Nyhet!

Stryktipset 9/10


Vi tar ett litet paus från Engelska ligan och blickar mot landslagen och även fotboll från Sverige. Glädjande nog får Damallsvenskan plats i denna veckas kupong. I överlag ser den hyfsat överkomlig på förhand men det finns ett par
fällor vi ska undvika. Häng med på en andel nedan:

Till stryktipsanalysen!1. Sverige – Kosovo, (1)

Vi sparkar igång denna kupong med vårt egna landslag som som ska repa sig efter debaclet senast mot Grekland borta. Kosovo kommer på besök till Nationalarenan och har inte mycket att spela för utöver ära och för sitt land vilket man inte ska underskatta. Dock får de tufft borta mot Sverige. Folket håller med och streckar Sverige upp mot 80% – den med större plånbok kan ta med skrällkrysset.

Spik!

2. Georgien – Grekland, (2)

Vi fortsätter i Sveriges grupp, grupp B, där våra övermän Grekland reser till Georgien och här hittar vi en supersspik i bortalaget. Grekland kan vara stryktipset bästa spik runt 50% – Georgien har ett poäng hittills i gruppen och det kommer förbli så över denna omgång.

Spik!

3. Finland – Ukraina, (1X)

Vårt grannland ska ställas mot Ukraina som slog ut oss i EM i början av sommaren och ses som underdogs i den här matchen. Det är något vi kommer ta till vara på då Ukraina är inte ett lag som imponerat på mig under året, i kvalet har laget mäktat med fem kryss av fem. Här jobbar vi in en miniskräll till Finland!

Lutar mot vänster

4. Skottland – Israel, (12)

I grupp F slåss Skottland och Israel om andraplatsen bakom Danmark som ryckt ifrån i gruppen. Det innebär att båda lagen kommer gå för seger här. Därför slänger vi in en gubbe och jobbar in bortalaget till ett lägre %.

Gubbe!

5. Azerbajdzjan – Irland, (1X2)

En lurig match i grupp A där bottenlagen ställs mot varandra och båda står som vinstlösa inledningsvis. Vi gör det enkelt för oss och följer folket och rullar ut heltäckningsmattan och garderar upp matchen.

Heltäckningsmatta!

6. Luxemburg – Serbien, (2)

I Luxemburg ska Serbien cementera andraplatsen i gruppen och rygga Portugal som vilar denna omgång. Här blir det en överkörning från Serberna och Luxemburg får kämpa för att hålla siffrorna nere. Vi spikar och går vidare.

Spik!

7. Schweiz – Nordirland, (1)

I grupp C ska Schweiz ta rygg på gruppledaren Italien när Nordirland gästar alplandet. Sist lagen möttes lyckades Schweiz inte få hål på Nordirland men på hemmaplan och med stödet från publiken kommer Nordirland ha det tuffare att stå emot. Schweiz vinner här!

Spik!

8. Ungern – Albanien, (1X2)

Sista landskampen för den här kupongen och det är ett spännande möte i grupp I när tre lag slåss om andraplatsen, två av dessa är Ungern och Albanien. Albanerna ligger i förarposition med två poäng fler än ungrarna, det kommer gå hett till. Vi helgarderar och njuter av matchen och stämningen.

Heltäckningsmatta!

9. KIF Örebro – Djurgården, (X2)

Vi lämnar landslagen och blickar mot Damallsvenskan där Djurgården reser till gnällbältet och Örebro. Båda lagen ligger på 21 poäng och därmed på säker mark, samtidigt som Champions league-tåget har avgått. Av dessa lag är det Djurgården som besitter mer kvalité och bredd. Örebro har dock presterat bättre mot förväntat och besegrade senast AIK i slutskedet och följde upp det med ett starkt kryss mot Kristianstad. Som strecken är fördelade måste jag ändå välja ett Djurgården i motvind – X2 blir mitt drag!

