Nyhet!

Europatipset 9/5 med toppfotboll

Det ska spelas en rolig omgång nu då hela kupongen har med intressanta matcher. Vissa lag har mer att spela för andra vilket naturligtvis är med i bedömningen. Säsongen går mot sitt slut och nu vet man vart lagen står. Ett par matcher från Allsvenskan dock där de precis har börjat spela, vilket är mer klurigt hur bra lagen är.

Till andelslsaget!

1, Aston Villa – Manchester United, X (X2)

Först ut hittar vi tian Villa som tar emot tvåan United. Manchesterlaget som i torsdags tog sig vidare till final i Europa League. En match som bortalaget naturligtvis är favoriter i, framförallt när Villas bästa spelare Jack Grealish är skadad. Dock har det rödklädda laget 4 matcher på 8 dagar vilket gör att de mycket väl kan rotera endel denna match. Så även om hemmalaget inte har något att spela för så kan de lösa ett kryss mot ett roterade United.

2. Arsenal – West Brom, X (1X)

Nästa match spelas på Emirates Stadium. Arsenal som istället för att ta sig till final som United, istället åkte ur semifinalen nu i torsdags. Något som gör att kubben går mot en katastrofalt dålig säsong. För i ligan ligger londonlaget på nionde plats och får alltså inte ens Europa League nästa säsong. West Brom har spelat upp sig mot slutet men lär åka ner. Hur som helst känns detta som en match som lagen bara vill spela av. Och på ett överstreckat Arsenal tycker jag krysset ska med.

3. West Ham – Everton, 1 (1X)

Sist ur från England och Premier League är en betydelsefull match. West Ham behöver vinna för att fortfarande ha chans på Champions League, medans Everton behöver tre poäng för att nå Europa League. Det är dock hemmalaget som imponerat denna säsongen och spelat den bästa fotbollen. Everton är ojämna som har en hyfsad högstanivå men en väldigt låg lägstanivå. 1X bör räcka långt.

4. Juventus – Milan, 1 (1X)

I Italien hittar vi ett toppmöte, en match som kan bli helt avgörande i slutändan. För det är trean Juventus mot fyran Milan. Och det är tight i kampen om Champions League platserna vilket gör att denna match inte bara är viktiga för dessa lag, utan också för Napoli som vill ta sig förbi. Det gör att lagen kan vara nöjda med en poäng eftersom de inte tappar sin placering. Men är det något lag som vinner så är det Juventus som sett bättre ut än Milan det senaste.

5. Benevento – Cagliari, 2 (X2)

Sist ut från Italien hittas istället i botten av tabellen. En extremt viktig match för båda lagen. Benevento ligger på artonde placering och alltså på nedlfyttningsplats. Men Cagliari ligger endast 1 poäng ovanför och befinner sig på säker mark för tillfället. Men det är klasskilnad sett till trupper här, Cagliari har spelare som Godin och Nainggolan. Samtidigt så har Cagliari både gjort fler mål men också släppt in färre än Benevento. Krysset åker med endast för att det finns risk att bortalaget blir för fega då de inte vill förlora.

6. Real Madrid – Sevilla, 2 (1X2)

I Spanien är det väldigt jämnt uppe i toppen. Det finns hela fyra lag som har chans till ligatiteln, även om Sevilla på fjärdeplatsen ligger någon poäng efter. Men Real ligger fortfarande bra till och med tanke på att de åkte ut ur Champions League i veckan så kan de nu fokusera fullt ut på ligan. Dock har de ett par skador och laget såg inte alls bra ut på Chelsea i veckan. Ett par spelare såg trötta ut och Sevilla är inget lag de städar av bara sådär. Så helgardering är det bästa draget här enligt mig, då Real lär bli överstreckade.

7. Valencia – Valladolid, X (X2)

Ett annat match som kan betyda endel är den här. För Valladolid befinner sig endast 1 poäng ovanför nedflyttningsplats vilket gör denna match mycket viktig. Valencia ligger på hyfsat säker mark då det ska mycket till om de inte ska klara sig kvar. Det gör att motivationen lär vara starkare hos bortalaget. Samtidigt som jag tror att krysset är något som båda lagen kommer vara nöjda med på förhand.

8. Villarreal – Celta Vigo, X (1X)

Sist ut från Spanien hittas sexan Villarreal som i veckan tog sig till sin första Europa final någonsin. Och i ligan går de också bra då de ligger på sjätteplats. Men för att vara säkra på att få en Europaplats nästa säsong så behövs det poäng i denna match. Celta har inget att spela för då de befinner sig i ingenmansland. Villarreal är bättre både offensivt och defensivt, så 1X bör räcka!

9. Rennes – PSG, 2 (Spik)

Det ska spelas en match i Frankrike också. Det är tight uppe i toppen och detta är en match som PSG verkligen behöver vinna. Och även om Rennes ligger på sjunde plats och inte är något dåligt lag, så åkte bortalaget ur Champoions League i veckan och lär vara revanchsugna. För under hela säsongen har Paris prioriterat europaspelet, men nu är det endast ligan som gäller. Storstjärnorna kliver fram och löser seger.

10. Hertha Berlin – Bielefeld, 1 (1X)

Bundesliga går också mot sitt slut. Och det är en riktigt rysare som ska spelas mellan desas två lag. Hertha på plats 17 och Bielefield på plats 18. Lagen ligger på samma poöng så detta är en väldigt viktig match. Här tror jag dock på hemmalaget då de är mycket vassare offensivt. Hela 15 fler mål har de gjort än Bielefeld säger en hel del. Krysset åker med då inget av lagen har råd att förlora.

11. Degerfors – Djurgården. 2 (Spik)

Vi vänder blickarna till kupongens tre sista matcher, som spelas i Allsvenskan. Nykomlingarna Degerfors står för en väldigt svår uppgift då de ställs emot Djurgården. Stockholmslaget som leder tabellen efter fyra raka segrar. Där de senast slog Malmö med 3-1 och spelade ut skåningarna. Något som inte hänt på flera år. Och Djurgården har alla förutsättningar för att bli svenska mästare efter ett bra transferfönster. Jag tror de löser femte raka segern när de nu möter ett Degerfors som inte övertygat.

12. Mjällby – Östersund, 1 (1X2)

Nästa möte är mellan två lag som lär hamna på den nedre halvan. Ett Mjällby som spelar en lite offensivare fotboll jämfört med Östersunds mer destruktiva fotboll. Men bortalaget har varit väldigt effektiva de första matcherna. Matcher som de inte hängt med i spelmässigt, har de ändå tagit poäng i. Mjällby är också ojämna vilket gör att alla streck åker med.

13. Malmö – Varberg, 1 (Spik)

Sist ut på kupongen är de regerande mästarna Malmö när de tar emot Varberg. Skånelaget som öppnade starkt med 2 vinster. Men som endast tagit en poäng på de 2 senaste matcherna. Där laget blev utspelade mot Djurgården senast, vilket inte var väntat. Så det är ett revanschsuget lag som lär vilja studsa tillbaka mot Varberg nu. Bortalaget som tappade sin bästa målskytt inför säsongen och kommer befinna sig i botten av tabellen.

Till Europatipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]