Speltips: Ajax – Roma (Europa League)

Samtidigt som det spelas kvartsfinaler i Champions League så ska även Europa League kvartarna spelas. Och den match jag har valt att studera lite närmare är den klart jämnaste kvartsfinalen. Ett möte mellan två målglada lag vilket talar för full fart framåt.

Match: Ajax – Roma
Speltips: 
Över 2.5 mål
Odds: 
1.68
SpelbolagBethard
Units: 1

Ajax är ett av hela Europas målfarligaste lag. För även om de vitklädda laget spelar i den holländska ligan så är 85 mål på 27 matcher ruggigt imponerande. De spelar en attraktiv fotboll och har alltid gjort, vilket i sin tur har gjort att de tagit sig långt i Europacuperna flertalet gånger. Det spelar ingen roll vad resultatet är för man vill oavsett bara framåt och skapa målchanser. Något som också gör att man blir sårbara bakåt, särskilt mot skickliga lag som Roma. Så taktiken hemmalaget lär ha är att spela på som vanligt. Vilket talar för mål åt båda hållen.

Roma gör en helt okej säsong. De hängde länge med i toppen av Seria A men har haft det tufft de senaste månaderna. I nuläget befinner laget sig på sjunde plats och kommer vara extra sugna på att ta sig så långt det går i Europa League. Likt Ajax så förespråkar man offensiven för defensiven. Vilket målskillnaden 53:44 också talar om efter 29 matcher. Ett snitt på 3.3 mål per match är en hög siffra då det finns betydligare bättre defensiva lag i Serie A än Ajax.

Det är ett spännande möte som väntar mellan två bra lag. Inget av lagen gynnas av att backa hem vilket får mig att se en matchbild med mycket fart. Flera mål väntas!

Jag spelar X