Nyhet!

Maxspel på SHL!

Nu är det dags för semifinaler i SHL och finalisterna ska koras! Jag gillar långtids- och specialspel under slutspelet och tror mig har funnit en riktig smällkaramell som jag bara måste spela. Jag tar spelet med maxinsats och kommer att ge er mina tankar nedan!

Rygga spelet hos Betsson!


I semifinalerna så kommer Växjö att ta sig an Örebro och Rögle kommer möta Skellefteå. Tre utav grundseriens fyra bästa lag är kvar, där sjätte rankade Örebro passade på att skrälla i kvartsfinalen när man slog ut Leksand med hela 4-0 i matcher! Imponerande. Det speciella med denna säsongen är att semifinalerna endast spelas i bäst av fem matcher, antagligen för att säsongen har blivit lite utdragen pga Corona. Personligen så gillar inte jag detta upplägget; att det ska tummas på matcher i en semifinal. Men Svenska hockeyförbundet tycker annorlunda så det är bara att gilla läget för oss alla, även spelare och ledare.

Spontant så tror jag att favoriterna kommer ta sig vidare till finalen, det vill säga Växjö och Rögle. Däremot så tycker jag att Skellefteå såg riktigt bra ut sista två matcherna mot Luleå så jag höjer ett varningens finger för laget från Västerbotten. Men samtidigt så såg också Rögle fruktansvärt bra ut mot Frölunda och jag undrar hur mycket vilan kan komma att påverka här då Rögle vann bekvämt med 4-0 i matcher samtidigt som Skellefteå stångades blodiga mot Luleå i sju matcher. Klarar Skellefteå av att återhämta sig så pass väl att man kan ge sig på Rögle? Jag vet faktiskt inte. Sett till förutsättningarna så är Rögle rättfärdiga favoriter, men Joakim Lindström och Pär Lindholm på spelhumör kan leda sitt lag till en skräll här om det finns bensin kvar.

Dags för analysen utav den andra semifinalen och det är här vi hittar vårat spel. Växjö som vann grundserien ställs mot Örebro och här tror jag att favoritskapet håller. Laget från Småland är oerhört svårslagna och jag tror att man kommer spela SM-final denna säsongen. Frågan är hur många matcher man behöver? Vill det sig illa för Örebro så kan det bli 3-0 i matcher här tror jag.

Spelet som jag kommer investera i?
Jag kommer spela på Rodrigo Abols att vinna Örebros interna poängliga under slutspelet. Örebro har spelat fyra matcher och ställningen för den interna poängligan ser ut enligt följande:
1. Abols poäng: 8
2. Rendulic poäng: 5
3. Larsson poäng: 4
4. Salo poäng: 4
5. Leino poäng: 3
6. Mastomäki poäng: 3
7. Kovacs poäng: 3

Spel: Abols att vinna Örebros interna poängliga
Odds: 1.75
Spelsida: Betsson
Insats: 10/10 U

Rygga spelet hos Betsson!Nycklar till spelet:
* Rendulic – Abols – Kovacs spelar i samma kedja. Sannolikheten att Rendulic ska göra fyra poäng mer än Abols ser jag som väldigt liten.
* Växjö är laget som släppte in minst mål i grundserien utav alla lag i SHL och man är ett lag som är disciplinerade och spelar ett kontrollerat och strukturerat spel. Personligen så tror jag att Örebro kommer få kämpa för att göra mål här. Färre mål –> mindre chans för spelare att producera poäng.
* Abols är GLÖDHET. Han har verkligen toppat formen och gjorde hela åtta poäng (!) på fyra matcher mot Leksand.
* Jag tror att Örebro kommer åka ut i semin, vilket innebär att laget max får fem matcher till. På fem matcher ska alltså närmsta spelaren, kedjekamraten göra fyra poäng mer än en glödhet Abols? Svårt att se det.

Risker:
* Abols drar på sig en skada.
* Att Örebro mot förmodan skulle slå ut Växjö och spela final. Fler matcher ökar såklart chansen för andra spelare att producera och passera Abols.

Lycka till!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Långtidsspel x3! (SHL)
Hej på er! Ni som följt mig ett tag vet att jag gillar denna form utav spel, något som dessutom givit bra resultat under de senaste säsongerna. Så om du är nyfiken på några spel som jag hittat, häng med! 1. Flest poäng i Djurgården Inför säsongen så har det varit mycket prat om framförallt […]
Stark tro på hemmaseger! (CHL)
Nu är det dags! Säsongens första tävlingsmatcher knackar på dörren och min spontana känsla är: ÄNTLIGEN! Det är den första omgången i CHL som går av stapeln ikväll och vi bjuds på hela sex matcher. I detta inlägget så har jag ställt in siktet på en specifik match där jag tycker att bolagen ligger lite […]
Långtidsspel till x13! (SHL)
SHL-säsongen lurar runt hörnet och träningsmatcherna är i full gång. Ligan känns ovanligt spännande inför kommande säsong med anledningen att en hel del välkända spelare som presterat väl i ligan återvänder: Ryan Lasch, Joakim Nygård, Carl Söderberg, Mikael Wikstrand, Linus Omark och Linus Videll för att nämna några namn. Det är en helt annan topp […]
Speltips: Vitryssland – Storbritannien (Hockey VM)
Dagens rek på Storbritannien +5.5 satt bekvämt då matchen mot Danmark slutade 2-2 under ordinarie speltid, kul! Imorgon är det dags för Storbritannien igen när man möter Vitryssland. Jag har en idé om matchen där jag tycker att spelbolagen övervärderar lagens offensiv lite för mycket. Häng på för att ta del av min tanke! Storbritannien […]
Vinnarspel! (Hockey VM)
Det har varit ett VM fullt utav skrällar såhär långt och vårt egna Sverige har inlett VM på sämsta möjliga vis någonsin(?) Kanada har problem, Finland förlorade mot Kazakstan igår och Tjeckien har underpresterat såhär långt i turneringen. Jag skulle nog vilja påstå att USA och Schweiz är lagen som överraskat mest positivt på mig […]
Speltips: Storbritannien – Danmark (Hockey VM)
Dagens speltips på Vitryssland +3.5 mot Sverige satt bekvämt där Vitryssland till och med vann matchen?! Oj vad Sverige inte ser bra ut, det kommer krävas en rejäl uppryckning om man vill spela slutspel detta VM. Men nu blickar vi fram emot tisdagens match som spelas mellan Storbritannien – Danmark där jag tycker mig har […]