Speltips: Israel – Skottland (VM-kval)

Det är dags för fler VM-kval matcher och i grupp F hittar vi en på förhand tight match. Det är två defensivt starka lag som ska mötas, men där jag tycker bortalaget är det klart bättre laget offensivt.

Match: Israel – Skottland
Speltips: 
Skottland, insatsen tillbaka vid oavgjort
Odds: 
1.91
SpelbolagBet365
Units: 1

Israel är ett landslag som sakta men säkert utvecklas. De har ett par utlandsproffs runt om i Europa men inte någon större stjärna. Så det är ett kollektiv som prioriterar försvaret, vilket man inte minst ser i formationen man ställer upp i. För att det är en ren och skär 5-backslinje. I torsdags ställdes man emot Danmark och gjorde en helt okej match, men hade extremt svårt att skapa farliga målchanser. I världsrankningen ligger man på plats 87 och bör inte ses som jämbördiga med Skottland.

Skottland har höjt sig ordentligt de senaste åren. Landslaget har länge setts som ett dåligt lag som inte alls kunnat stå upp emot sina grannländer. Men bara de senaste åren så har man fått fram flera bra spelare, och man lyckades kvala sig till sommarens EM för första gången på många år. I laget är det många etablerade Premier League spelare i Robertson, McTominay, McGinn och Che Adams. Så man har en klart större spets i truppen jämfört med Israel. I torsdags fick man med sig ett kryss mot Österrike vilket är ett mycket bra resultat. På världsrankningen har man plats 48 vilket tyder på att man är på väg uppåt.

Det är inga offensivt inriktade lag vilket inte tyder på målkalas i denna match. Men tycker inte att dessa landslag står på samma nivå alls och är det något lag som vinner så är det Skottland.

Rygga spelet hos Bet365