Nyhet!

Odds till presidentvalet i USA

Det amerikanska presidentvalet närmar sig med stormsteg. Det har snart gått fyra år sen Donald J Trump blev den 45:e presidenten för USA. Senaste valet var Donald Trump en stor skräll om man kollar oddsen. Han hade skyhöga odds när han först påbörjade sin kampanj och det var inte många som tog honom seriöst. Efter att tiden gick så sjönk hans odds samtidigt som hans popularitet ökade i olika opinionsmätningar. Han var dock aldrig favorit att vinna oddsmässigt. Han var faktiskt så uträknad att en del spelbolag redan hade betalat ut vinsterna till de som hade spelat på att Hillary Clinton skulle vinna.

På självaste valdagen så stod Donald Trumps odds i 4.00 att vinna. Det här är ett klart lägre odds än vad han startade med men han var fortfarande en skräll. Hans motståndare och favoriten att vinna valet, Hillary Clintons odds var 1.20. Hur som helst så har ingen missat att Trump vann valet mot alla odds och förväntningar.

Lägg ett riskfritt spel på 100 kr på amerikanska presidentvalet 2020. Bli ny medlem hos nya spelbolaget Smarkets och få pengarna tillbaka om du inte vinner. Se här.

Donald Trump vinstchans

Detta året så är Trump återigen underdog i valet. Hans odds står i skrivande stund till 2.50. Det här oddset har varierat över tid och har både varit högre under senaste året, över 3.50 vid vissa tillfällen. Det har även varit så lågt som 1.80 när han har varit favorit. Om Trump vinner i år är en större chans än 2016 enligt spelbolagen i alla fall. Om han kommer vinna dock lämnar vi osagt. Det vi kan säga dock med all säkerhet är att det händer mycket runt omkring Trump. Under hans fyra år som president har det varit snack om Rysslands inblandning i valet 2016. Det har snackats om hans handelskrig mot Kina och en rad andra skandaler och åkturer till höger och vänster. Den senaste nyheten om Trump är att han har testats positivt för Covid-19. Oddsmarknaden har reagerat på alla dessa olika nyheter. Det kan vara en möjlighet som spelare att betta. Oavsett om man tror att Biden eller Trump vinner detta valet så kan man få ett helt annat odds om man bettar idag eller om två veckor till exempel. Oddsförändringarna sker på både gott och ont, man kan få ett mycket bättre odds på kandidaten man tror ska vinna om två veckor. Det kan också vara ett mycket sämre odds, beroende på vem man tror på. Något vi kan förvänta oss dock är att oddsen inte kommer stå stilla fram till valdagen. Pendeln kan svinga åt både det ena och det andra hållet.

 

 

Joe Biden vinstchans

Trumps främsta utmanare till valet 2020 är demokraternas kandidat, Joe Biden. Biden är för tilfället favorit hos spelbolagen och har ett lägre odds än Trump. I skrivande stund står Biden i 1.55 att vinna valet. Det som talar för Biden är ett par olika faktorer. Den första är hans erfarenhet. Joe Biden har 47 års erfarenhet av politik. Dels som Senator men främst för sin roll som Vice President under Barack Obama.

Utöver hans långa erfarenhet så finns det en annan viktig faktor som ger Biden en hög vinstchans, det är Donald Trump. Trots att Trump är upphöjd till skyarna av sina egna supportrar så är han inte alls omtyckt av hela Amerika. Det är många som hyser avsky för den nuvarande Presidenten. De resonerar i att vad som helst förutom Trump är bättre som president. För Biden gäller det att få dessa grupper att rösta på honom. Det räcker alltså inte att de som gillar Biden går och röstar på valdagen utan de som ogillar Trump måste också gå ut att välja. Dessa två anledningar är bara att nämna några få, givetvis är ett val i USA mer komplicerat än så. Spelbolagen har i alla fall tagit ställning och har i skrivande stund Joe Biden som favorit att vinna valet.

 

 

Utmanare amerikanska valet

Som det redan är välkänt så har USA två huvudpartier, Republikanerna och Demokraterna. Deras kandidater Donald Trump och Joe Biden är de två som man pratar om när det gäller det amerikanska presidentvalet 2020. Det finns utöver dessa två kandidater flertalet andra kandidater som försöker bli presidenter. Detta har historiskt sett aldrig varit en succé. Valet 2016 såg vi Gary Johnsson och Jill Stein utmana som oberoende kandidater. De mindre partierna som inte ges så mycket publicitet i media är bland annat det libertarianska partiet och miljöpartiet de gröna. Kandidater från dessa partier är sällan man hör talas om även om de finns. I valet 2020 så utmanar Jo Jorgensen som libertarian. Om det går som libertarian att rubba giganterna Trump och Biden är högst osannolikt. Spelbolagens odds för en obunden kandidat att vinna är över 100 i odds.

