Nyhet!

Europatipset 25/7

Europatipset på söndag bjuder på matcher från Allsvenskan, Danska Superligan, en Belgisk match och en del från Superettan. Det är högt och lågt i kvalité och svårighetsgrad på matcherna men jag har ändå en bra känsla inför söndagen. Spelstopp 14:59. Mot 13 rätt!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

1. Hammarby – IFK Norrköping, 1 (1X)

Först ut i denna veckas Europatips är Hammarby som gästas av IFK Norrköping. Detta är en tämligen viktig match för båda lagen där Hammarby har lyckats krypa närmre toppen medan Norrköping halkat ner några platser från topplacering tidigare i säsongen. Nu ligger de båda i en övre mittplacering. Hammarby har inte förlorat en match på de senaste fem medan Norrköping har förlorat två, nu senast med uddamålet mot Häcken. Sedan är även Hammarby på hemmaplan vilket gör en stor skillnad. Jag tror Hammarby rider vidare på denna segervåg. En etta, eller ett och kryss.

2. BK Häcken – IF Elfsborg, X (1X)

Häcken kommer från en 1-0-vinst mot IFK Norrköping och Elfsborg från en övertygande 3-0 vinst mot Östersund. Häcken har de senaste matcherna vunnit mot lag ovanför i tabellen så som både Kalmar och AIK. Elfsborg har också vunnit, men dessa är mot lag som de ska och borde vinna över. Häcken har klart momentum men inte nog för att gå med de 47% av Svenska Folket som lagt en etta. Därför lägger jag primärt kryss med en etta för de som vill halvgardera.

3. Kalmar FF – Djurgården IF, 2

Djurgården, i fin form, tar sig an Kalmar på bortaplan. I de senaste fem tävlingsmatcherna mellan dessa lag har Djurgården vunnit alla, med relativt stora siffror. Kalmar har två förluster i ryggen men en vinst mot just Djurgården i en träningsmatch i juni. Men träningsmatch är träningsmatch så det kommer garanterat möta ett annat motstånd i denna match. För mig är detta en klar tvåa.

4. AFC Eskilstuna – Örgryte IS, X (1X)

Örgryte har en redig trend där de tar de poäng som de ska. De vinner över de sämre lagen men ger de bättre lagen en kamp om poängen och går därifrån med en pinne. De har kryssat mot J-Södra, Värnamo och Landskrona. Kollar vi på AFC Eskilstuna ser vi ett mer ojämnt lag som kan blixtra till. De lyckades plocka tre pinnarmot GIF Sundsvall senast men har förlorat mot bottenplacerade Brage tidigare. Svenska folket samt bettingbolagen tror på AFC Eskilstuna. Jag är inte lika övertygad utan ser större värde i krysset. Det blir kryss och eventuellt en etta i halvgardering.

5. IFK Värnamo – Vasalunds IF, 1

Värnamo har lyckats hålla sig i övre hälften efter en inledande topplacering i Superettan denna säsong. De vinner måstematcherna och utmanar men förlorar toppmötena. Vasalund har haft en tuff säsong hittills och ligger på 14:e plats med endast tio poäng på elva matcher. De har även flest insläppta mål i Superettan, med ett snitt på två insläppta per match. Värnamo vann även idag (22/7) mot Helsingborg med 3-2. För mig är detta en klar etta där vi får gå med Svenska folket.

6. Bröndby – Viborg, 1 (1X)

Vi tar oss till Danmark där Bröndby spelar mot Viborg. Här har en omgång gått av stapel i deras Superligan. Viborg tog tillfället i akt och gick ifrån med en 1-0 vinst, medan Bröndby gick ifrån sin match med en pinne, 0-0. Bröndby är regerande mästare, medan Viborg kvalat in till högsta ligan i våras. Det fina med det är att de kommer med ett momentum att ta sig an nästa serie. Som BP gick från Ettan Norra till Superettan 2016 och sedan till Allsvenskan 2017. Svenska folket och bettingbolagen anser Bröndby vara storfavoriter. Det blir en etta för mig med, men jag tror inte krysset är orimligt.

