Speltips: Dinamo Zagreb – Tottenham (Europa League)

Efter att Champions League åttondelsfinalerna är avgjorda så är det också dags för Europa League att få fram kvartsfinalisterna. Jag har valt att fokusera på matchen mellan två defensivt starka lag, där ett av lagen kommer spela på sin ledning.

Match: Dinamo Zagreb – Tottenham 
Speltips: 
Under 2.5 mål
Odds: 
1.90
Spelbolag: 
Bet365
Units: 
1

Dinamo Zagreb är kroatiens klart bästa lag och vinner oftast den ligan. Det gör att man ofta prioriterar Europa spelet lite extra. Nu har man ett 2-0 underläge att vända på, vilket inte är någon enkel uppgift mot destruktiva Spurs. För även om Zagreb behöver satsa mycket framåt så kommer man inte kunna göra det från start. För att skulle Spurs få in en boll så behöver man helt plötsligt göra 4 mål för att ta sig vidare. Så även om hemmalaget är laget som behöver föra matchen så lär man vara lite försiktiga i första halvlek iallafall.

Tottenham går tungt i ligan och har inte mycket att spela för där. Istället kommer Mourinho försöka gå hela vägen i Europa League, då det är en tunering han värderar högt och som han vunnit tidigare. Spurs leder med 2-0 vilket betyder att man kommer försöka spela av denna matchen så gott der går. För är det någon som tränare Mourinho är mästare på så är det att försvara ledningar. De släpper in runt 1 mål per match i ligan sett till snittet, och när man nu möter Zagreb så har man goda förutsättningar till att stänga igen. Det engelska laget vet exakt hur de ska formera upp sitt lag och prioriterar försvaret över allt annat.

Det är ett bortalag som känner sig säker i sin ledning och som inte kommer bjuda på något överhuvudtaget. Zagreb har inte heller råd med att släppa in något för att ta sig vidare. Det får mig att se en målsnål match framför mig.