• onsdag
  • 23/11

VM Speltips: Belgien-Kanada


Axel Andersson
Axel Andersson

Belgiens gyllene generation har snart slut på chanser att ta den där stora titeln som många trodde skulle tas. Spelarna blir äldre och äldre och efter några svaga mästerskap, så är detta nog sista chansen. Kanada å andra sidan gör sitt första världsmästerskap på 36 år. Kan dom ställa till med några problem för motståndarna i gruppspelet?

Belgien

Belgien har en trupp där vi finner ett par världsstjärnor. Men nog är truppen lite överskattad? Kevin de Bruyne leder fanan och han kommer behöva spela på en hög nivå för att laget ska kunna gå långt. För utöver de Bruyne så finner vi inte många världsstjärnor i form. Lukaku är skadad och Eden Hazard är inte var han en gång var.

Belgiens mittfält är bra, men inte tillräckligt bra för att gå långt i mina ögon. Youri Tielemans, och Axel Witsel är duktiga spelare, men det är inget mittfält som skrämmer motståndare. Backlinjen skrämmer ingen heller där vi ser det äldre gardet med Verthongen och Alderweireld gneta vidare. Tillsammans med Castange, Debast, och Theate lär dom utgöra en fembackslinje.

Det är som sagt offensivt sätt Belgien har sina styrkor i form av Kevin de Bruyne. Han kommer starta öppningsmatchen, och han lär göra det framåt tillsammans med Batshuayi och Eden Hazard. En trio som mycket väl kan göra det tufft för motståndare, men nog känns dom något överskattade.

Belgiens genrep till VM var ingen succe. Nationen såg sig besegrade av Egypten med 2-1, och även om man inte ska dra för stora växlar av en genrep så tror jag inte förbundskaptenen Martinez gillade vad han såg.

Kanada

Kanada gör sitt första världsmästerskap på hela 36 år och är en nation på uppgång. Med det sagt så är inte nordamerikanerna något superlag, och kommer få slita hårt för att ta sig ur sin tuffa grupp. 

Inför öppningsmatchen i gruppen så handlar mycket om Kanadas fixstjärna. Kommer Alphonso Davies bli spelklar? Kanadensaren som spelar i Bayern Munchen till vardags ådrog sig en skada i början av november och rykten finns både att han ska spela, och att han inte ska spela. Det är givetvis ett stort avbräck om Davies inte kommer till spel.

Kanadensarna har ett spännande anfallspar i form av Cyle Larin och Jonathan David. Larin håller till i Club Brugge medan David håller till Lille. Även innermittfälsparet i Kanada är spännande. Där hittar vi den gamle Atiba Hutchinson som spelar i turkiska Besiktas, tillsammans med Stephen Eustaquio som till vardags spelar i Porto och har lyckats göra två mål i årets Champions League.

Speltips

Kanada är ett lag som har ett gäng spelare som håller högre nivå än man tror, och man vann det Nord-& Centralamerikanska kvalet före lag som Mexiko och USA. Laget är väloljat och man kommer behöva slita för att slå nationen.

Belgien är dock en bättre nation än Kanada överlag. Men är dom så mycket bättre som oddsen säger? Det tycker inte jag. Jag tycker Belgien har blivit något överskattade här och jag tycker inte deras trupp vittnar om särskilt stora chanser i detta mästerskap

Jag väljer att spela Kanada +1,25 asian handicap till oddset 1,75 hos Campobet. Om Kanada förlorar med ett mål betyder det att vi får en halvvinst, men jag tror dom har en god chans att ta en poäng och ge oss en helvinst!

Signa upp hos Campobet och få ett gratisspel på 120 kr här!

Match: Belgien-Kanada

Spel: Kanada +1,25 asian handicap

Odds: 1,75

Spelbolag: Campobet

Spelstopp: 20:00

Rygga spelet här!

Publicerad 22/11 2022 kl 10:17