Nyhet!

Speltips: Örgryte IS – IFK Värnamo

Formstarka Värnamo tar sig de dryga 20 milen nordväst för att möta Örgryte i matchdag nio i Superettan. De två lagen har inlett Superettan i olika delar av tabellen som nu toppas av Värnamo. Örgryte, tillsammans med Falkenberg och Brage delar delar bottenplaceringarna med sex poäng på åtta matcher.

Match: Örgryte – Värnamo  
Bet:
Vinst Värnamo, insats tillbaka vid lika
Odds:
1.877
Spelbolag:
Pinnacle

Rygga spelet hos Pinnacle!

Värnamo har imponerat på många under de inledande matcherna i Superettan. De har samlat på sig 16 poäng på sju matcher med endast åtta gjorda mål. De har även otroligt få insläppta mål, endast tre på dessa matcher. Örgryte har liksom Värnamo gjort få mål, men däremot släppt in betydligt fler. Sju gjorda och 13 insläppta. Gemensamma nämnaren är att inget av lagen har en spetsoffensiv. För Värnamo har dock det defensiva generellt sett klaffat.

Om vi ser till statistiken på Värnamos senaste matcher ser vi ett bollhållande lag som kommer till avslut och farliga fasta situationer. Till och med i deras enda förlust mot Landskrona BoIS har de betydligt fler hörnor och lika många avslut på mål. Ett exempel som summerar Värnamos form är deras match mot Västerås SK som slutade 0-0. 13 avslut, fyra på mål och 11 hörnor, men noll mål. Ett lag som kommer till avslut men har svårt att sätta dit dom.

Örgryte däremot har i majoriteten av matcherna haft det svårast, statistisk sett. Underläge i avslut, hörnor med mer de flesta matcherna. Men som i senaste matchen mot Landskrona BoIS ser vi samma tendens med underläge på dessa punkter, fast resultattavlan visade 1-1.

Matchen på lördag kommer troligen präglas av bättre försvarsspel än anfallsspel, något som kommer visa sig på resultattavlan. Däremot tror jag att vinst för Värnamo, men insatsen tillbaka vid lika, är ett resonabelt bet att lägga för det odds som ges.

Rygga spelet hos Pinnacle!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]