Speltips 23/1 inför Crewe-AFC Wimbledon

Crewe är ett av ligans bästa hemmalag och laget har vunnit 4/5 senaste matcherna. Är väldigt målfarliga och nu möter man ett Wimbledon som släppt in 7 mål på sina senaste två matcher. Men bortalaget kan hota framåt och mot Crewe har man goda chanser att göra mål. 

Gå med i Spelcash FB-grupp!

 

Match: Crewe-AFC Wimbledon
Spel: Över 2 mål(skapa spel)
Odds: 2.0
Insats: 4/5 Units
Spelbolag: Bet365
Matchstart: Lördag 23/1 16:00

Crewe imponerar på hemmaplan där man bland annat vunnit mot topplaget Peterborough, men även mot lag på den nedre halvan av tabellen som man möter nu. Men något som är genomgående i Crewes hemmamatcher är att man spelar målrika matcher samt att man släpper in mål. 4/5 senaste matcherna har gått över 2 mål och man har släppt in mål i fem raka matcher. Då har man mött lag som Swindon som gjorde två mål, Northampton gjorde ett mål och senaste hemmamatchen släppte man in två mål mot Bristol Rovers. Hemmamatcherna snittar 2.7 mål och man släpper in i snitt ett mål per match. Men man har löst över 2 mål på egen hand flera gånger denna säsong så även om man inte skulle släppa in något mål här kan hemmalaget lösa detta själva. Det finns flera spelare i truppen som står för målen något som är en styrka men bästa målskyttar är Oliver Finney, Owen Dale, Mikael Mandron och Charlie Kirk. Har spelat en hemmamatch mot Wimbledon för många år sen i en match som blev målrik då den slutade 3-3.

Crewe senaste fem hemmamatcher:

3-2 Bristol Rovers
1-1 Fleetwood
2-1 Plymouth
2-1 Northampton
4-2 Swindon

Wimbledon går riktigt tungt just nu med fyra förluster på dom fem senaste matcherna i ligan. Senast förlorade man borta mot Portsmouth med 4-0 och innan det blev det förlust på hemmaplan mot Sunderland med 0-3. Vi börjar känna igen Wimbledon från tidigare då försvarsspelet kan vara som bortblåst i vissa matcher. Laget överraskade lite under hösten då försvaret såg stabilt ut och med hjälp av skyttekungen Joe Pigott vann Wimbledon flera matcher. Bortamatcherna snittar 2.5 mål/match och kollar vi på dom senaste matcherna är snittet betydligt högre. Men det finns kvalitet framåt i laget då man har Joe Pigott och Ryan Longman på topp. Tillsammans har man gjort 15 mål och i ett bottenlag som Wimbledon är det väldigt starka siffror. Fortsätter Pigott så här kommer han inte spela i detta lag nästa säsong. Wimbledon snittar nästan ett mål framåt och släpper in nästan två mål när man är på resande fot.

Wimbledon senaste fem bortamatcher:

0-4 Portsmouth
1-0 Bristol Rovers
0-2 Oxford
1-1 Sunderland
2-5 Charlton

Lagen har bara mött varandra tre gånger men alla gånger har det blivit minst tre mål. Senast var i höstas då vann Crewe på bortaplan med 2-1. Dom andra matcher har slutat 3-3 och 1-3. Över 2.5 mål spelas även i detta möte till 2.0 hos Bet365. Crewe på hemmaplan kan lösa linan själv men när Wimbledon har Pigott/Longman på topp kan man inte räkna bort dom.

Jag spelar Över 2 mål

 

Lycka till!