Nyhet!

Powerplay Analys

Tjenare!

Då var det äntligen dags för SHL att starta igen efter ett uppehåll,som man har längtat dom är inne på slutspurten nu och poängen  är viktigare än någon annan tid på säsongen.
Utöver 6 stycken SHL matcher har vi även ett möte från Allettan samt ett möte ifrån tyska DEL på kupongen,det ser spännande ut på förhand tycker jag!

Antes PP

 

Match.1 – HV71-Frölunda

HV71 har haft förtvivlat svårt med målskyttet och då är det svårt att vinna matcher,dom är egentligen bättre än sina fem förluster och förhoppningsvis har uppehållet gjort laget gott,”Lillis” är nöjd med träningsveckan och är optimistiskt inför omstarten.
Frölunda har blivit nollade i 3av dom 5 senaste matcherna och det är stora frågetecken vad som pågår i Göteborg,kanske kan uppehållet gjort dom gott.
När båda lagen är långt ifrån full form åker samtliga streck med på kupongen

Match.2 – Färjestad-Växjö

Man trodde att värmlänningarna vaknat till liv efter 4 vinster,men sedan har man blivit sönderlästa och förlorat två matcher på rad,dock startade man matchen i rasande fart senast mot Malmö som fick ta en timeout efter 3 minuter kan man få det spelet att hålla en hel match blir dom svårslagna.
Man har nu spelat två matcher sedan Torsdag vilket kan vara en fördel om spelarna tagit det på rätt sätt.
Växjö har inte spelat sedan 27/2 och haft ett par extra träningsdagar.
Man har sett helt okej ut på slutet och dom är riktigt taggade med bara 4 poäng att ta igen på ledande Rögle och då har man två matcher mindre spelade.
Utgånstipset går till gästerna,men som hemmalaget såg ut första perioden mot Malmö och kapaciteten som finns lutar det ändå åt minst 1 och 2.

Match.3 – Rögle-Oskarshamn

Rögle är riktigt jobbiga att möta,men stundtals har dom svårt med målskyttet och då är inte motståndarna sena att straffa,nu har man fått vila sedan 27/2 och tror inte man är sugna på att släppa 1:a platsen till Växjö.
Oskarshamn har inte spelat sedan den 20/2 pga Corona och det extra uppehållet bör ha gjort laget gott.
Man är i en jobbig situation fortsatt och behöver tre poäng här för att få lite andrum ner till negativt kval,även om det ser tufft ut på förhand ska man inte helt räkna bort dom trots motståndet.
Rögle är starka hemma och leder serien av en anledning,trolig 1:a i Ängelholm.

Match.4 – Brynäs-Linköping

Brynäs har ett par övertidsförluster samt en uddamålsförlust senast mot Leksand,och har faktiskt varit värda fler poäng än så men puckarna studsar inte deras väg,nu har dom inte särskilt många matcher upp på dom andra lagen heller och goda råd börjar bli dyra i Gävle.
Linköping har spelat med kniven mot strupen vilket har gjort enorm skillnad vilket vinster över både Örebro och Färjestad visar på och man ligger nu på 11:e plats och 4 poäng ner till 13:e plats.
En jämn drabbning att vänta,liten fördel Bortalaget men Brynäs kan aldrig räknas bort och åtminstone 1 och 2 bör streckas.

Match.5 – Djurgården-Leksand

Hemmalaget lyckades kriga till sig en vinst nere i Göteborg senast,men har det fortsatt tungt framåt och målvaktsspelet har räddat många poäng åt dom.
Men nyförvärven Rakshani och Stoa samt Nardella tycker jag har klivit fram och den ständigt för motståndarna jobbiga “lill-fimpen” William Eklund har steppat upp ordentligt.
Linus Andersson och Niclas Bergfors saknades på måndagsträningen,den senare har inte missat en match sedan 2017 och förhoppningen är att båda ska kunna spela.
Gästerna har ett riktigt starkt bortaspel med vinster i 4 av dom 5 senaste bortamatcherna, Hrivik och Camper fortsätter att göra mål och Juvonen är riktigt bra i mål.
En jämn fight att vänta där bortalaget bär favoritskapet,lutar ändå åt max en poäng för hemmalaget och X2 ska räcka men saknas både Bergfors och Andersson spikas 2:an.

