Nyhet!

StryktipsAnalys 27/3

Att vara eller icke vara, det är den stora frågan. På lördag är det vare sig Premier League, Champions League eller Allsvensk fotboll utan vi får i stället nöja oss med VM-kval och ett U21 EM på kupongen. Efter en händelserik och hektisk period med mängder av fotbollsmatcher till både höger och vänster i princip varje dag/kväll känns det nu till helgen lite tomt. Inte ekande tomt eftersom vi får njuta av landslagsfotboll men ändå lite småtomt.  På lördag eller som kalendern säger: Påskdagen i västerländsk kristendom, firas även Världsdagen för Teater, men det kanske ni redan listat ut genom mitt citat i början av denna text. Vi bjuds på finfina matcher med exempelvis en spännande kamp i grannlandet Norge som ställs mot Överraskningen Turkiet, en superetta på Irland mot Luxem och en blågul smash på söndagen när Z ska göra kalvsylta med Kosovo. På´t bara.

Som tidigare kommer jag erbjuda ett spännande andelsspel som är baserat på mitt tidiga grubbel. Det finns 10 andelar á 127 kr och går man i liknande tankebanor som mig är det bara att ansluta sig. Icke att förglömma är att sport är sport och mycket kan hända på en dag eller två. Ändringar i systemet kan komma att ske efter oddsrörelser och möjliga startelvor.

Till andelslsaget!
  1. Norge – Turkiet (1×2)

Det finns en svårighet att titta på dessa matcher när man endast har en match som lagen spelade i veckan att gå på. Norge gjorde sitt mot Gibraltar som förväntat och vann med 3-0 och personligen drar jag inte allt för stora slutsatser av den segern. Turkiet däremot överraskade Nederländerna rejält genom att vinna med hela 4-2 i öppningsmatchen. Ägde inte matchen alls, inte bollinnehavet eller målchanserna heller men lyckades ändå knipa viktiga poäng i tabellen. Detta kommer nu bli en vidöppen grupp och detta en vidöppen match mellan på förhand 2:an och 3:an i grupp G. Jag helgarderar och hejar lite på våra kompisar i Väst.2

2. Serbien – Portugal (x2)

Portugal glänste inte alls i matchen mot Azerbajdzjan i Grupp A även om man gjorde det man skulle och vann med 1-0. Målet, ett Självmål! Ronaldo Mållös, Silva lika så men Lopes i målet fick i alla fall hålla nollan. Nu förväntar jag mig mer av detta Portugal som KAN vara så bra som alla tror och vet. Jag vill se mer av anfallstrion och här bör bortalaget ha en mycket god chans till vinst, ändå trycker jag in ett förhoppningskryss i kupongen så Serbien kanske kan störa. Serbien Vann sin premiär med 3-2 och Mitrovic fick äntligen glänsa igen efter en tung period bakåt i tiden. X2 bör räcka gott.

3. Tjeckien – Belgien (2)

Spika Belgien bara. Även Belgien gjorde sitt när man tillslut van med 3-1 mot Wales i Onsdagens match i Bryssel. Alla tre stora namnen fick näta, De Bryne, Lukaku och Hazard. Här har man ett mästarlag på pappret och frågan är väl om man äntligen kan få till det för en gångs skull. Hemmalaget städade mattan av Estland som inte var någon chock i sig men matchen slutade 6-2. Nu är man inte favoriter och ställs inför en mycket svårare uppgift där en förlust är väntad. Nej Belgien tappar inte detta då laget har 20 av 21 kvalmatcher i vinstboken och här går man för vinst nummer 21. TVÅA

4.Irland – Luxemburg (1)

Ska man annat än att spika denna match när hemmalaget står i 1.40, nej. Irland började med en förlust i sitt kval mot Serbien och måste nästan räkna hem denna vinst för att ens kunna prata om VM 2022. Nu när svårighetstrappan går ner ett bra par steg nedåt ska man vara favoriter och här är det en betydlig skillnad på lagen. Försök inte att fälla denna favorit utan spiken sitter bäst.

5.Tyskland U21 – Nederländerna U21 (1×2)

Det är lite synd att Sverige inte kvalificerade sig till U21 EM detta år men vi bjuds ändå på finfina och roliga matcher, exempelvis här. Tyskarna är knappa favoriter i denna match efter att ha krossat Ungern med 3 bollar i första matchen. En förväntat seger med två mål av Baku som till vardags spelar i Wolfsburg. Nederländerna däremot stötte på patrull och fick endast med sig en pinne mot Rumänien. Matchbilden ägde man och kanske borde haft med sig alla tre poäng men fick nöja sig med en så nu blir denna match viktig. Med tanke på att två lag går vidare är det ingen panik med bara en poäng men får nästan inte tappa mer för att kunna gå vidare. Jag helgarderar då jag inte har så mycket koll på U21.

