Nyhet!

Europatipset 29/11 med Allsvenskan och de bästa ligorna

Allsvenskan går mot sitt slut, men trots det är de flertalet viktiga matcher kvar för bottenlagen framförallt. Dessutom ska lagen i England, Italien och Spanien gör upp om viktiga poäng. Utöver det så är de några toppmatcher som gör att detta Europatipset ser roligt ut!

Till andelslsaget!

 

1.  Chelsea – Tottenham 1X2

Kupongens första match är londonderbyt mellan Chelsea och Tottenham, ett möte där två lag ställs mot varandra som presterat riktigt bra inledningsvis. Chelsea på hemmaplan är alltid starka, men ställs mot ett Tottenham som har en fantastisk offensiv. Det blir helgardering i denna match då den kan sluta hur som helst. Lyckas Tottenham göra första målet så kommer man parkera bussen likt mot City, men gör Chelsea första målet så blir spurs tvungna att satsa framåt vilket kan sluta i vilket resultat som helst.

2. Southampton – Manchester United 12

En match som United behöver vinna om man ska utmana om Champions League platser. Men man hade match i tisdags till skillnad från Southampton som har fått vila betydligt fler dagar och lär var fräschare. United kan mycket väl vinna denna match men man har historiskt sett svårt mot Southampton, jag tar med 1an här då hemmalaget är starka på hemmaplan. De spelar dessutom smart och vet exakt hur man ska störa United.

3. Arsenal – Wolverhampton 1X2

Sista Premier League matchen i kupongen, dessutom den mest oklara. Här är det två lag som helt klart underpresterat hittills. Det har varken funkat spelmässigt eller poängmässigt. Och även om det oavgjorda resultatet är nära till hands med tanke på lagens dåliga självförtroende. Så kan något av lagen ta ledningen och sedan behålla det matchen ut, helgardering it is!

4. Helsingborg – Falkenberg 1X

Detta är den mest ångestdrabbade matchen under hela helgen förmodligen. Lagen som ligger sist respektive nästsist ska mötas och här behöver båda vinna föra att lämna bottenträsket. Men här tycker jag Helsingborg ska vara favoriter med tanke på att man är ett helt okej hemmalag, samtidigt som Falkenberg är de nästsämsta bortalaget i serien. Krysset kommer med här också då det mycket väl kan sluta oavgjort då båda lagen är för fega helt enkelt.

5. Östersund – Göteborg 2

I denna match blir det spik på det blåvita laget då motivation slår klass. Göteborg behöver vinna för att vara helt säkra på att man inte åker ut. Till skillnad från Östersund som redan är klara och har på så sätt inget att spela för. Utöver det så är Östersund ett av de allra sämsta hemmalagen vilket talar för bortalaget.

6. Häcken – Örebro 1

Detta är systemets säkraste spik, Häcken är ett mycket bättre lag än Örebro. Dessutom har man massor av motivation då man vill nå en Europa plats. Örebro har inget att spela för och lär inte alls ha någon större motivation. Häcken vinner nästan alltid på hemmaplan och Örebro lär få försvara väldigt mycket.

7. Mjällby – Djurgården 2

Djurgården är med i racet om Europa platserna. Och i skrivande stund så lutar det mot en 2a, men funderar starkt på att ha med X på bekostnad på en av de spanska matcherna. För Mjällby är väldigt bra och har tagit poäng mot de flesta lag denna säsong. Så fortfarande inte helt klart att det blir en spik på Stockholmslaget men ser man till motivation och klass så bör de vinna.

8. Sirius – Elfsborg 2

Elfsborg vill säkra sin andraplats i tabellen vilket man kan göra mot Sirius. Elfsborg är seriens bästa bortalag och har fått ihop en riktigt bra trupp denna säsong. Sirius har också haft en fin säsong och stört flertalet bra lag, men Elfsborg är några nivåer bättre och ska vinna om man gör en bra match.

9. Milan – Fiorentina 1

Detta är den osäkraste spiken som jag kommer fundera över ända fram tills det är dags att lämna in systemet. För Milan saknar Zlatan vilket påverkar dom. Men samtidigt ligger man på förstaplats i tabellen vilket betyder att resterande spelare har bra självförtroende, för en spelare gör inte allt. Milan har bättre lag än Fiorentina även utan Zlatan, men det är klart det gör skillnad. Så här kan det komma att ändras till en halvgardering under söndagen.

10. Napoli – Roma 1X2

Systemets tredje helgardering blir med stor sannolikhet i denna match. Napoli som inte riktigt kommit upp i sin normala nivå ännu, samtidigt som Roma har hela ligans hetaste spelare tillsammans Zlatan, Henrich Mchitarjan. Den offensiva mittfältaren som är född i Armenien har stått för 5 mål och 4 assist inledningsvis. Och Roma ligger på en tredjeplats vilket gör att jag har med alla utgångar i denna match. Båda lagen spelade Europa League under torsdagen så kan vara något som påverkar resultatet, där kanske laget med störst trupp går vinnande ur striden.

11. Real Sociedad – Villareal 1X

Ett toppmöte ska spelas i La Liga där förstaplacerade Real Sociedad tar emot gästande Villareal. En match jag tror kan bli ganska tempofattig då lagen kommer känna på varandra. Där lagen hellre tar ett oavgjort resultat än att riskera att förlora. Vilket gör att X ska med, men att hemmalaget går segrande ur denna match ser jag som de troligaste då man har ett bättre lag än Villareal. Dessutom vilade Sociedad en del spelare under sin Europa League match i torsdags, vilket inte Villareal kunde göra på samma sätt i sin match.

12. Getafe – Atletico Bilbao 1X

I denna match tror jag mest på hemmalaget, men också att ett oavgjort resultat kan ske. Även om säsongen bara innehållet drygt 10 matcher så är Bilbao tabellens sämsta bortalag vilket alltid säger något. Lagen har jämnbra trupper men här tror jag som sagt att hemmafördelen gör sitt.

13. Celta Vigo – Granada 12

Europatipset sista match för denna gången är det spanska mötet mellan Celta och Granada. Celta som startat dåligt rent ut sagt då man ligger sist i tabellen. Och där Granada ligger på en sjätte plats. Men med tanke på att Granada spelade en tuff Europa League match under torsdagen så kommer Celta ha chansen att vinna mot ett trött Granada. Men tabellen talar för sig vilket gör att jag tar med en bortavinst också!

 

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.