10. Hudiksvall – Haninge, (12)

I Ettan norra kämpar Hudiksvall för att hålla sig kvar till nästa säsong, just nu befinner laget sig på en nedflyttningskvalplats. De ställs mot ett Haninge som har interna problem och en tränarkarusell med tränare som tillsätts och byts stup i kvarten. Haninge ska vara det bättre laget men Hudik har mer att kämpa för och är trygga på hemmaplan och får inte glömmas bort. Vi säger att tre poäng delas ut och tar med båda lagen.

Gubbe!

11. IF Sylvia – Karlstad, (X2)

Fotbollsprojektet Karlstad reser till Norrköping och Platinumcars arena, även känt som parken i folkmun, där de ställs mot Sylvia. Karlstad för nuvarande på en fjärdeplacering har en liten chans att slåss om uppflyttningsmöjlighet men då gäller det att de vinner majoriteten av resterande matcher, inklusive denna. Folket gillar dock Norrköpinglaget hemma på plastgräset – de har trots allt mäktat med 27 mål på sina elva hemmamatcher. Jag gillar att Karlstads ses som underdogs här och får bättre värde i strecken. Vi tar med kryssen och skriver upp X2.

Karlstad är starkare här!

12. Torns IF – Ljungskile, (X2)

Torns IF kanske är bäst i Sverige på sociala medier och framför allt då på plattformen Twitter. Medieansvarige där är riktigt underhållande och är alltid snabb på bollen vid aktuella händelser – ett tips till er som använder Twitter! Tyvärr är de inte lika starka på planen som på internet. Ljungskile är numret större här och tar hem minst ett poäng, ytterligare en X2.

13. Åtvidaberg – Utsikten, (12)

I Ettan södra ska vi avrunda denna kupong med ett möte mellan Åtvidaberg och Utsikten. Bortalaget har haft en fin säsong och möjligtvis en liten utsikt mot Superettan. Nog med ordvitsar, hemmalaget ska inte räknas bort och kan ställa till med en skräll här. Vi utlämnar krysset och avslutar med en gubbe.

Gubbe!

Det var allt för denna vecka, lycka till vid rygg och mot alla rätt!
Alexander

Till Stryktipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Europatipset 16/1
Denna helg har en fin blandning av matcher, vi får se North London Derby, toppmatch i Serie A samt Spanska Cupen final. Här nedan kommer mina tankar kring denna spännande omgång. Tottenham – Arsenal (1) Här tror jag vi har en bra inledande spik att börja kupongen med. Tottenham saknar förvisso Son, vilket är ett […]
Topptipset 15/1 med 500000kr extra
Fin helg som kommer med jackpot på stryktipset och extra pengar på topptipset. Börja med föra helgen så blev det 10 rätt i ramen på stryket, men ser man till matcherna jag missa så va det inte långt i från. X2 på Blackburn va lite tråkigt att missa för 8 rätt på topptipset, mål i […]
Markarydsprofilerna Lasse Jacobsson och Dan Olsson delar med sig av sina bästa speldrag till stryktipset den 15/1
Spelcash förbättrar sin bevakning av Stryktipset ytterligare. Nu kan vi bjuda på experttips från landslagsscouten Lasse Jacobsson och Spelcash-experten Dan Olsson, som båda är boende i Markaryd i södra Småland. Här kommer Markarydsduons bästa tips till helgens Stryktips-kupong. Gå med i Spelcash-andelslag här “Lasses luring” Preston–Birmingham xFA-cupmötet mellan Birmingham–Plymouth slutade med bortaseger (0–1), men först […]
Stryktipset 15/1
Spelcash stryktipsanalys inför jackpotförstärkta omgången 15/1
Europatipset 9/1
Spelcash Europatipsanalys 9/1 inför söndagens omgång.
Stryktipsanalysen 8/1
Spelcash stryktipsanalys inför FA-cupomgången 8/1.