Nyhet!

Europatipset 6/12 med fotboll från toppligorna och Allsvenskan

Det är ett svårt men också roligt Europatips vi har framför oss, med ett par exremt jämna matcher. Men det är även en del favoriter som jag tror kan tappa poäng. Allsvenskan spelar sin sista omgång vilket betyder att vissa lag har mycket att spela för och andra lag inget alls.

Till andelslsaget!

 

1. Tottenham – Arsenal, 12

Kupongen inleder med ett londonderby där två ärkerivaler ställs emot varandra. Tottenham som ligger på en förstaplats i tabellen är självklart favoriter i denna match då Arsenal knappt presterat bra i en enda match, vilket är resultatet av att man ligger på fjortondeplats. Men bortsett från en hemmaseger här så tar jag med en bortaseger då det är ett derby som kan sluta hur som helst oavsett hur formstarka lagen är. För här går spelarna in med en annan inställning jämfört med andra matcher och det gör att Arsenal mycket väl kan lyckas vinna, för de har under de senaste säsongen tagit en del vinster mot lag som är bättre på pappret.

2. Liverpool – Wolverhampton, 1

Kupongens första spik kommer redan i match två då regerande mästarna Liverpool tar emot Wolverhampton. En stor faktor till att jag spikar denna match är att Wolverhamptons klart bästa målskytt är skadad, för Raúl Jiménez kommer inte delta i denna match. Det är ett stort tapp för bortalaget då han gör väldigt mycket både spelmässigt men framförallt målmässigt. Liverpool börjar få tillbaka en hel del skador och kommer kunna ställa upp ett bra lag.

3. Sheffield United – Leicester, X2

I nuläget har jag valt att halvgardera denna match, men det kan mycket väl komma att ändras till en halvgardering i match tre. Hur som helt är Leicester inte i sin bästa form då man förlorade mot Fulham förra veckan, och dessutom förlorade man i Europa League under torsdagskvällen. Åandrasidan vilade man några viktiga spelare inför denna match mot Sheffield, som också ska nämnas ligger sist i Premier League. Så beroende på streckvärde kan detta bli en spik på Leicester men har med X:et för nu.

4. Sampdoria – Milan, 2

Elfteplacerade Sampdoria tar emot gästande serieledarna Milan. Ett Milan som saknar Zlatan, men som förra matchen slog Fiorentina som är ett bättre lag än Sampdoria. Hemmalaget som inte vunnit en match under de fyra senaste matcherna man spelat. Här är dock Milan överstreckat vilket gör att X:et kan komma med istället för i Leicester matchen. Helt beroende på värdet. Men här är Milan klart favoriter.

5. Udinese – Atalanta, X2

Det skiljer endast fyra poäng mellan dessa två lag. Atlanta som tog sig till semifinal i Champions League förra året har inte alls kommit upp i sin vanliga nivå i Seria A. Det har förmodligen mycket att göra med att man prioriterar gruppspelet i just Champions League. Där man har en helt avgörande match kommande vecka, vilket gör att man kanske vilar ett par spelare. Dock har man en bredtrupp så X2 ska räcka här enligt mig.

6. Roma – Sassuolo, 12

I denna match möts de stora överraskningarna denna säsong. Två lag som verkligen hänger med i toppen och som har spelat väldigt bra. En match som Roma är stora favoriter i om man ser till oddsen men här tycker jag man ska ha med en bortavinst också med tanke på att Sassuolo är ett bra bortalag, och dessutom spelar man ingen Europa League som Roma. Det gör att man kommer vara i bättre skick och kan ha en chans att vinna. Jag tror att något av lagen vinner vilket gör att 12 blir mitt drag här.

7. Alaves – Real Sociedad, X2

La Ligas tabelletta gästar Alaves som ligger på en trettondeplats. En match som Sociedad behöver vinna om man ska fortsatt ligga i toppen. Men man har det svårt till och från att göra mål, för man skapar massvis av målchanser varje match men man har svårt att vara kliniska. Det såg man inte minst i deras senaste Europa League match då man endast fick med sig ett kryss mot Rijeka. Alaves har ett bra försvar och kan lyckas få med sig ett oavgjort resultat här.

8. Osasuna – Real Betis, X2

I denna match ställs två lag mot varandra som ligger precis vid varandra i tabellen. Det skiljer endast en placering och en poäng. Men ser man till lagen så har Real Betis ett par bra lirare vilket bör göra så man ligger högre upp i tabellen. Men man har haft det svårt, samtidigt som Osasuna har tagit poäng mot de sämre lagen. Stor chans till oavgjort i denna match men har även med bortavinst då Fekir och Tello kan avgöra.

9. Werder Bremen – Stuttgart, 1X2

Detta är enligt mig den allra jämnaste matchen på hela kupongen. Båda lagen ligger i stort sätt på samma nivå om man ser till trupp, men också i tabellen. För man har exakt lika många poäng inspelade, 9 vardera. Där jag tycker detta är systemets bästa helgardering. Och inte endast för att det är en match som kan sluta hur som, utan också för att hemmalaget är väldigt överstreckat i skrivande stund, vilket gör detta till en bra helgardering.

10. Falkenberg – Mjällby 1X2

Första allsvenska matchen på kupongen och här har jag med alla möjliga resultat. Helt enkelt för att Falkenberg behöver vinna för att har någon chans att hålla sig kvar i Allsvenskan, samtidigt som Mjällby är ett mycket bättre lag, men som då inte har något alls att spela för. Så här kan Falkenberg mycket väl lyckas vinna på motivation, men det kan också Mjällby om man ställer upp med bästa startelvan och har rätt inställning.

11. Kalmar – Häcken, X2

I denna match så har båda lagen något att spela för, men för lite olika andledningar. Kalmar behöver en poäng för att säkra kontraktet, men Häcken behöver vinna för att sluta på en andraplats i tabellen. Och då bortalaget är såpass mycket bättre så ska de självklart med, men det finns också chans till att det slutat oavgjort då Kalmar helt enkelt kan spela på det resultatet mot slutet. För även om laget från Småland är usla, så har de förbättrat försvaret de senaste matcherna.

12. Djurgården – Varberg, 1

Djurgården har fortfarande chans på europaplatser men då måste man vinna denna match, samtidigt som Varberg inte har någon större motivation. Samtidigt är Djurgården ett såpass mycket bättre lag att man ska vinna mor Varberg oavsett om man har något att spela för eller inte. Men nu när man ändå behöver 3 poäng så ska de bara fixa det.

13. Elfsborg – AIK, 1

Kupongens sista match är precis som matchen innan mellan två lag som har helt olika inställningar till denna match. Elfsborg säkrar en andraplats i tabellen ifall man vinner. Ett oavgjort resultat kanske inte räcker då Norrköping kan gå om på målskillnad. Så Elfsborg kommer gå för att vinna mot ett AIK som ligger i ingenmansland.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 26/9
Spelcash analys inför kommande Europatips.
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Europatipset 22/9
Fina utdelningar på streckspelen senaste veckan och vi hoppas trenden håller i sig. Laget är i god form så säkra din andel nedan eller lägg ett eget system med hjälp av tankarna. Omgångens hetaste match – 6. Elfsborg – Malmö FF Det börjar dra ihop sig i Allsvenska slutstriden och hela fyra lag har riktigt […]
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]