6. Spanien U21 – Italien U21 (1x)

Spanien körde på som förväntat och vann sin premiär och här tänker jag lite liknande i match 6 som i match 5. Favoritskapet ligger hos spanjorerna och eftersom Italien bara fick med sig en poäng mot Tjeckien i första matchen är nog PastaLandet nöjda med kryss. Jag tar bort Pizzan och litar på Tapas i denna match.

7. Slovenien U21 – Tjeckien U21 (x2)

Slovenien började med en tung förlust mot Spanien med 3-0 och är även det svagaste av lagen som är med detta år. Här ser jag mer att landet är där för att lära och har i själva verket inget där att göra. Oddsmässigt är det endast Israel som är sämre och efter den första matchen av Tjeckien som lyckades knipa en pinne, litar jag mer på dem. Fin start brukar leda till fina insatser framöver så X2 får stå tills vidare.  

8. Ungern U21 – Rumänien U21 (x2)

Sista U21-matchen på kupongen där jag sätter rumänerna i det främsta rummet alla dagar i veckan. Rumänien har en chans till att faktiskt uträtta något i detta EM och vid vinst finns en god chans att den sista matchen blir avgörande. Efter tyskarnas kross av Ungern tror jag laget får det svårt att ladda om batterierna så här går jag på magen och säger att RUMÄNIEN VINNER. Tar med mig ett kryss också som livrem.

9. Kosovo – Sverige (2)

Här måste jag bara tro på våra svenska hjältar som ska vara stora favoriter mot Kosovo. Zlarre, Isak, Kulusevski, alla tre gör mos av detta Kosovo på Söndagskvällen. För att ha en bra chans att gå till VM 2022 måste Sverige plocka många poäng i tabellen. Jag förutspår en andraplats efter Spanien men poängen blir då avgörande. Här kan man inte trampa snett helt enkelt utan ska bara göra jobbet. Spiken är tagen!

10. Bulgarien – Italien (x2)

Ett av Europas svagaste landslag är numera Bulgarien och man är absolut inte lika vassa som tidigare. Totalt en vinst under 2020 mot Gibraltar är väl det enda positiva detta landslag har presterat och därefter ett gäng förluster och kryss mot dussingäng. Nej inget förtroende på hemmanationen här inte. Italien ska ha goda möjligheter och chanser till vinst här och går en kamp om förstaplatsen mot Schweiz. Tvåan kommer först och krysset kan man väl ta med om man har råd och lust men absolut inget måste.

11. Ukraina – Finland (1x)

Ukraina gjorde en imponerande match mot stornationen Frankrike och lyckades knipa en poäng till slut. Bara den poängen säger nog att det finns en del kvalité i detta Ukraina. På hemmaplan ska man vara stora favoriter när man möter Finland som jag inte tror har en suck i detta kval. Krysset får följa med ändå eftersom den finska björnen emellanåt kan vakna till liv ur det ide den annars befinner sig i. Ettan tas först men krysset får följa tätt efter. Detta även eftersom man lyckades kriga till sig en poäng i den första matchen mot Bosnien. 1X  

12. Israel – Skottland (1x)

1X:an får åka här också i en annars öppen match mellan två jämna lag. Oddsmässigt har dessa två exakt samma vinnarodds och kampen om en eventuell andraplats bakom Danmark eller Österrike är tät som bara den. Israel vann mötet lagen emellan 2020 i Nations League med 1-0 efter mål av Solomon vilket placerade landet två pinnar bättre än Skottland i tabellen. Jag tror att hemmaplansfördelen i denna match väger in en del och tar bort tvåan helt för att satsa på ettkryss.  

13. Albanien – England (2)

Sist men inte minst ska England in i detta VM-Kval och ska bara vinna sin grupp. Här ska inga poäng tappas mot ett Albanien inte. Albanien gjorde en bra Nations League och klättrade upp till B-divisionen. Spelar det någon roll nu när man ska möta England? Nej. England vinner enkelt och med ett vinnarodds på 1.28 tas inga andra tecken med. Punkt slut på meddelandet.

Till Stryktipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Europatipset 15/9
Ingen vidare utdelning i söndags då många favoriter höll emot trycket, det positiva är att vi får en dubbeljackpot till dagens omgång! Fem miljoner kronor extra att slåss om idag! Formen är god i laget och vi smygstartade veckan med full pott på topptipset igår. Hitta din jackpot-andel nedan: Omgångens hetaste match – 1. Liverpool […]
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Europatipset 5/9 – VM-kval
Europatipset denna söndag bjuder på mestadels VM-kval, både från europeiska och sydamerikanska länder. Utöver dessa inkluderas även två matcher från La Liga 2 för att fylla ut talongen. De matcher som blir mest intressanta att följa är Match 1, mellan Belgien och Tjeckien, och Match 7, det sydamerikanska derbyt mellan Brasilien och Argentina. Spelstopp 17:59. […]
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.