Nyhet!

Europatipset 9/12 med Champions League och Championship

En intressant omgång då Champions League grupperna ska avgöras helt och hållet då sista gruppspelsmatcherna ska spelas. Dessutom är Championship lagen uppe i sin mest hektiska period då det spelas mängder med matcher, vilket både gör det klurigt men roligt. Mycket kan ändras under matchdag men detta är mina tankar just nu!

Till andelslsaget!

 

1. Real Madrid – Borussia Mönchengladbach, 1

I kupongens första match väljer jag att spika hemmalaget Real Madrid. För man måste vinna denna match för att gå vidare till slutspel. Och även om man inte spelat bra under hela säsongen så har man genom alla tider presterat när det betytt som mest. Samtidigt är Mönchengladbach ett relativt orutinerat lag vilket ofta leder till att man inte kommer upp i nivå de allra viktigaste matcherna.

2. Ajax – Atalanta, 1X2

Detta är enligt mig den svåraste matchen av alla. En match där två helt jämna lag möts där allt står på spel. Ajax är tvugna att vinna, men det kommer bli svårt för Atalanta att spela efter ett oavgjort resultat då det är två såpass offensiva lag. Italienarna har fått vila i helgen då deras match blev inställd, så man kommer ha en liten fördel. Riktig svår match där jag tar med alla utfall.

3. Inter – Shaktar, 12

Detta är med en svår match då faktiskt båda lagen fortfarande kan ta sig vidare. För Inters del behöver man vinna men samtidigt ha tur med andra resultat. För Shaktar räcker förmodligen inte ett oavgjort resultat heller, utan man behöver alla 3 poäng för att vara helt säkra. Det gör att detta är en helt öppen match där inget av lagen har något att förlora. Inter är det klart bättre laget, men Shaktar har vunnit mot Real två gånger nu vilket gör att de utan tvekan kan lyckas slå Inter också. Jag tror inte på något oavgjort resultat i denna matchen då inget av lagen gynnas utav det.

4. Salzburg – Atletico Madrid, X2

I grupp A är Bayern redan klara för slutspel. Men det är varken Salzburg eller Atletico. En match som jag valt att halvgardera med X2. Det eftersom Atletico är betydligt bättre, men också för att det räcker med ett oavgjort resultat för spanjorerna. Man går otroligt bra i La Liga då man leder serien med 2 mindre spelade matcher. Och det är försvaret som lyfter detta lag. Salzburg kommer ha det tufft att skapa många målchanser trots att man har en fin offensiv. Det finns inte många lag som rubbar Atletico och speciellt inte den här matchen.

5. Manchester City – Marseille, 12

Hemmalaget är redan klara gruppvinnare vilket betyder att man kommer rotera kraftigt för att vila spelare inför den viktiga ligamatchen mot United. Marseille har dessutom fortfarande chans på en Europa League plats vilket gör att jag tar med en bortavinst här. För motivation gör mycket i fotboll och City förlorar mot sämre lag då och då.

6. Bayern München – Lokomotiv Moskva, 1

Trots att Bayern är klara för slutspel så spelar det ingen roll vilket lag man ställer upp med mot Lokomotiv. För på hemmaplan är man starka mot alla lag och man har en väldigt bra bänkspelare. Det såg man inte minst i senaste matchen då man spelade oavgjort med ett B-lag mot självaste Atletico på bortaplan. Så man bör klara av Lokomotiv på hemmaplan.

7. Midtjylland – Liverpool, 1X2

I skrivande stund har jag valt att helgardera denna match. Helt enkelt för att Liverpool mycket möjligt kan ställa upp med ett helt juniorlag. För man är redan klara gruppsegrare och man vill prioritera ligan så gott det går. Midtjylland har inget att spela för men man vill visa upp för världen att man kan vinna en Champions League match. Det kan komma info om vilket lag Liverpool kommer ställa upp med vilket kan göra att jag inte helgarderar denna matchen, men blir det ett kraftigt roterande lag från bortalaget så kör jag på detta.

8. Olympiakos – Porto, 1

Denna match har Olympiakos allt att spela för då man tar sig till Europa League vid vinst, något som man verkligen vill. Man leder sin liga med ett par poäng och har kunnat vila en del spelare till denna match. Dessutom har Porto absolut inget att spela för då de kommer på en andraplats i gruppen oavsett resultatet. Och man ligger endast på en tredjeplats i ligan vilket betyder att man inte kommer ställa upp med sitt bästa lag denna match. Jag tror grekerna ställer upp med bättre lag och på hemmaplan är man alltid bra.

9. Preston – Middlesbrough, X2

Tabelltian Middlesbrough gästar Preston som ligger på en femtonde plats i tabellen. Två jämna lag men där bortalaget har ytterligare lite spets. Preston är också ett uselt hemmalag, man har spelat 8 matcher på sin plan och endast fått med sig 4 poäng. Ser man till streckfördelningen nu så är det värde på bortalaget också vilket gör att X2 ser bra ut.

10. Bristol – Blackburn, 12

Bristol ligger på åttonde plast men har Blackburn precis bakom sig. En så kallad 6-poängs match. Vinner Bristol så kommer det skilja 5 poäng mellan lagen, medans om Blackburn vinner så går man om hemmalaget. En match där de bästa laget för dagen kommer vinna. Det är två offensiva lag som möts och det gör att jag inte tror på något oavgjort resultat.

11. Barnsley – Wycombe, 1

I denna match så lutar det mot en spik på Barnsley men kan mycket väl bli 1X ifall det skulle bli värde. Hur som helst är Barnsley ett lag som börjat komma igång lite och man är ett hyfsat hemmastarkt lag. Man möter nykomlingarna Wycombe som har steppat upp sedan starten men man har väldiga problem att göra mål. Och det tror jag blir avgörande till Barnsleys fördel.

12. Norwich – Nottingham, 1X

Just nu är Norwich duktigt överstreckade vilket gör att det finns värde på krysset här. Men samtidigt kan Norwich få tillbaka en del spelare från skador vilket gör att jag tillslut spikar hemmalaget men det beslutas precis innan inlämning. För Norwich ligger på förstaplats och man slutar inte att ta poäng, trots att man haft mängder med skador. Vilket talar för att man har en bred trupp.

13. Reading – Birmingham, 1X

Tredjeplacerade Reading tar emot sexton placerade Birmingham. Ett Reading som spelar bra i de flesta matcherna och speciellt på hemmaplan där man känner att självförtroendet är på topp. Birmingham är ett mittenlag som ofta spelar oavgjorda resultat vilket betyder att man har en stark defensiv. Värde på X:et här vilket gör att det kommer med.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]