Nyhet!

Långtidsspel x3! (SHL)

Hej på er!

Ni som följt mig ett tag vet att jag gillar denna form utav spel, något som dessutom givit bra resultat under de senaste säsongerna. Så om du är nyfiken på några spel som jag hittat, häng med!


1. Flest poäng i Djurgården

Inför säsongen så har det varit mycket prat om framförallt Linus Videll och hur han ska lyfta lagets offensiv tillsammans med en frisk Jacob Josefson. Men under veckan så har man enligt mig, fått hem spelaren som jag tror kommer bära lagets offensiv kommande säsong och han heter Marcus Sörensen!
Marcus kommer hem med fyra NHL-säsonger i ryggen, är i sin prime och jag tror att detta kommer att bli lagets bästa offensiva spelare. Han kommer få större ytor ute på isen nu, matchandet kommer att vara snällare mot kroppen jämfört med vad han är van vid vilket bör göra att Marcus inte missar allt för många matcher bortsett från skador som kan uppstå av slumpen.
Att Nordicbet/Betsson get oss 4.50 på att Marcus plockar hem den interna poängligan tar jag alla dagar i veckan! Endast skador emot? Jag tror det!

Spel: Sörensen att vinna lagets interna
Odds: 4.50
Insats: 7/10 U
Bolag: Nordicbet

Rygga spelet hos Nordicbet!


2. Flest poäng i Leksand

Med tappen utav Hrivik och Cehlarik så kan man fråga sig vem som ska bära lagets offensiv kommande säsong? Det är enorma skor att fylla och jag tror faktiskt inte att vi kommer få se någon duo dominera i Leksand på samma sätt som dessa slovaker gjorde förra säsongen. Men vi ska ha en sak klart för oss: spelarna som på förhand ska bära lagets offensiv kommer att få mycket istid i Leksand.

Jag tycker att Leksand har gjort en väldigt intressant värvning i Mikael Ruohomaa som man plockar in från KHL där han har haft tre fina säsonger med bra produktivitet. Såhär långt inpå säsongen har man spelat Mikael tillsammans med Kloos och Lang där samarbetet mellan framförallt Kloos och Mikael har funkat väldigt fint. På fyra spelade matcher i CHL så har Mikael producerat 3+3 poäng och leder lagets interna poängliga och det skulle inte förvåna mig om det ser likadant ut i SHL. Att bolagen ger oss x5 på detta spelet är för högt enligt min uppfattning.

Spel: Ruohomaa att vinna lagets interna
Odds: 5.0
Insats: 5/10 U
Bolag: Nordicbet

Rygga spelet hos Nordicbet!


3. Head to Head mellan Djurgården och Brynäs

Förra säsongen satt jag på andra sidan och fick se mig slagen. Det var två lag med enorma svackor och problem i spelet som ska se till att göra kommande säsong bättre än föregående. Jag tycker att det ska vara en klar fördel till Djurgården här då laget ifrån Stockholm har ett bättre lag på pappret. Målvaktssidan i Brynäs är ett stort frågetecken nu när man tappat Samuel Ersson som var så fruktansvärt duktig föregående säsong. Brynäs har dessutom tappat offensiv kraft och ersatt spelare som Harper och Deschenaus med Olesen och Eklind från HockeyAllsvenskan. Jag tycker det är kul när klubbarna tittar ner i serierna efter guldkorn och ger dessa killar chansen från start i roller som passar dem, men om det är fullgoda ersättare direkt från start ställer jag mig tveksam till. Backsidan ser trubbig ut och jag ställer mig frågandes till spelet med puck; har Brynäs tillräckligt skickliga backar för att behärska spelet bättre än Djurgården? Tror inte det.

Djurgården däremot har två stabila målvakter i Svedberg och framförallt Armalis som gjorde några helt fantastiska matcher föregående säsong. Backsidan ser ok ut, men inte mer. Den är däremot bättre än Brynäs backsida på pappret och jag tror att Djurgården är väldigt nöjda med att man lyckades behålla Gragnani till kommande säsong.

Den offensiva delen i laget är mer oroande. Kommer Eklund och Holtz att spela för laget hela säsongen eller kommer någon utav dessa grabbar åka över till USA? Jacob Josefson tvingades återigen till ett uppehåll pga symptom från hjärnskakningen han ådrog sig förra säsongen och jag undrar om Jacob faktiskt kommer att spela mer hockey i sitt liv? Tyvärr så tror jag att risken är stor att han slutar inom en väldigt snar framtid. Sebastian Strandberg är också skadad i skrivande stund, inte bra med andra ord. Att Djurgården lyckats landa Marcus Sörensen mitt i detta elände är ett jättelyft för laget!

När vi jämför dessa lagen så tycker jag att Djurgården ser bättre ut och jag förväntar mig att man kommer sluta högre upp i tabellen än Brynäs när grundserien är färdig, trots problematiken som man har med sina forwards.

Spel: Djurgården (H2H mot Brynäs i grundserien)
Odds: 1.70
Insats: 4/10 U
Bolag: Coolbet

Rygga spelet till bästa oddset!


/ Mr.A

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Stark tro på hemmaseger! (CHL)
Nu är det dags! Säsongens första tävlingsmatcher knackar på dörren och min spontana känsla är: ÄNTLIGEN! Det är den första omgången i CHL som går av stapeln ikväll och vi bjuds på hela sex matcher. I detta inlägget så har jag ställt in siktet på en specifik match där jag tycker att bolagen ligger lite […]
Långtidsspel till x13! (SHL)
SHL-säsongen lurar runt hörnet och träningsmatcherna är i full gång. Ligan känns ovanligt spännande inför kommande säsong med anledningen att en hel del välkända spelare som presterat väl i ligan återvänder: Ryan Lasch, Joakim Nygård, Carl Söderberg, Mikael Wikstrand, Linus Omark och Linus Videll för att nämna några namn. Det är en helt annan topp […]
Speltips: Vitryssland – Storbritannien (Hockey VM)
Dagens rek på Storbritannien +5.5 satt bekvämt då matchen mot Danmark slutade 2-2 under ordinarie speltid, kul! Imorgon är det dags för Storbritannien igen när man möter Vitryssland. Jag har en idé om matchen där jag tycker att spelbolagen övervärderar lagens offensiv lite för mycket. Häng på för att ta del av min tanke! Storbritannien […]
Vinnarspel! (Hockey VM)
Det har varit ett VM fullt utav skrällar såhär långt och vårt egna Sverige har inlett VM på sämsta möjliga vis någonsin(?) Kanada har problem, Finland förlorade mot Kazakstan igår och Tjeckien har underpresterat såhär långt i turneringen. Jag skulle nog vilja påstå att USA och Schweiz är lagen som överraskat mest positivt på mig […]
Speltips: Storbritannien – Danmark (Hockey VM)
Dagens speltips på Vitryssland +3.5 mot Sverige satt bekvämt där Vitryssland till och med vann matchen?! Oj vad Sverige inte ser bra ut, det kommer krävas en rejäl uppryckning om man vill spela slutspel detta VM. Men nu blickar vi fram emot tisdagens match som spelas mellan Storbritannien – Danmark där jag tycker mig har […]
Speltips: Sverige – Vitryssland (Hockey VM)
Många utav oss hemma i sofforna är med stor sannolikhet fortfarande upprörda efter det vi nyss fick se i matchen mellan Sverige – Danmark. Vårt landslag förlorade mot Danmark i ishockey för andra gången inom en månads tid och imorgon är det tre viktiga poäng som står på spel när man ställs emot Vitryssland. Hur […]