Speltips: Everton – Crystal Palace (Premier League)

Efter en hel helg med roliga matcher så ska det även spelas Premier League matcher under måndagskvällen. Ett möte mellan två lag som blandat och gett en hel del, samt lag som prioriterar defensiven. Något som talar för en tempolös match med få hörnor.

Match: Everton – Crystal Palace
Speltips: 
Under 10.0 hörnor
Odds: 
1.70
SpelbolagBet365
Units: 1

Everton startade säsongen otroligt bra då framförallt James Rodriguez presterade på en extremt hög nivå. De har på pappret en trupp som håller hög klass och bör vara ett topplag. Dock är man för ojämna, vilket har att göra med sin spelstil. För tränare Carlo Ancelotti är en tränare som föredrar försvaret före offensiven, vilket inte håller om man ska tillhöra toppen. Den taktiken gör också att man inte skapar så mycket hörnor. Ett snitt på 4.2 hörnor per match är väldigt lågt med tanke på truppens kvalite. Hemmalaget tycker inte om att föra matcher vilket man blir tvungna att göra mot Palace.

Crystal Palace gör som vanligt en godkänd säsong sett från ett neutralt perspektiv, för att de ligger i ingemansland. De kan slå topplagen för att sedan nästa vecka förlora mot bottenkonkurrenterna, så ett ojämnt lag. Men de trivs i sin defensiv då de gör det svårt för moståndarna, för att sedan hota med farliga omställningar. Hur som helst gör även deras taktik att laget inte skapar så mycket hörnor. Ser man till hela ligan så får Palace nästminst hörnor med sig, ett snitt på 3.8 hörnor per match. Det blir så eftersom bortalaget spelar rakt och sällan hamnar i situationer där man har ett etablerat anfallspel.

Ser man till hörnstatistiken så är detta ett väldigt bra spel, men ser man också till den förväntade matchbilden så känns det bra. För att Everton lär försöka dra upp tempot något men det är inte lagets starkaste sida. Alltså tror undertecknat på en avslagen match med få hörnor.

Rygga spelet hos Bet365