Nyhet!

Speltips: Sverige – Finland (vänskapsmatch)

Sommarens EM närmar sig med stormsteg och för Sveriges del väntar Finland i en vänskapsmatch på lördag. Sverige har helt klart övertaget i matchen men Finland ska inte underskattas. Anfallaren Teemu Pukki kommer från en formstark säsongen i Championship där hans Norwich vann ligan och där Pukki själv noterades för 26 mål. Dock åkte Pukki på en skada i slutet av säsongen i England så det är högst oklart om han kommer till spel på lördag. Men det finska fotbollsförbundet har meddelat att han ska vara redo till EM då skadan inte kräver operation.

Match: Sverige – Finland
Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.08
Spelbolag: NoAccountBet

Rygga spelet hos NoAccountBet!

Finland tog sig till EM genom att komma tvåa i grupp J med 18 poäng, 12 poäng bakom den solklara vinnaren Italien. I EM-kvalet har man blandat och gett men målen har gjorts. Målproduktionen har även följt med in i VM-kvalet där man spelade 2–2 mot Bosnien och Hercegovina och 1–1 mot Ukraina. I den senaste landskampen stod man upp bra mot Schweiz, trots förlust med 2–3. I kvalet till EM har Finland en målproduktion på 1,6 mål per match men har samtidigt i snitt släppt in 1 mål per match.

Sverige har i sin tur ett tungt avbräck där Zlatan inte kommer komma till spel i EM. Sverige har några raka vinster under bältet. Målkalasen har uteblivit men anfallsuppsättningen med Isak, Berg, Quasion och Larsson har onekligen en god möjlighet att producera mycket framåt. Räknar vi även med spelare som Forsberg, Claesson och Kulusevski har Sverige ett farligt mittfält och anfall som kommer att leverera poäng. Sverige har i sin tur gjort i snitt 2,3 mål per match i EM-kvalet och släppt in 0,9 mål per match.

Dem två senaste mötena mellan Sverige och Finland skedde 2011 och Sverige vann båda. Den ena med 2–1 och den andra med 5–0. Detta ska man dock inte stirra sig blind på då mycket har hänt i dessa landslag sedan dess och Finland känns vassare än på länge.

Sverige ska hållas som favoriter i matchen men med tanke på Finlands utveckling och hur deras spel har sett ut i EM-kvalet och VM-kvalet tror jag på att båda lagen kommer stänka dit åtminstone varsin balja. Pukkis skada är ett avbräck för Finland men det finns andra spelare som kan täcka upp och vikariera. Vi lär även se en del rotation i startelvan där flera spelare kommer ges chansen att visa upp sig vilket även det talar för att målchanser lär öppna upp sig för båda lagen.

Rygga spelet hos NoAccountBet!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Speltips: VfL Wolfsburg – RB Leipzig
I helgens sista match möts Wolfsburg och Leipzig i en match där Wolfsburg spelar om att fortsätta toppa ligan och Leipzig vill klättra efter sin ödesdigra förlust i premiären. Leipzig ryckte upp sig i sin andra match och hittade spelet. Likaså visade Wolfsburg att de kan vända en förlust om tillfälle ges. Det kommer bli […]