Nyhet!

Speltips: Crystal Palace – Southampton (Premier League)

Då var det äntligen dags för Premier League premiär. Palace står som hemmalag mot ´´The Saints´´. Två lag som gjorde rätt bra tabellplaceringar förgående säsong efter sina förutsättningar. Hur som helst finns det ett fint hörnspel till denna match.

Match: Crystal Palace – Southampton
Speltips: 
Under 11.0 hörnor asian
Odds:
1.875
Spelbolag:
Bet365
Units: 
3/5

Crystal Palace är ett lag som inte väljer att spela runt bollen i första hand, utan Hodgsons lag backar för det mesta hem och satsar på kontringar. Det gör att man inte direkt får något tryck och det leder till att man producerar lite hörnor. Förra säsongens statistik säger att Palace snittade 4.7 hörnor per match. Femte lägst i ligan.

Southampton skapar fler antalet hörnor per match, sett till förgående säsong så ligger man på 5.5 hörnor per match. Mycket beroende på att man till skillnad från Palace tycker om att ha mycket bollinnehav och då särksilt mot lagen på den nedre halvan. Men trots att Southampton har en relativt hög hörnstatistik så är man bortalag. Och vad gör det? Jo, en intressant detalj är att  hemmalagen i Premier League får betydligt mindre hörnor emot sig. Vilket talar för att Southampton i detta fallet inte skapar lika mycket hörnor som man vanligtvis gör på hemmaplan.

Wiflred Zaha och Androw Townsend är två tekniska spelare som är bra på att utmana sina motståndare för hemmalaget. Men då Southampton spelar formationen 4-4-2 så betyder det att höger respektive vänstermittfälare i Southampton hjälper sina ytterbackar i försvaret. Det gör att Zaha och Townsend kommer bli tvingade att dra sig inåt i banan. Centralt skapas det mindre hörnor jämfört med när inlägg slås ifrån kanten. Dessuom är Zaha högerfotad och spelar till vänster, samt Townsend vänsterfotad och spelar till höger. Vilket gör att de mer hotar in i banan än slår ett inlägg med sin sämre fot som leder till hörnor.

Jag tror på en match med rätt dåligt tempo. Southamtpon kommer försöka dra upp tempot men kommer ha det svårt att komma till farliga chanser mot ett destruktivt Palace. Och det tillsammans med att matchen spelas utan publik gör att jag tror på få hörnor. Hela 8% mindre hörnor slås sedan publikfria matcher infördes i Premier League. Vilket gör detta lir väldigt bra.

Rygga spelet hos Bet365

 

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.