Nyhet!

Europatipset 27/12 med blandad fotboll

Det är årets nästsista Europatips. Där det bjud på en lite annorlunda omgång då de flesta storligorna har julledigt. Utöver 3 stycken Premier League så är det matcher från både Portugal och Belgien bland annat. Intressant omgång då större delen av folket kommer kolla i tabellerna, men kikar man på lagens skador så kan man finna värde.

Till andelslsaget!

 

1. Liverpool – West Brom, 1 (Spik)

Första matchen ut så tar de regerande mästarna emot nykomlingarna West Bromwich. En match som Liverpool bara ska vinna, för tappar man poäng här så finns det en risk att man förlorar förstaplatsen. Dessutom har man fått vila i 1 vecka, vilket betyder att spelarna kommer vara utvilade. Detta är också en match som West Brom inte ska ta poäng i egentligen vilket man vet om. Både Salah och Mané har motivation i skytteligan så man kommer vilja göra några mål vardera. Spikettan ska bara sitta!

2. Wolverhampton – Tottenham, 1 (1X2)

Bortalaget Tottenham har börjat visa sitt riktiga jag igen resultatmässigt. Man hade en väldans massa flyt i början av säsongen då man till och med låg först i tabellen, men det funkar inte att parkera bussen under en hel säsong och få utdelning varenda match. Och Wolverhampton spelar betydligt bättre när man slipper hålla i bollen och Tottenham vill helst inte heller göra det, vilket gör att det kan bli en ganska stängd match. Men värdet är helt klart på hemmalaget, då Spurs kommer vara överstreckade på grund av sin placering i tabellen.

3. West Ham – Brighton, X (1X)

West Ham har inlett riktigt bra och man har fått ihop sitt lag. Brighton istället har spelat bra men man har inte alls fått med sig så mycket poäng som man förtjänar. Det är målskyttet framåt som har gått tungt och man har missat bra lägen i varenda match. Brighton är därför ett lag som spelar oavgjort ofta vilket gör att jag tycker om X:et i denna match. Tar dessutom med 1:an då West Ham är ett stabilt lag som har höjt sin lägstanivå.

4. Nacional – Tondela, X (1X)

I fjärde matchen  ska en jämn match spelas då trettonplacerade Nacional tar emot fjortondeplacerade Tondela. Två jämna trupper och lag vilket betyder att båda lagen kommer vara nöjda med ett kryss. Men håller hemmalaget som det lite vassare vilket gör att 1:an kommer med.

5. Famalicao – Gil Vicente, 1 (1X)

Den portugiska ligan är exremt jämn. Det skiljer endast 3 poäng mellan dessa två lagen, men hela 7 placeringar. I en så jämn serie så betyder det ofta att hemmalagen har en extra fördel då man oftast tar sina poäng där. Men det är Famalicao som ligger på åttonde plats. Båda lagen har bara vunnit två matcher vardera, och spelat mycket oavgjort. Men hemmalaget kommer ligga bakom topplagen och tycker 1X är bra.

6. Sport Farense – P. Ferreira, 1 (1X2)

Nästjumbon Farense tar emot sjätteplacerade Ferreira. En match där jag ser chans till skräll och ett enormt värde på hemmalaget. Många kommer se till tabellen och kommer spika bortalaget, vilket gör att de kommer bli överstreckade. Men då ligan är såpass jämn så ska man aldrig räkna bort hemmalaget. Och det är stort värde på både ettan och krysset men väljer att helgardera för att få med alla utfall.

7. Belenense – Sporting Lissabon, 2 (Spik)

Ett av de allra största giganterna i Portugal, Sporting Lissabon gästar Belenense. En match som Sporting ska vinna för att behålla sin förstaplats i tabellen. Man har inget cupspel att tänka på vilket gör att man kan prioritera ligan fullt ut. Hemmalaget Belenense har endast gjort 5 mål på de 10 första matcherna, så man har stora problem offensivt. Och då man möter Sporting som inte släpper in många mål alls så kommer det vara extra svårt att göra mål.

8. Genk – Waasland Beveren, 1 (Spik)

Belgiend nästbästa lag just nu Genk, ska möta bottenlaget Waasland Beveren. Det som talar för Genk är att man är ett lag som gör mycket mål, samtidigt som Waasland är det laget som släppt in flest mål i hela ligan. Så att Genk ska lyckas göra ett par baljor bör inte vara några problem. Och att man släpper in många mål på hemmaplan ska inte heller vara så sannolikt. Spik i denna match!

9. Anderlecht – Beerschot, X (1X)

Anderlecht är normalt sätt ett av belgiens allra bästa lag, men denna säsong så har man inte alls kommit upp i nivå. Man ligger på femteplats vilket inte är okej för att vara Anderlecht. Det som gör att man inte ligger högre upp är att man spelat oavgjort väldigt mycket. Man har hela 8 matcher som man har spelat oavgjort vilket är högst i ligan. Och Beerschot är inget enkelt lag att slå även om man är nykomlingar. För man ligger faktiskt på sjätteplats precis under Anderlecht. Och då hemmalaget kommer vara överstreckade så känns 1X bra.

10. Mechelen – Mouscron, X (1X)

I denna match möts två lag som har lika många poäng. Men Mechenlen är det klart bättre laget egentligen. Man har det bättre laget och man bör ligga på den övre halvan. Och det har sett bättre ut det senaste och man är favoriter i denna matchen. Dock kommer man vara överstreckade på grund av oddset vilket gör att krysset har både värdet men också ett resultat som är realistiskt.

11. Brescia – Empoli, 2 (Spik)

Empoli ligger på andraplats och man vill behålla den platsen för att ha chansen på att gå upp till Serie A denna säsong. Man möter Brescia som var i Serie A förra säsongen och som har förlorat en hel spelare. De ligger på tionde plats och lär få det tufft att hänga med toppen i år. Ser man till oddset så är Brescia lite favoriter, och det betyder att det finns extremt värde på bortalaget. För Brescia kommer bli överstreckade på grund av oddset.

12. Chievo – Cittadela, 1 (1X)

Enligt Svenska spel ska denna match lottas då matchen är inställd. Och med fördelningen 8-5-3, så väljer jag att köra på 1X eftersom det ska väldigt mycket till ifall det ska lottas en 2:a.

13. Venezia – Salernitana, 2 (X2)

Trettondeplacerade Venezia tar emot förstaplacerade Salernitana. Bortalaget som spelar riktigt bra för tillfället. Bortasegern ligger klart närmast till hands. Då det är ett topplag mot ett mittenlag. Men krysset ska med då Venezia inte är ett lätt lag att slå på bortalag, dessutom lär det vara värde på det oavgjorda resultatet.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.