Nyhet!

Europatipset 6/1 med toppfotboll

Med årets andra Europatips bjuds vi på en intressant men också klurig omgång. Ska några lag rotera på grund av veckoomgång vilket betyder skrällchans, eller kör man på? En rolig förstamatch då ett Manchester derby ska spelas.

Till andelslsaget!

 

1. Manchester United – Manchester City, 1 (12)

Kupongens klart roligaste match på förhand. Semifinal i ligacupen, där kampen mellan Manchester lagen ska avgöras. City som i grunden har det bättre laget och är favoriter med all rätt. Dock har man en hel del startspelare borta i Ederson, Walker och Jesus bland annat. Det gör att United absolut har en chans i denna match. Utöver det så är det en match som något av lagen kan rotera rätt kraftigt i eftersom man vill fokusera helt ut på ligan. Det gör att ett av lagen kommer vara starkare och det betyder att ett av lagen kommer gå vinnande under ordinare tid. Ett oavgjort resultat känns inte rimligt då båda lagen kommer gå för vinst i slutet av matchen.

2. Athletic Bilbao – Barcelona, X (X2)

Barcelona vann senast mot Huesca men man hade otroligt svårt att göra mål. Man fick bara in 1 mål trots att man hade 20 avslut. Nu möter man ett betydligt bättre lag i Bilbao som kommer straffa Barcelona betydligt mer ifall målen uteblir. Bortavinsten ska med då Barca behöver vinsten för att hänga med toppen, men X:et känns väldigt rimligt då bortalaget inte presterat som man brukar under denna säsong. Finns risk för överstreckning på bortalaget dessutom.

3. Milan – Juventus, 1 (1X2)

En riktigt intressant match där ligaledarna Milan tar emot de regerande mästarna Juventus. En match som är svår att förutse helt klart. Ser man till formen så bör Milan vara favoriter då man inte förlorat en endaste ligamatch ännu. Men ser man till trupperna så är Juventus det mer stjärnspekade laget med spelare som Ronaldo och Dybala. Värdemässigt så tror jag att bortalaget kommer bli överstreckade något, men känns utan tvekan som det bästa draget att ha med alla streck i denna match.

4. Lazio – Fiorentina, X (1X)

Detta är en klurig match på förhand då två lag som har underpresterat ställs mot varandra. Lazio som bör ligga i toppen och hota om ligatiteln har inte alls kommit upp i nivå. Fiorentina istället ligger precis ovanför nedflyttningsträsket, när man egentligen borde ligga på övre halvan. Inget av lagen har fått det att stämma. Dock är Lazio det betydligt bättre laget och 1:an bör helt klart vara med. Men då det är två lag ur form så finns alltid risken till ett oavgjort resultat. Värde lär också finnas på X:et.

5. Bologna – Udinese, X (1X)

Förmodligen en av de jämnare matcherna på kupongen. Det skiljer endast 1 placering och likamånga poäng med fördel Bologna. En svår match men där både form och lag talar för ett kryss. Utöver det så är Bologna på hemmaplan vilket gör att 1:an kommer med. Men beroende på värdet innan inlämning så kan 1:an respektive 2:an byta plats.

6. Sampdoria – Inter, 2 (Spik)

En extrem klasskillnad mellan dessa två lag. Inter som bara förlorat en match denna säsong och som ständigt gör mål. De har dessutom chans på förstaplatsen vid seger, då Milan möter Juventus. Sampdoria kommer ligga på den nedre halvan och det är inte i denna matchen man ska ta poäng. En väldigt fin spik enligt mig!

7. Torino – Verona, 2 (X2)

Ytterligare en Serie A match där bortalaget är det lite vassare. Verona ligger på åttonde plats och är i en fin form, samtidigt som Torino ligger precis vid nedflyttningsstrecket. I denna match kommer Torino bli överstrreckade då oddsen visar att de är småfavoriter. Men det är orimligt enligt mig då Torino är ett av de allra sämsta lagen i ligan, och tabellen talar för sig själv då Verona tagit mer än dubbelt så mångat poäng än Torino. X2 är bra här!

8. Sassuolo – Genoa, 1 (Spik)

Toppen mot botten i denna match, då sjätteplacerade Sassuolo tar emot nästjumbon Genoa. Två lag som har helt olika förutsättingar och där Genoa har stora problem med sin offensiv. Sassuolo är väldigt jämna och gör nästan aldrig en dålig match. Nu har man chans på fjärdeplatsen och när man möter ett av seriens sämre lag så är tre poäng ett måste. Lite överstreckat favorit men när det är så pass stor skillnad mellan lagen så känns spiken rätt.

9. Crotone – Roma, X (X2)

Ytterligare en storfavorit mot en mindre klubb. Men i denna match synar jag topplaget och anser att det kan sluta med kryss här. Roma är redan nu otroligt överstreckade, vilket man också kommer vara inlämning. Vilket betyder att det kommer vara megavärde på X:et. Roma har en förmåga att spela matcher där man är ineffektiva vilket slutar med att man tappar poäng mot mindre bra lag. Och trots att Crotone ligger sist så är det ett bra drag att ha med krysset.

10. Atalanta – Parma, 1 (Spik)

Atalanta har börjat komma igång ordentligt efter sin sega start. Man ligger precis bakom Champions League platserna och har chans att hota lagen framför sig vid vinst här. När man nu möter Parma som bara lyckats vinna 2 matcher så har Atalanta chansen att vinna igen. Ett Parma som också har förlorat 3 raka matcher vilket inte talar för någon superform. 1:an fin här.

11. Marseille – Montpellier, 2 (1X2)

Frankrike bjuder oss på en rolig match mellan två lag där det endast skiljer 1 poäng. Det är också en möte där det är två lag som är i en dålig form, då inget av lagen vunnit någon av sina tre senaste matcher. Vilket kan betyda att lagen kommer vara försiktiga och nöjd med 1 poäng. Men värdemässigt så tror undertecknat på att Marseille kommer bli överstreckade vilket gör att värdet finns på bortalaget. Men när det ändå är två jämna lag som är urform så känns helgarderingen bäst, främst värdemässigt.

12. St.Etienne – PSG, 2 (2)

Detta är enligt mig kupongens säkraste spik. PSG har fått klart med sin nya tränare Mauricio Pochettino, vilket oftast betyder en positiv förbättring under de första matcherna. Spelarna vill visa sig för sin nya tränare och truppen brukar vara villiga att testa det den nya tränaren har att komma med. PSG ligger trea i tabellen och behöver börja vinna de enklare matcherna för att inte låta de andra topplagen få något försprång.

13. Nantes – Rennes, X (X2)

Fyran Rennes gästar sextonde placerade Nantes. Det förstnämna har fyra raka segrar medan hemmalaget inte har vunnit någon av sina åtta senaste matcher. Vilket gör att Rennes verkligen bör ses som favoriter. Samtidigt som Nantes är ett lag som brukar kunna störa de flesta lagen på hemmaplan. Och då bortalaget kommer bli överstreckat så är X:et bra att ha med.

 

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]