Speltips: Fagerhult Habo – Jönköping (SSL)

Ikväll tar nykomlingarna Fagerhult emot rivalen Jönköping. En match som kommer bli betydligt jämnare än vad man tror. Det är två lag som spelar helt olika slags innebandy och det finns en viss spelare som kommer vara extra taggad i kvällens match.

Match: Fagerhult Habo – Jönköping
Speltips: 
Tim Andersson Carlsson över 1.5 mål
Odds: 
1.90
Spelbolag: 
Nordicbet
Units: 
3/5

Fagerhult är säsongen utropstecken trots att man är nykomlingar. Men det är inte poängmässigt som man har imponerat, utan sättet man spelar innebandy på. Det är en otroligt offensiv innebandy där man hela tiden vill få fart på spelet. Det är inget tråkigt ´´parkera bussen´´ spel som de flesta nykomlingar annars brukar spela. Man ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, något som man verkligen förtjänar. Men det finns en spelare i laget som har stuckit ut kring det annars starkt arbetande kollektivet, Tim Andersson Carlsson. Killen född 2001 som leder både poäng- och skytteligan. Han snittar exakt 2 mål per match, men när man nu möter bottenkonkurrenten Jönköping så passar det honom bara bättre.

Jönköping ligger på två placeringar ovanför Fagerhult och man lär ligga där säsongen ut ungefär. Man är ligan klart tråkigaste lag, men det gör man samtidigt bra eftersom man får med sig en del vinster på det. Men när man nu ställs mot Fagerhult så kommer man inte kunna backa hem på samma sätt eftersom hemmalaget alltid tvingar motståndarna till ett högt tempo. Det är ett Jönköping som Tim har mött sedan 6-års ålder och han vet precis vad dessa derbymatcherna betyder. Redan i juniortiden gjorde Tim 4-5 mål per match mot just Jönköping vilket helt klart är ett gott tecken.

Det kommer bli en intressant match som med stor sannolikhet blir jämn. En Andersson Carlsson som är mycket motiverad kommer skjuta en hel del vilket alltid blir farligt.

Rygga spelet hos Nordicbet!