Match.6 –  Skellefteå-Luleå

Skellefteå är riktigt tunga att möta med en stark defensiv samt offensiv och ett riktigt bra powerplay och är en av toppkandidaterna till att ta hem guldet.
Luleå har det riktigt tungt och dom är inte att känna igen,särskilt inte offensivt.
Man har nu haft en tio dagars vila/träningsperiod  och det ska bli intressant att se om något ändrats.
Håller ändå Skellefteå som rätt favorit här och intressant spik till över 2 gånger pengarna.

Match.7 – Nybro-Karlskrona

Nybro förlorade senast lite överraskande mot Mörrum men hade innan dess 4 raka vinster och man är starka på hemmaplan och har en giftig offensiv dessutom leder man serien.
Karlskrona har det jobbigt även om man vann senast,men dom har inte fått spelet att stämma över  tid och är en besvikelse såhär långt.
Rätt favorit men gardering är inte fel alls,då Allettan ofta bjuder på tuffa matcher.

Match.8 – Düsseldorf-Bremerhaven

Hemmalaget ligger före i tabellen men har för närvarande ingen vidare form man har däremot 3-1 i matcher denna säsong mot gästerna som spelat lite bättre på slutet.
Så även om tipset går till hemmalaget tas samtliga streck med på den större kupongen.

Lycka till på liret,och i vanlig ordning kan ni via knappen nedan haka på en andel eller två i jakten på 8:an.

Antes PP

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Powerplay Analys 11/9
Äntligen! Dags för SHL premiär och samtliga matcher finns på kupongen och fylls ut med en allsvensk match. Spännande säsong har vi framför oss där flera av lagen har kryddat med gott om rutin från NHL och en hel del hemvändare. Vi hoppar rakt in i omgången, där första tävlingsmatchen alltid är lurig och skall […]
Lucas Powerplay 3/6
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 15:14, 3/6-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Schweiz – Tyskland = 1X Schweiz har gjort ett riktigt bra slutspel där man slutade på en andra plats med fem vinster och två förluster. Enda dåliga matchen som Schweiz gjort under turneringen hittills kom mot Sverige med en 0-7 förlust. Utom den matchen har […]
LUCAS Powerplay 27/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 19:14, 27/5-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Sverige – Tjeckien = 1X2 Sverige öppnade VM tungt med både förlust mot Danmark och Belarus. Men kom tillbaka starkt nu i tisdags med kniven på strupen när de krossade Schweiz med 7-0 och visade verkligen att Sverige inte går att räkna bort. Trots att […]
Lucas Powerplay 20/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 23:59, 20/5-2021Andelar: 6 stInsats: 45 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Tampa Bay – Florida = 1 Tampa har varit bra under hela säsongen och blev trea i den centrala divisionen och i slutspelet möter dem ett bra Florida som blev tvåa i den centrala divisionen. Fast att Florida kom före i grundserien har Tampa imponerat […]
Lucas Powerplay 13/5
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 15:59, 13/5-2021Andelar: 10 stInsats: 54 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Tjeckien – Sverige = 1X2 Det är en match i turneringen Carlson Hockey Games som är den sista turneringen inför VM så den är viktig för alla spelare i båda lagen visa att dem vill med till VM. Sverige gjorde sin första match i turneringen […]
Lucas Powerplay 25/3
Lucas POWERPLAYSpelstopp: 17:59, 25/3-2021Andelar: 10 stInsats: 54 krSpelbolag: Svenska Spel Spela Lucas Powerplay Djurgården – Linköping = 1X2 Linköping har gått sjukt starkt på slutet med fyra raka vinster och spelet har fungerat riktigt bra och dessutom har man lämnat bottenstriden bakom sig för att behöva kvala sig kvar. Djurgården vann senast mot Brynäs med 4-1 men är […]