Nyhet!

Europatipset 26/5 med blandad fotboll

Den här omgången blir lite speciell då den först och främst innehåller en Europa League final. Och utöver det så är det dansk och norsk fotboll som gäller. Något som alltid är skoj då majoriteten av folket inte ha någon vidare koll på de lagen.

Till andelslsaget!

1, Villarreal – Manchester United, 2 (X2)

Först ut kommer den överlägset bästa matchen på kupongen, sett till kvalitet. För det vankas Europa League final. Det är La Liga sjuan Villarreal som ställs mot Premier Leauge tvåan. En match som jag tror blir tight på förhand. Där lagen kommer känna lite på varandra till en början. För i viktiga matcher likt denna vill man inte hamna i underläge tidigt. Så det finns risk till att det står oavgjort en lägre del av matchen, men skulle det bli ett sent avgörande så är det United som sätter det målet.

2. Sogndal – Fredrikstad, X (X2)

Till andra matchen hittar vi en match från norska andradivisionen som precis har börjat den nya säsongen. Förgående säsong slutade Sogndal på en tredjeplats men lyckades inte ta klivit upp till högstadivisionen. Denna säsong har startat mindre bra då det endast blivit 1 poäng på de 2 inledande matcherna. Bortalaget Fredrikstad istället kom upp som nykomlingar inför iår, och har öppnat fantastiskt med 2 raka segrar. Nykomlingar brukar oftast ha en bra förstasäsong och med denna starten ser jag inte att Fredrikstad förlorar denna match.

3. Sandnes – Ullensaker/Kisa, X (1X)

En till match från Norges nästhögstadivision ska spelas på kupongen. I denna match möts fjolårets sjua Sandnes och fjolårets tolva Ullensaker. Lag som förväntas hamna på liknande placeringar även denna säsong. Och hemmalaget är favoriter inför denna match med all rätt. Men starten har varit trevande då de haft två uddamålsförluster. Dock har bortalaget endast fått med sig 1 poäng också. Så krysset åker med eftersom starten har varit sådär från Sandnes.

4. Esbjerg – Helsingör, 1 (12)

I Danmark hittar vi ett uppflyttningskval som är i fullgång. Till denna match hittas trean och fyran mot varandra. En match som jag inte tror slutar oavgjort då båda lagen behöver vinna. Hemmalaget är favoriter då de i grunden är det bättre laget defensivt. Men då de satsar framåt så kommer Helsingör få sina målchanser också.

5. Silkeborg – Fredericia, X (1X)

Från samma uppflyttningskval hittas serietvåan Silkeborg mot tabellfemman Fredericia. En match som hemmalaget är stora favoriter i men också klart överstreckade. Vilket gör att det oavgjorda resultatet ska med då Fredericia är svårslagna. Så även om 1:an är säker på förhand så är det dumt att utesluta krysset som kan ge mycket pengar.

6. Viborg – Köge, 1 (Spik)

Sist ut från Norges uppflyttningskval till högstaligan är denna match. Viborg som vann grundserien med hela 56 poäng. De förlorade inte en endaste match under hela säsongen och släppte in överlägset minst mål. Nu kan de bli helt klara för uppflyttning när de möter tabellsexan Köge. Bortalaget som slutade på 30 poäng vilket säger en hel del jämfört med Viborgs 56. Det är klasskillnad rakt igenom och kupongen säkraste spik.

7. Altinordu – Altay Izmir, 2 (1X2)

En högintressant match ska också spelas i Turkiet. Det är nämligen final i kvalet upp till högstadivisionen. De lag som vinner denna match tar klivet direkt upp. Så det är mycket som står på spel. I grunderserien slutade de båda lagen på plats 5 respektive 6. Och det är högt värde på tvåan i nuläget då streckfördelningen ligger på hemmalaget. Men då dessa matcher i Turkiet ofta spårar ut med fysiskt spel och röda kort, så lämnas inget streck utanför.

8. Arouca – Rio Ave, X (1X2)

Precis som matchen ovan så är detta en kvalmatch om en plats i högstaligan. Det är Arouca som kom trea i Portugals andradivision mot Rio Ave som slutade på kvalplatsen nedåt i Primeira Liga. Kval likt dessa är alltid svåra då det är svårt att veta nivåskillnaden mellan de två divisionerna. Samtidigt så kommer lagen från den sämre divisionen med en bättre form då de slutat högt i tabellen. Till skillnad från lagen som kvalar nedåt som oftast gått dåligt säsongen igenom. Lämnar inget streck utanför här heller, små marginaler som avgör!

9. Bodö/Glim – Haugesund, 1 (Spik)

Vi vänder blickarna till Norge återigen då kupongen avslutas med 5 matcher från Norska högstadivisionen. Först ur är de regerande mästarna Bodö/Glim som imponerade hela Norden ifjol. De gjorde 103 mål och förlorade bara en match under hela förra säsongen. Haugesund slutade på en niondeplats och bör ses som klara underdogs här. Hemmalaget löser seger här!

10. Lilleström – Odds, 2 (X2)

Nykomligarna Lilleström har inlett svagt med två raka förluster, samtidigt som de släppt in hela 6 mål redan. Odds har inlett med två kryss men kan bättre. Bortalaget slutade på en sjundeplats förra året och lär satsa på något liknande även i år. Men då behövs minst en poäng i denna match, vilket jag tror att de löser!

11. Molde – Vålerengen, 1 (1X)

I elfte matchen hittas ett intressant toppmöte. Där fjolårets tvåa respektive trea ställs mot varandra. Två lag som gör mycket mål framåt vilket talar för en målrik historia. Hur som helst är det Molde som inlett säsongen bäst då de fått 10 efter de 4 spelade omgångarna. Hela 12 mål har gjort vilket är väldigt bra. Vålerengen har inte haft det lika lätt utan ´´bara´´ fått med 6 poäng efter sina fyra första matcher. Så hemmalaget är favoriter med all rätt. Dock är det ett toppmöte mellan lag som har respekt för varandra, vilket gör att krysset åker med.

12. Stabaek – Brann, X (1X)

Här hittas ytterligare en intressant match som är oviss på förhand. Stabaek hamnade på en åttondeplats förra säsongen och har inlett med två raka kryss vilket är rimligt. Men Brann har inlett otroligt svagt. Förra året blev det en tiondeplats men har startat denna säsong med 5 (!) raka förluster. Extremt dåligt då de endast gjort 4 mål och släppt in otroliga 15. Båda lagen lär vara nöjda med ett kryss, samtidigt som Stabaek är det lite vassare.

13. Strömsgodset – Tromsö, 2 (Spik)

Vi avslutar med en spännande match mellan Strömsgodset och Tromsö. Hemmalaget som var nära på att åka ur förra säsongen då de hamnade precis ovanför nedflyttningskvalet. Tromsö istället kommer som nykomlingar då de vann 1st Division relativt enkelt förra säsongen. Streckfördelningen är väldigt skev i skrivande stund vilket gör att jag drar till med en chansspik på nykomlingarna här. De är ett offensivt lag som bland annat fick med sig ett kryss mot topplaget Molde.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]