väldigt streckat PSG.

11. Nice – Metz, 2 (X2)

Åttan Metz åker för att möta femtonde placerade Nice. Men Ligue 1 är en väldigt tight liga där det inte skiljer lagen många poäng. Trots det så ligger Metz före och har presterat klart bättre än Nice. I nuläget så är Nice väldigt streckade vilket gör X2 till ett dunder val.

12. Hertha Berlin – Leipzig, 2 (X2)

Leipzig kommer ifrån en Champions League förlust och lär vara trötta i benen. För även om det är Hertha man möter så är det inget man får gratis. Tvåan är självklar att ha med, men Hertha kan lyckas kriga med sig 1 poäng. Något som man lyckades med förra säsongen.

13. Hoffenheim – Werder Bremen, 1 (1X)

Sista matchen på kupongen är en rysare ifrån Bundesliga. Hoffenheim mot Bremen där lagen ligger på samma poäng, alltså en viktig match för båda lagen. Men Hoffenheim är det klart bättre laget offensivt vilket jag tror blir avgörande i denna match. Dock är Bremen ett defensivt lag som ofta spelar oavgjort vilket gör att krysset känns bra utöver ettan.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.