• torsdag
  • 24/11

VM Speltips: Aleksandar Mitrovic


Axel Andersson
Axel Andersson

Världsmästerskapen i fotboll 2022 är så gott som här. Minnen ska skapas, drömmar ska krossar, och vinnare ska koras. Även om det är ett av de svalare VM man upplevt på förhand, så är det alltid något extra när världsmästerskapen tar vid. Detta blir min första av flertalet texter under VM, och vi börjar med ett långtidsspel!

Aleksandar Mitrovic

Jag tror inte någon kan ha missat serbens framfart de senaste säsongerna. Förra säsongen gjorde han exakt vad han ville i Englands näst högsta serie, The Championship. Mitrovic stod för hela 43 mål under ligasäsongen och slog därmed Ivan Toneys tidigare rekord på 31 mål.

Många trodde att han skulle få det svårt när han denna säsong återvände till Premier League, efter att hans Fulham tagit steget upp. Så vart inte fallet. Mitrovic har varit en av ligans absolut bästa anfallare och ligger på en delad fjärdeplats i skytteligan. Enbart Håland, Kane och Toney placerar sig högre.

Kommer då Mitrovic målform hålla sig i sig och fortsätta under VM för sitt Serbien? Det enkla svaret hade varit ja. Jag tänker dock inte gå den enkla vägen, då jag har sett ett odds som lockar mig en hel del.

Skadebekymmer

Mitrovic stod över de två sista matcherna i Premier League innan uppehållet. En fotskada krånglar och det sägs att två ben var brutna. Mitrovic blev trots det uttagen i VM-truppen och det var inga tveksamheter för tränaren Dragan Stojkovic att han skulle med. Stojkovic uttalade sig och sa att Mitrovic hade följt med till VM även om han hade tappat ett ben, och även om hans huvud var av.

“Mitrovic will go to the world cup without a leg, we can also cut of his head and he´ll still go”

Mitrovic har synts på träningsplanen i veckan och kommer med all säkerhet få minuter under VM, men hur kommer kroppen foten egentligen hålla ihop. Inte i min värld tillräckligt bra för att motivera det odds man får på honom.

Gruppen

Serbien spelar i en grupp med Brasilien, Schweiz och Kamerun. En tuff grupp med andra ord. Här tror jag man vilar Mitrovic i öppningsmatchen för att ge honom så mycket tid som möjligt att bli hel.

I andra matchen väntar Bahrain, och här måste Serbien ta en trepoängare. På denna match får man oddset 2,35 på att matchen ska innehålla över 2,5 mål, och den förväntat därav bli en målsnål match.

Tredje gruppspelsmatch blir ett möte mot Schweiz där matchen på förhand är helt öppen. Inför denna match kan Serbien vara klara för slutspel, eller redan utslagna. Detta tror jag betyder att Mitrovic ej spelar. Om han spelar, så kommer det bli en tight målsnål match.

Går dom sedan vidare till slutspel, vilket dom inte är favoriter på att göra, så väntar troligtvis Portugal. Där lär resan ta slut, om den inte är slut tidigare.

Speltips: 

Chansen att Mitrovic gör mål i denna turneringen är rätt bra. Men att vi erbjuds oddset 3,00 hos Noaccountbet på att han inte kommer göra mål kan jag inte motstå. En tuff grupp, för en spelare som bär på en skada. Det här hugger vi!

Signa upp hos Noaccountbet och få en välkomstbonus på upp till 2000 kr här!

Spel: Aleksandar Mitrovic U0,5 mål i turneringen

Odds: 3,00

Spelbolag: Noaccountbet

Spelstopp: 24/11, 20:00

Rygga spelet här!

Publicerad 17/11 2022 kl 10:38