7. FC Köpenhamn – Silkeborg, 1

Silkeborg har gjort en liknande resa som Viborg, där de placerade sig på en andraplats i föregående säsongs andradivision och kunde på så vis kvala in i Superligan. FC Köpenhamn däremot landade på en fjärdeplats i Superligan. Köpenhamn är rättmätigt de stora favoriterna och gör att jag även kommer lägga en etta. Men den som har råd har en chans att täcka ett kryss med mycket värde då hela 84% av Svenska folket lagt på FCK.

8. Sint-Truiden – Gent, 2 (X2)

Vips så kommer vi till Belgien där den första omgången ska gå av stapeln i deras Jupiler Pro League. Sint-Truiden som slutade på 15:e plats ställs mot Gent, som slutade förra säsongen på en sjundeplats. Sint-Truiden har spelat jämna träningsmatcher mot topplaget Anderlecht, men som vi vet är träningsmatch en helt annan sak än tävlingsmatch. Gent är det bättre laget på pappret och bör vinna denna men krysset är inte otänkbart. Jag väljer att gå med Svenska folket på denna och lägga en tvåa, men ett kryss kan gott läggas in för att förkovra sig.

9. Varberg BoIS – IFK Göteborg, 2

Göteborg är i en bra trend just nu där de vinner de matcher som de ska och utmanar topplagen såsom Elfsborg och Djurgården. Varberg har haft mindre skicklighet denna säsong, utan endast vunnit två matcher av hela elva. Här kliver i IFK Göteborg in med självförtroende och ska vinna. Att endast 65% av Svenska folket lagt en tvåa här ses till vår fördel. Jag lägger en tvåa med hänvisning till IFKs form och Varbergs icke-form.

10. Örebro SK – AIK, 2

En liknande matchbild fast ännu tydligare. AIK är placerade fyra och Örebro ligger sist. Örebro har på elva matcher lyckats göra sex mål men släppt in 23 mål. Någonting fungerar inte i försvaret för Örebro. AIK är inte lika målspottande som deras stadskollegor Hammarby och Djurgården men gör det tillräckligt bra för att har knåpat ihop 20 poäng på sina elva matcher. Även här har ”bara” 69% av Svenska folket tippat på AIK vilket vi får se som positivt i vårt fall. En rak tvåa för mig.

11. Östersunds FK – Halmstad, X (1X)

Halmstad ligger snäppet före Östersund i Allsvenskans nedre del. Det är fem platser högre men endast fyra poäng. Något unikt med Halmstad är att de är superduktiga på att spela oavgjort. Sex av elva matcher oavgjorda. Däremot är deras tre förluster endast på bortaplan, vilket är en besvärande omständighet. Öresunds enda vinster är på hemmaplan dessutom gör saken ännu mer olustig. Krysset är närmre än vinst för Östersund anser jag, därför halvgardering med kryss som primär.

12. GAIS – Akropolis IF, 1 (1X2)

Superettans bottenmöte, GAIS mot Akropolis. Trots att Akropolis ligger sist har de ändå vunnit två och spelat fyra oavgjorda. Tyvärr måste man vinna majoriteten av matcherna för att plocka placeringar. GAIS är inget lag som gjort så heller, men de vinner istället för att spela lika. Med fyra vinster är de det lag som ligger sämst till med flest vinster. Med GAIS som hemmalag nalkas det vinst för GAIS men övriga utfall är inte otänkbara. Bottenmatcher är lite lotteri så en helgardering vore fin här. Primärt sätter jag en etta.

13. Norrby IF – Västerås SK, 1 (1X)

I den sista matchen för denna veckas Europatips möts Norrby och Västerås hemma i Borås, på Borås Arena. Norrby har gjort det bra denna säsong och ligger för närvarande tvåa, endast två poäng bakom Landskrona BoIS. Västerås har en halvdan trend just nu som präglas av förluster och oavgjorda. Norrbys trend ser väldigt annorlunda ut då de vunnit merparten av de senaste spelade matcherna. Jag tror de kommer fortsätta den trenden och vinna mot Västerås på söndag. Rak etta, eventuellt halvgardering kryss.

Lycka till!

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]