Nyhet!

Speltips: Lyon – Dijon (Ligue 1)

Det är säsongsstart i Frankrike där några lag redan har spelat en omgång.  Men det är Lyons premiärmatch där man står som hemmalag mot Dijon. Lyon är favorit att vinna matchen med all rätt, men Dijon är inte ofarliga offensivt. Så att Lyon håller nollan är inte självklart efter förutsättningarna i de bägge lagen.

  • Match: Lyon – Dijon
  • Speltips: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.10
  • Investering: 3/5U
  • Spelbolag: Bet365

Lyon är ett bra lag som många fick se i årets Champions League där man bland annat slog ut Manchester City. Och även om en semifinal i världens bästa turnering är ett extremt bra resultat för Lyon, så får man inte glömma att de endast kom på en sjunde plats i den inhemska ligan förgående säsong. Sen blev inte den säsongen färdigspelad på grund av pandemin, men oavsett så är den Franska ligan inte alls på samma nivå som andra toppligor.

Nu kommer man till spel mot Dijon efter att ha förlorat semifinalen i Champions League. En match som antagligen kommer vara den största matchen någonsin för spelarna i laget. Samtidigt som man fortfarande lär vara besvikna, så har man dessutom inte spelat någon match sedan förlusten, matchen lär vara kvar i Lyons bakhuvud när domaren blåser igång matchen.

Dijon istället har haft ett flertalet träningsmatcher och har fokuserat helt och hållet på ligastarten. Man har också fått in fyra ny spelare inför säsongen som stärker både försvaret och anfallet. Bland annat Alex Dobre från Bournemouth. Ser man till förgående säsong så snittar man 1 mål per match vilket också Lyon snittar insläppta per match. Det brukar bli målfarliga matcher där 8 av de senaste 9  har slutat med minst 3 mål lagen emellan. Där båda lagen har gjort mål i 7 av de 9.

Sammanfattningsvis så tror jag på en anfallsinriktat match där båda lagen kan hota i både uppspelt anfall samt på kontringar. Ett Lyon med en tung semifinal förlust för en vecka sedan. Och som också är ett av de sämsta hemmalagen i hela Frankrike, får nog ingen promenadseger under fredagskvällen. Sen ska man inte glömma bort att Lyon har ett par riktigt bra individuella spelare framåt. Så att Lyon är favoriter är inget snack om saken, men att Dijon ska göra mål ser jag som långt ifrån omöjligt.

Att båda lagen gör mål får vi ett fint värde på och i de franska matcherna smäller det ordentligt åt båda håll. 

Båda lagen gör mål

 

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]