Nyhet!

Stryktipset 17/7

Hallå i Värmen alla semesterfirare. Med Dryga 30 grader i Stockholmsområdet är det dags för ett Helt Svensk-norskt stryktips till helgen, 8 matcher från Sverige och 5 matcher från Norge. På Lördag den 17 juli går vi i kräftans tecken och hyllar den internationella emoji-dagen samt dagen för världsomfattande rättvisa. Värmen som ligger över hela Skandinavien kanske inte gör spelarna på bästa humör just nu och men med ett Rättvist Cooling Break ska nog allt gå finemang. Nu kollar vi in Matcherna!

Som tidigare kommer jag erbjuda ett spännande andelsspel som är baserat på mitt tidiga grubbel. Det finns 10 andelar á 127 kr och går man i liknande tankebanor som mig är det bara att ansluta sig. Icke att förglömma är att sport är sport och mycket kan hända på en dag eller två. Ändringar i systemet kan komma att ske efter oddsrörelser och möjliga startelvor.

Till andelslsaget!

Veckans Kupong

 1. Elfsborg – Östersund 1
 2. Värnamo – Öster 1x
 3. Odds BK – Viking St. 1×2
 4. Sarpsborg – Bodö/Glimt x2
 5. Aik – Kalmar FF 1x
 6. IFK Göteborg – Mjällby 1
 7. Norrköping – Häcken 1×2
 8. Örebro – Hammarby x2
 9. AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall 2
 10. Västerås – Helsingborg 1 2
 11. Lilleström – Molde 2
 12. Tromsö – Rosenborg x2
 13. Haugesund – Vålerenge x2

Om vi ska börja titta på kupongens helhet så finns det en del favoriter som bör vara det samt en del favoriter som jag väljer att försöka fälla. Den Svenska Klubblagsfotbollen har varit otrolig jämn i år och att spika av alla favorit-tippade lag skulle bara sluta med förlust. Lagen är jämbördiga och alla kan slå alla.

Första Spiken på mitt tidiga system hittar vi i match 1 där Elfsborg börjar tuffa på. Många av storlagen i Allsvenskan kommer lyftas av sin hemmapublik och med två vinster i ryggen ska man nu möta ett Östersund som kommer med två raka Torsk. Med endast 8 poäng för Jämtlandslaget tas poängen på hemmaplan. Nu när man ska möta trean i Allsvenskan, Elfsborg, i Borås tror jag att man inte besitter på den kvalitén i laget att kunna utmana om segern. Ettan är hårt streckad men tagen. Det som talar för en bra insats av Östersund är att deras viktigaste spelare, Keita har förlängt med klubben till 2023.

Spik 2 Hittar vi i IFK Göteborg som börjar få snurr på maskineriet. Laget tog en vinst mot Östersund som man redan räknat in och vann med 3-2 på bortaplan. Som jag belyste tidigare tror jag att de förmodade topplagen kommer stäppa upp rejält efter uppehållet och nu ska man möta ett Mjällby som går trögt. Två raka förluster för bortalaget samt en svår uppgift att ta sig uppåt i tabellen. Spiken är tagen

Chansspiken kommer i Superettan och på Giffarna som är ett betydligt bättre och stabilare lag än AFC. Laget kommer med bra känsla i truppen efter två raka vinster utan insläppt mål samtidigt som Eskilsutuna har det tuffare om vi tittar form. Med 4 poäng på 5 matcher är man rejält undertryckta och att få ett Sundsvall på knappa 40% är taget.

Sista spiken hittar vi i den Norska tabellettan Molde som Tuffar på rejält i Väst. Med 29 poäng leder man rättvist och med ett 5-0 resultat i ryggen från förra matchen rullar man bara vidare och vinner denna match. TVÅA:

Jag väljer att inte spika ett AIK som ser ut att vara på gång. Stort utropstecken på Kalmar som imponerar match efter match. Krysset är ett måste i denna match.

Bodö/Glimt tänker jag heller inte spika av eftersom detta är en vidöppen match i mina ögon. Laget kommer med tuffa förluster i CL-kvalet mot Polska Legia och seriespelet har även inte glänst. Denna match ska man åtminstånde lägga en funderare på eller köra med helt säkra kort och Helgardera.

Till Stryktipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 1/8
Europatipset idag bjuder på matcher från Allsvenskan, Danska Superligan, en fransk final och Skotska ligans första omgång. Vissa känns betydligt mer givna än andra men jag tycker att jag har tråcklat mig igenom dessa matcher någorlunda. Spelstopp 14:59. Mot 13 rätt! 1. Djurgården – BK Häcken, 1X Djurgården kommer senast från bortavinst mot Kalmar där […]
Speltips 1/8 inför Djurgården-Häcken
Ett möte mellan två förväntade topplag, Djurgården har infriat förväntningarna medans Häcken har stått för en riktigt dålig säsong hittills. Till denna match så kommer även Djurgårds favoriten Per Mathias Högmo tillbaka i Stockholm men nu som tränare för Häcken. Högmo har fått en fin start som tränare för Häcken där man vunnit tre av […]
Speltips 31/7 inför Degerfors-Varberg
Nykomlingarna Degerfors klev in i Allsvenskan som en frisk fläkt och skulle spela sitt egna spel med ett högt bollinnehav som innebär en hög risk. Efter en rätt lovande start har nu Degerfors fått sig en rejäl törn på självförtroendet, men modellen kvarstår. Varberg är ett hårt jobbande lag som kommer att sälja sig dyrt […]
Speltips: Östersunds FK – Hammarby IF
På söndag bjuds det på en möte mellan toppen och botten. Hammarby i slör tar sig norrut för att möta ett hårt pressat Östersunds FK som ligger på nedflyttningsplats. Det kommer absolut bjudas på en underhållande match då båda spelar för något större än tre poäng i en match. Den ene att avancera mot toppen […]
Speltips: Düsseldorf – Werder Bremen (2. Bundesliga)
Två lag blev nedflyttade från Bundesliga föregående säsong och Werder Bremen är ett av dessa. Düsseldorf slutade på en solid femteplats, två poäng efter Hamburg, förra säsongen. I första omgången vann Düsseldorf med 2-0 mot Sandhausen, medan Werder Bremen kryssade mot Hannover 96. Ett jämt möte nalkas. Match: Düsseldorf – Werder BremenBet: Düsseldorf, 0.0 asienOdds: […]
Speltips till Allsvenskan och oddsboost!
Spelcash och bettingproffset Amos Friedman är tillbaka med helgens bästa speltips. Se tipsen i videon nedan. Till helgens matcher har Amos också vaskat fram en supertrippel som kan spelas med boostat odds hos Expekt. Se programmet och se trippel-boosten hos Expekt här!