Nyhet!

Powerplay Analys 11/9

Äntligen!

Dags för SHL premiär och samtliga matcher finns på kupongen och fylls ut med en allsvensk match.
Spännande säsong har vi framför oss där flera av lagen har kryddat med gott om rutin från NHL och en hel del hemvändare.

Vi hoppar rakt in i omgången, där första tävlingsmatchen alltid är lurig och skall bli spännande att se vart lagen står.


Match.1 Växjö Lakers - Färjestad

Gästerna har spetsat truppen ordentligt med hemvändande NHL spelare och ser på förhand ut att ha ett guldlag, försäsongen har dock inte gott i dur.

Växjö å sin sida har tappat flera tongivande spelare och kommer till den här matchen med två färska förluster i CHL, värt att ta med sig är att dom var båda på bortaplan och hemma i Vida arena vann man matcherna mot samma lag.

Utgångstipset går till gästerna men här bör man gardera, då formen och spelsättet är lite diffust vilket Färjestads tränare även har kommunicerat utåt, samtliga tecken.

Match.2 Frölunda - Brynäs

Frölunda har fått tillbaka Ryan Lasch, vilket såklart är ett oerhört lyft man har även fått behålla flera viktiga spelare ett annat intressant namn har man hämtat i tjecken Spacek som har sett riktigt bra ut på försäsongen samt CHL matcherna.

Brynäs har förlorat Ersson som var en stor anledning till att man är kvar i SHL kommande säsong, utöver det har man fått behålla mycket av truppen från förra säsongen och även en ny välmeriterad finsk tränare, kommer ifrån två förluster mot Västerås samt Örebro.

Tipset går till Frölunda då dom sett stabila ut i CHL matcherna, dessutom är man riktigt starka hemma i Göteborg, spik Frölunda.

Match.3 Oskarshamn - Timrå

IKO har värvat friskt inför denna säsong och ser faktiskt riktigt intressanta ut med flera tjecker som ska bli intressanta att följa, dom tippas i botten och fem raka försäsongsförluster men tror att dom kommer överraska många i vinter.

Timrå är äntligen tillbaka och har fått behålla flertalet spelare som tog upp laget, Dahlèn har dock lämnat men intressanta värvningar i backarna Nolan Zajac samt Joey LaLeggia även spets i form av Ty Rattie samt Robin Hanzl

Bottenmöte enligt dom flesta förhandstips, håller dock IKO något högre här då flertalet spelare hos gästerna ej spelat på denna nivå tidigare, 1X bör räcka långt här.

Match.4 Örebro-Rögle

Rögle har tappat flera viktiga spelare och även om man gjort det okej i CHL, är känslan att laget man ställer på isen denna säsong inte har samma potential som förra årets.

I Örebro har man fått behålla viktiga spelare och även kryddat truppen en del och är jobbiga att möta på hemmaplan

Med tanke på ovan är spik på Örebro intressant, på ett större system är krysset inte helt fel att ta med.

Match.5 Leksand - Malmö

Ett Leksand utan Hrivik, det har sett helt okej ut i CHL trots det stora tappet och hemma i Tegera brukar man vara starka, men pga skador saknas både Oskar Lang samt Max Veronneau vilket är ett stort avbräck.

Malmö har något intressant på gång igen med Carl Söderberg tillbaka i laget och ett par andra intressanta värvningar och har bara förlorat en match av sju på försäsongen.

Tipset väger ändå över för Malmö, men garderingar kan vara på sin plats med tanke på Leksands stabilitet på hemmaplan.

Match.6 Djurgården - Skellefteå

Hemmalaget har sett okej ut på försäsongen, men med många nya spelare och tränare kan det ta ett par matcher att få ihop laget, Josefsson borta igen pga sviter av hjärnskakningen som stoppar honom från spel däremot har Marcus Sörensen kommit hem och kommer vara en stor tillgång.

Robert Ohlsson står nu i SAIK båset efter fem år i huvudstaden och det är tunga namn som lämnat inför denna säsong och försäsongen har lämnat mycket övrigt att önska.

kupongens solklara helgardering för min del, då båda lagen har flera nya spelare och letar efter sitt sätt att spela.

Match.7 Luleå - Linköping

Luleå ser riktigt intressanta ut i år med Omark tillbaka och värvningarna av Shinimin och Komarek, det är rustat för en lång vår i Lule.

LHC har inte vunnit på flera år uppe i norrbotten, och laget ser inte särskilt skrämmande ut och försäsongen vittnar om att det kan bli en tuff vinter i Linköping.

Spik Luleå.

Match.8 Modo - Mora

Ny tränare och Karlkvist provar lyckan i SHL, och ser inte lika farliga ut som förra säsongen.

Mora har inlett säsongen överraskande och slog faktiskt Björklöven med 1-0 tidigare ikväll och vid vinst här så säkrar man seger i SCA cupen.

Tipset till Mora och spikar man inte, bör man överleva med X2.

Låter det vettigt är ni mer än välkomna att via knappen nedan hänga på jakten på 8 rätt.
Till andelslsaget!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Lucas Powerplay 3/6
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 15:14, 3/6-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Schweiz – Tyskland = 1X Schweiz har gjort ett riktigt bra slutspel där man slutade på en andra plats med fem vinster och två förluster. Enda dåliga matchen som Schweiz gjort under turneringen hittills kom mot Sverige med en 0-7 förlust. Utom den matchen har […]
LUCAS Powerplay 27/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 19:14, 27/5-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Sverige – Tjeckien = 1X2 Sverige öppnade VM tungt med både förlust mot Danmark och Belarus. Men kom tillbaka starkt nu i tisdags med kniven på strupen när de krossade Schweiz med 7-0 och visade verkligen att Sverige inte går att räkna bort. Trots att […]
Lucas Powerplay 20/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 23:59, 20/5-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Tampa Bay – Florida = 1 Tampa har varit bra under hela säsongen och blev trea i den centrala divisionen och i slutspelet möter dem ett bra Florida som blev tvåa i den centrala divisionen. Fast att Florida kom före i grundserien har Tampa imponerat […]
Lucas Powerplay 13/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 15:59, 13/5-2021Andelar: 10 stInsats: 54 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Tjeckien – Sverige = 1X2 Det är en match i turneringen Carlson Hockey Games som är den sista turneringen inför VM så den är viktig för alla spelare i båda lagen visa att dem vill med till VM. Sverige gjorde sin första match i turneringen […]
Lucas Powerplay 25/3
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 17:59, 25/3-2021Andelar: 10 stInsats: 54 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Djurgården – Linköping = 1X2 Linköping har gått sjukt starkt på slutet med fyra raka vinster och spelet har fungerat riktigt bra och dessutom har man lämnat bottenstriden bakom sig för att behöva kvala sig kvar. Djurgården vann senast mot Brynäs med 4-1 men är […]
Powerplay Analys 23/3
Tjenare! Idag har vi en spännande omgång med slutspurten av SHL,avgörande kvalmatch om vilket lag som fortsatt spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong,slutspelet i Hockeyallsvenskan samt kvalet till allsvenskt playoff för div1 lagen,en hel del viktiga matcher att sätta tänderna i alltså! Match.1 – HV71-Leksand Viktiga poäng som står på spel i Jönköping efter att Oskarshamn […]