7 miljoner i jackpot på helgens stryktips!

Till laget!

Ny bonus hos Snabbare.com – 100% av din insättning upp till 2000 kronor!

Hämta bonusen här!
Newcastle + Newcastle -1,5 hörnor @1,86
Axel Andersson
Publicerad: 22/5 2023 kl 09:55

Speltips: Newcastle-Leicester

Ligaspelet börjar gå mot sitt slut runtom i Europa, men än kämpar lagen om åtråvärda platser i tabellen. Det gäller definitivt för dessa två lagen. Newcastle United kämpar för en plats till Champions League, även om platsen är så gott som säkrad. Motståndarna för kvällen, Leicester, kämpar för att lyckas hålla sig kvar i tabellen. 

Newcastle

Det var ungefär 18 månader sedan som Newcastle var nere i avgrunden. Man befann sig på en av nedflyttningsplatserna, och hade vunnit något i stil med en av de första 18 matcherna. Nya ägare kom in, en ny tränare anställdes, och ett par nya spelare värvades. Nu har vindarna vänt i nordöst, och laget är på väg att kvalificera sig för Champions League.

Så hur har det här gått till? Har Newcastle en trupp som är så pass stark att den borde kvalificera sig för Champions League? Knappast. Har Newcastle en trupp där alla drar åt rätt håll, och ingen vill vara stjärnan? Verkligen! Laget spelar verkligen som ett lag, och inte minst på hemmaplan där alla lag haft problem med Newcastles höga presspel. 

Liverpool och Manchester City är de lag som kommit till St James Park och tagit tre poäng denna säsong. Två lag som givetvis i grund och botten är bättre än Newcastle. Nu senast kommer man från en rättvis 4-1 seger mot Brighton där man inte alls lät dem vara bekväma i sitt kortpassningsspel. Newcastle stressade ned Brighton, och vann bollen högt gång på gång.

Newcastle kommer till denna matchen sakna Joe Willock som varit en av de lysande stjärnorna denna säsongen. Dessutom finns frågetecken för Sean Longstaff och Joeltinon vilket gör att mittfältet kan få omdirigeras något. Kommer det påverka sättet Newcastle spelar på ikväll? Nej. Man kommer flyga fram tillsammans med en vrålande hemmapublik som kommer göra allt för en Champions League-plats!

Leicetser

Ja ni Leicester. Hur kunde det här egentligen ske? Laget besitter en trupp som spelare för spelare givetvis inte ska kunna åka ur Premier League. Men det kommer man att göra. Man behöver nämligen avsluta säsongen med att vinna mot Newcastle och West Ham, något som inte kommer att ske.

Leicester har som sagt en trupp som inte bör åka ur ligan. Men det kommer man göra. Så hur kunde det ske? Det sker genom en hönsgård i försvaret tillsammans med ett målvaktspar som i princip har slängt in bollar i det egna målet. Tappet av stormålvakten Kasper Schmeichel blev större än tänkt och Danny Ward och Daniel Iversen har verkligen gjort sitt för att skicka ned laget.

Med två omgångar kvar står det inte klart att Leicester åker ur, men så gott som. Truppen kommer att byggas om och spelare som Maddison, Barnes, Tielemans, Ihenacho osv kommer ej att stanna. Hur mycket går dom redan i tankarna vilken klubb dom ska spela för nästa år?   

Leicester har ett par spelare som är tveksamma inför kvällens match, där de utstickande namnen är Caglar Soyuncu och Kelechi Iheanacho. Kommer det påverka utgången om dom kommer till spel? Troligtvis inte. 

Speltips

Newcastle har egentligen hela säsongen flugit fram, men inte minst de senaste veckorna. Doften av Champions League har gjort något med spelarna som nu pressar mer frenetiskt än någonsin. Jag tror att Newcastle på ren energi och ren kvalitet vinner den här matchen utan större problem. 

Newcastle med sin höga press och frenetiska anfallsspel är det lag i ligan som skapat flest hörnor per match med sina 7,06 i snitt. Åt andra hållet släpper man till enbart 4,06 per match. Leicester å andra sidan skapar inte mer än 3,64 hörnor per match, och släpper till 6,11 per match.

Jag tror vi får se en spelmässig överkörning ikväll där publiken kommer bära fram Newcastle. Jag tror att man vinner matchen, och jag tror att man vinner hörnmatchen med ett handicap på -1,5. Detta spelet skapar jag under betbuilder hos spelbolaget Speedybet till oddset 1,86. 

Signa upp hos Speedybet här och få en oddsbonus på 1000 kr!

Match: Newcastle United – Leicester City

Spel: Newcastle att vinna (+) Newcastle -1,5 hörnor

Odds: 1,86

Spelbolag: Speedybet

Spelstopp: 21:00

Rygga spelet här!