Nyhet!

Speltips: Finland – Wales (Nations League)

Ett Finland på uppgång möter ett intressant Wales. Den relativt nya vänskapscupen UEFA Nations League har en mängd matcher under kommande vecka. Denna match är helt klart en av de i framkant och tycker mig funnit ett fint spel mellan två målfarliga lag.

Match: Finland – Wales
Speltips: Över 2.0 mål, asiatiskt handikapp
Odds: 1.81
Investering: 3/5U
Spelbolag: Coolbet

Finland är ett landslag som aldrig riktigt haft en slagkraftig trupp att hota med. Man har haft svårt att få fram stjärnor och framförallt att hitta en större bredd att arbeta med. Det är faktiskt så att man aldrig någonsin spelat ett mästerskap med herrlaget. Men det ska komma att ändras, för man har kvalat in till nästa EM-mästerskap. Tyvärr fick man inte göra det i sommar då mästerskapet flyttades, men för eller senare så står man där.

Hur hamnade Finland i denna situation då? Från att aldrig ha lyckats kvala in till ett mästerskap, till att slå ut Bosnien/Hercegovina och hamna på en andraplats i kvalgruppen. En stor anledning är förbundskaptenen Markku Kanerva som har tränat laget i fyra år. Han har fått ihop truppen så sätt att alla strävar efter samma mål och att kollektivet fungerar. Men den största orsaken till att man blivit bra är att stora stjärnan Teemu Pukki har öst in mål. Fastän han hade en tuff vår i klubblaget Norwich, så har han aldrig slutat att göra mål. Ett Wales försvar får akta sig ordentlig för målsprutan.

Wales har ett par välkända spelare i Aaron Ramsey, Daniel James men framförallt Gareth Bale. En fin offensiv spets har man som alltid hotar motståndarna. Sen kan man alltid fråga sig hur bra Bales tillstånd är för tillfället. För han spelar knappt i klubblaget Real Madrid så det är klart han förlorar matchträningen där. Men i Landslaget är han lagkapten och gör sällan dåliga matcher där trots uteslutande speltid i Madrid. Han gör skillnad mot varje motstånd man ställs mot, så att han gör mål och skapar lägen åt sina lagkamrater kan man alltid lita på.

Det är alltså två lag som har sina styrkor i offensiven, där kampen mellan Bale och Pukki kan bli avgörande. Hur som helst så är det en Nations League match som jag tror kommer bli fartfylld med en hel del målchanser åt båda lagen. Ett fint spel i över 2.0 mål finner jag spelvärt. Pengarna tillbaka vid 2 mål gjorda, och vinst vid 3 eller fler mål. Finland har haft minst 3 mål i sina 5 senaste matcher.

Lagen har inte spelat match sedan november, hela tio månader. Så man lär vara extremt sugna på att spela och försöka hitta en fin känsla i laget inför detta landskaps år. Många mål ska det bli!

Rygga spelet till bästa oddset!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]