Nyhet!

Europatipset 22/5 med 4.5 miljoners jackpot

Detta Europatips är mycket intressant, vi får nämligen den sista omgångne av både La Liga och Bundesliga. Där flera lag redan gått på semester då de inte har något att spela för, men också ett par lag som behöver poäng. Utöver det så får vi lite Allsvenskan och Superettan på kupongen.

Till andelslsaget!

1, Real Madrid – Villarreal, X (1X)

Först ut hittas en viktig match för de båda lagen. Real behöver vinna för att ha chans på ligasegern. För det krävs seger här samtidigt som Atletico tappar poäng. Villarreal behöver också poäng för att få Europaplats nästa säsong. Och jag tror att hemmalaget kan tappa motivationen om de skulle höra att Atletico leder sin match, därför åker krysset med. Samtidigt som Real är överstreckade.

2. Valladolid – Atletico Madrid, 2 (Spik)

I denna match kan Atletico säkra ligasegern vid seger, vilket jag också tror att de fixar. För de möter ett Valladolid som ligger på nedflyttningsplats och det är klasskillnad mellan dessa lag. Bortalaget är de laget som varit jämnast under säsongen och förtjänar att vinna ligan. Kupongens säkraste spik!

3. Osasuna – Real Sociedad, 2 (Spik)

Sist ut från La Liga hittas också en match som påverkar utfallet av denna säsong. Sociedad behöver vinna för att försäkra sig på att de får Europa League nästa säsong. Hemmalaget Osasuna har inget att spela för då de befinner sig i ingenmansland. Bortalaget gör en fin säsong och fixar seger i säsongens sista match.

4. Werder Bremen – Borussia Monchengladbach, 1 (1X)

Till Bundesliga där vi hittar en match som är viktigare för hemmalaget än bortalaget. För Bremen behöver vinna för att kunna gå upp på säker mark. Så denna match lär de kriga varenda sekund i. Överstreckning på bortalaget just nu eftersom tabellplaceringen är som den är. Men motivation slår klass.

5. Stuttgart – Bielefeld, 2 (X2)

Denna match har liknande förutsättningar som den ovan. Stuttgart är det bättre laget men har inget att spela för. Bielefeld istället måste ta poäng för att inte riskera att åka ner till nedflyttningsplatserna. Här är hemmalaget extremt överstreckade så X2 är ett mycket bra val i nuläget.

6. Union Berlin – Leipzig, 2 (X2)

Sist ut från Tyskland hittas en match utan någon större betydelse. Sjuan Berlin tar emot tvåan Leipzig. Två lag som haft en sämre period den senaste tiden. Men på pappret har Leipzig bättre lag på varje position och ska lösa minst en poäng.

7. Swansea – Barnsley, X (1X)

Det är dags för returmöte i Championship kvalet uppåt. Första mötet slutade med en 1-0 seger till Swansea. Vilket betyder att Barnsley behöver gå framåt. Men med tanke på Swanseas försvar så tror jag bortalaget får det tufft att skapa farliga målchanser. Och isället kommer hemmalaget utnyttja de stora ytorna som Barnsley kommer lämna bakom sig. Swansea löser avancemang med minst ett kryss.

8. AIK – Mjällby, X (1X)

Vi vänder oss till Sverige och Allsvenskan där vi bjuds på två matcher. Först hittar vi trean AIK som startat säsongen på ett stabilt sätt. På pappret har de ett av landets bästa försvar. Och de lär hänga med i toppen säsongen igenom. Mjällby gjorde en bra säsong förra året men har haft det lite tuffare i år. Endast 2 segrar på de 7 inledande matcherna. Så här är hemmalaget favoriter med all rätt, men med tanke på streckningen så tycker jag krysset ska med.

9. Östersund – Sirius, 2 (Spik)

Nästjumbon Östersund kommer få en tuff säsong. De fyra senaste matcherna har slutat med 4 raka förluster. Sirius har inlett piggt och har endast förlorat 2 matcher. Det gör att jag tycker om den raka tvåan här, för Sirius har den vassare offensiven vilket blir avgörande i denna match,

10. Jönköping Södra – Landskrona, 2 (1X2)

I superettan hittar vi lite av ett toppmöte, iallafall inför säsongen. För J-södra ska tillhöra toppen men har startat väldigt dåligt då de endast skrapat ihop 5 poäng på de 6 första matcherna. Landskrona ligger på tredjeplats och har inte förlorat en endaste match ännu. Så tycker att helgardering är ett smart val här då Södra kan betydligt bättre än vad de visat, samtidigt som de inte går att räkna bort Landskrona.

11. Örgryte – Sundsvall, 2 (X2)

Superettan bjuder även på detta möte. Örgryte ligger på trettondeplats och lär hamna runt den placeringen i slutet av säsongen också. Sundsvall kom sexa förra året men ska försöka hota om kvalplatserna uppåt i år. Just nu ligger de på fjärdeplats men bara en förlust. Håller bortalaget som det bättre här även om det oavgjorda resultatet ska med i en svår bortamatch.

12. Sunderland – Lincoln, 1 (12)

Det ska också spelas ett returmöte i kvalet upp till Championship från League One. Första mötet vann Lincoln med 2-0 vilket gör att Sunderland behöver spela offensivt från start. Det gör att jag inte tror att denna match slutar oavgjort. För hemmalaget behöver satsa framåt och det gör att de kommer skapa farliga chanser framåt, men också låta Lincoln få chans till omställningar. Står det lika mot slutet så kommer det vara chanser åt båda lagen vilket gör att det oavgjorda känns avlägset.

13. St. Johnstone – Hibernian, X (1X2)

På kupongen hittas också en intressant match som avslutar detta Europatips. Det är nämligen dags för final i Skotska cupen. Där ligatrean Hibernian och ligafemman Johnstone möts. En match som är svårtippad på förhand då dessa lag inte är vana vid att spela viktiga matcher som denna. Så pressen kan vara något som avgöra denna match. Det gör att alla streck åker med då allt kan hända i en final.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]