 

Mike Pence vs Kamala Harris Odds

En spännande match i matchen under valet är kampen mellan de två personer som kandiderar som Vice Presidenter. De båda kandidaterna är komplement till sina presidentkandidater. Mike Pence till Donald Trump och Kamala Harris till Joe Biden. Mike Pence står till höger om Trump i vissa frågor. Han har tidigare fått kritik för hans åsikter om homosexuellas giftermål och abort. Kamala Harris står istället till vänster om hennes kandidat, Joe Biden. Som en progressiv röst i det demokratiska partiet hoppas man att hon skall kunna locka ut vänsterfalangen i partiet till att rösta. Harris har lång erfarenhet som åklagare i Kalifornien och som Senator för Kalifornien. Harris tillhör en minoritetsgrupp och är kvinna vilket har blivit hyllat som ett steg i rätt riktning inom det demokratiska partiet. Precis som att debatter sker mellan Donald Trump och Joe Biden så kommer Mike Pence och Kamala Harris debattera varandra i direktsänd TV.

 

Betta på stater

Spelet på vem som blir nästa president i USA är det som lockar flest spelare och har högst omsättning hos spelbolagen. Utöver det så finns det massor att spela på vid sidan av det stora valet. Hur varje stat röstar i valet är ett populärt spelsätt. Vissa är nästan givna och där står favoriten att vinna i 1,01 oftast. Exempel på det är att republikanerna har 1.01 i odds att vinna delstaten Mississippi, demokraterna har 1,01 i odds att vinna delstaten Kalifornien. Det blir inte så spännande i dessa stater men det är inte heller i dessa stater valet avgörs, valet avgörs i de så kallade Swingstates. Stater där det är jämnt mellan de båda partierna och som är livsviktiga att vinna för att vinna presidentvalet.

Exempel på Swingstates är Ohio, Florida, Pennsylvania och Wisconsin. I dessa stater är oddsen mycket jämnare mellan partierna och vill man veta hur valet slutar är det dessa stater man ska hålla ett extra öga på. Så som USAs valsystem är uppbyggt så röstar man i sin stat och sen får den kandidaten som vinner staten alla statens röster. Det här gör att man kan få flest röster totalt men ändå förlora presidentvalet. Det var exakt detta som hände i valet 2016. Hillary Clinton fick flest röster och vann The Popular Vote som det heter. Men som vi alla vet så är Donald Trump president nu. Det här berodde helt på att han vann rätt stater som då gav alla röster från staten till honom. Vem som vinner the popular vote och får flest röster brukar vara demokraterna. Vem som vinner flest röster går att rösta på och i skrivande stund är demokraterna den överlägsna favoriten sett till oddsen.

 

Black Lives Matter och Coronaviruset

Det har varit två händelser som har skakat om USA det senaste året. Det första är coronapandemin som hela världen har känt av, det andra är Black Lives Matter rörelsen som har protesterat mot rasism i hela USA. Det förstnämnda har gripit tag ordentligt i USA och man har väldigt många döda per capita. Trump hävdar att han har agerat rätt och om Biden skulle vara president hade många fler dött.

Black lives matter tog fart mitt under coronavirusets framfört. Följt efter att George Floyd hade blivit dödad av en polis följde gigantiska protester över hela landet. Trump har varit tveksam till rörelsen och menar på att det är för många av demonstranterna som har förstört egendom. Biden har visat sympati med demonstranterna och menar att det krävs krafttag för att ta itu med rasismen och den utbredda ojämlikheten i USA. Oavsett hur man ser på saken så är USA idag ett polariserat land. Utfallet av valet är väldigt svårbedömd och varje dag kommer det nya nyheter som gör det ännu svårare att analysera. Senaste nyheten är att Trump har testats positivt för coronaviruset. Alla dessa händelser bidrar till osäkerheten på oddsmarknaden och är en naturlig förklaring till att oddsen har fluktuerat sp mycket som dom har.

 

Smarkets odds på valet

Hos Smarkets kan man redan nu betta på det amerikanska valet. De har hög likviditet i marknaden för valet. Det som är roligt för oss svenska spelare är att Smarkets nyligen har fått licens för spel och vadhållning i Sverige. Deras svenska licens kommer perfekt i samband med det amerikanska valet. Hos Smarkets har de all möjlig politik att betta på. Det finns odds på alla val som spelar roll världen över men inför det amerikanska presidentvalet har man laddad upp med rekordmånga marknader. Utöver de odds vi redan har nämnt så kan man spela på vilka coronavirus stater som Trump vinner. Alltså de staterna som har drabbat värst av corona pandemin. Det här är spännande eftersom Trump har fått kritik för sin hantering av coronaviruset och det är mycket som spelar in i ett sådant här bet. Surfa in på Smarkets för att hitta en spännande marknad just för dig.

Lägg ett riskfritt spel på 100 kr på amerikanska presidentvalet 2020. Bli ny medlem hos nya spelbolaget Smarkets och få pengarna tillbaka om du inte vinner. Se här.

18+ regler och villkor gäller. Stodlinjen.se.

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips