Powerplay Analys 22/2

Tjenare!

Då var det dags för en spännande omgång med Allsvenskan,NLA,DEL samt NHL på kupongen.
Omgången har ett par bra favoriter,det som dock är bra att i NHL matcherna sjunker inte oddsen med en lika tung sten som dom svenska matcherna.

Antes PP

 

Match.1 – Vita Hästen-Mora

Vita Hästen är nog inte särskilt nöjda med hur säsongen har utformat sig,den finns stor kapacitet i truppen men det är inte ofta man visar det men  här finns ett gyllene tillfälle att visa det när Mora på besök som man faktiskt slog för bara en vecka sedan med 3-1 och har historiskt relativt enkelt för gästerna och det bör inte förekomma några motivationsproblem.
Mora kommer till Norrköping med många frågetecken gällande det egna spelet man har förlorat fyra av dom fem senaste matcherna,samt att man har skador på tongivande spelare.
Är inne på att en gaffel skulle passa bra här 12,men samtliga tecken är inte helt uppåt väggarna att ta då båda lagen har tagit för vana att förlora senaste tiden.

Match.2 – Björklöven-Västerås

När vi ändå är inne på temat tveksam form,här har vi ytterligare två lag som har riktigt bra lag men som inte heller får till sitt spel sett till kapacitet.
Björklöven får ändå gälla som favoriter så man har en drös med intressanta spelare och har även värvat in två spelare med NHL rutin.
Västerås har kämpat hela säsongen med sitt spel och nu verkar dom vara nere i en ny svacka med fyra raka förluster och senast hela 6-1.
Trolig 1 i Umeå men 2 ligger nära till hands att åka med på kupongen.

Match.3 – ZSC Lions-Ambri

Hemmalaget  spelar en frejdig anfallshockey som är härlig att se,inte alltid dom är på topp dock men man kan ofta räkna med mycket mål,däremot är hemmsspelet inte direkt något att göra vågen över man tog första vinsten på senaste fem i förra omgången och kanske kommer vändningen nu.
Gästerna har det fortsatt tungt i botten av tabellen,men faktum är att man slog ZSC i januari med uddamålet,men efter dem vinsten har man tio raka förluster(!).
Trolig 1 i Zürich,med hänsyn till värde skulle krydda kunna åka snålskjuts.

Match.4 – Straubing Tigers- EHC München

Straubing har ingen vidare form och kommer med fyra förluster på fem senaste till detta möte,och ska man räcka till här behöver man spela på absolut max för att snuva gästerna på poäng, gästerna huserar på 3:e plats i tabellen men vid vinst tar man sig upp på 2:a plats,och normalt sett är man huvudet högre och trivs dessutom på bortaplan vilket man tyvärr ser på oddset för bortaseger.

Match.5 – Toronto-Calgary

Toronto har vaknat till på allvar efter en seg start,senast gjorde Austin Matthews hela 4 poäng och man leder faktiskt sin serie man har dessutom slagit Calgary båda matcherna denna säsong dock med uddamålet så det blir ingen “walk in the park” inatt.
Calgary har ett intressant lag men känslan är att det saknar den där stora stjärnan som producerar poäng match efter match,dessutom har man bara skrapat ihop en seger på fem senaste matcherna.
Baserat på dom jämna matcher som brukar vara lagen emellan bör 1X räcka långt i Toronto.

Match.6 – Florida-Dallas

Calgary har inlett säsongen strålande och har fyra vinster på senaste fem matcherna,och blir att räkna med ett par fina värvningar i Patrik Hörnkvist samt Alexander Wennberg,man trivs dessutom på hemmaplan.
För Dallas däremot har säsongen inte startat särskilt väl,visst har man 4-5 matcher mindre spelade än andra lag,men fem raka förluster talar sitt tydliga språk och dom har inte hittat rätt hitills.
Trolig hemmaseger  i “the sunshine state”

Match.7 – New York Islanders-Buffalo

Islanders har två raka förluster dock har dom skett i dubbelmöte med Pittsburgh,innan dess hade man tre raka segrar och det har varit en svajjig start på säsongen men dom har ett bra lag och kommer nog vakna till,dessutom har man redan slagit Buffalo två gånger denna märkliga säsong.
Buffalo tog äntligen en seger senast efter att ha förlorat  fyra matcher i rad,dom har ett bra lag men saknar den här riktiga edgen som behövs för att avgöra matcher,och här behövs verkligen den och en trolig hemmaseger här,möjligt att krysset kan få följa med då Buffalo bör vara revanschsugna men 1 först.

Match.8 – Carolina-Tampa

Lagen möttes senast igår där Carolina gick segrandes ur striden,men Tampa lär vara taggade på att sätta stopp för Carolinas segertåg där man plockat hela 25 poäng på 16 matcher.
Men tampa ska man aldrig räkna ut och trots förlusten så håller jag dom huvudet högreven möjlig gaffel här med tvåan som förstastreck.

lycka till med spelet och spelar ni inte själva är ni mer än välkomna att hänga med på en andel eller två via knappen nedan.

Antes PP