Speltips: Falun – Helsingborg (SSL-slutspelet)

Det är dags för trejde matchen i denna kvartsfinalsserie. Favoriterna Falun har en 2-0 ledning i matcherna vilket betyder att Helsingborg verkligen behöver chansa lite för att inte se sig utslagna. Det är två målfarliga lag vilket talar för mycket mål.

Match: Falun – Helsingborg
Speltips: 
Över 10.5 mål
Odds: 
1.83
Spelbolag: 
Bet365
Units: 
1

Hemmalaget Falun är ett av världens målfarligate lag, och tillsammans med Storvreta och Dalen så gjorde man flest mål i grundserien. Man har också världens bästa målgörare i Alexander Galante Carlström som ständigt vinner skytteligan. Men i slutspelet har han endast lyckats göra 1 mål på de två matcher han spelat, vilket han inte lär vara nöjd med. Så skyttekungen kommer vara extra laddad ikväll för att visa vad han går för. Utöver det så blir det i snitt 12.6 mål i Faluns matcher vilket täcker denna linan stabilt.

Helsingborg gjorde det bra som tog sig till slutspel i år då man hamnade på sjunde plats i tabellen. De har flera riktigt bra lirare i Max Wahlgren och Jonathan Nilsson bland annat. Laget har också ett av de vassaste power play uppställningarna i ligan. Och trots att man ligger under med 2-0 i matcher så hänger man på bra mot Falun. Nu behöver man vinna för att fortsatt hänga med i matchserien vilket gör att man inte har råd att spela passivt. Man kommer behöva ta fler skott och satsa mer framåt, vilket gör att även Falun lär få större ytor att jobba på i omställningar. Helsingborg snittade 12.4 mål i sina matcher under grundserien, sett till gjorda och insläppta mål.

De två första matcherna har slutat med 9 respektive 7 mål, men det har varit matcher där Helsingborg försökt vara destruktiva vilket gjort att det blivit målsnåla matcher. Men nu är de tvugna att satsa framåt för att inte förlora ännu en match, som i sin tur gör att både Helsingborg och Falun kommer få fler målchanser.

Rygga spelet hos Bet365