Tips till Stryktipset V.19


Magnus Blom
Magnus Blom

Spelcash spetsar till sin bevakning av stryktipset och vi hämtar vår expertis från det lilla samhället Markaryd i södra Småland där både Lasse Jacobsson och Dan Olsson är bosatta. Lasse har en diger tränarkarriär och numera scoutar han motståndarna åt herrlandslaget. Dessutom oerhört många matcher både live och i tv-soffan, medan Dannes meriter som spelare är begränsade. Däremot är han en skicklig spelare och analytiker som firat stora framgångar med sina bolag. 

”Lasses luring”

Ängelholm–Vänersborg 2

Lazio vann med 2–0 mot Sampdoria och gjorde så att krysset sprack. Nya tag den här helgen.

Den här veckan hittar jag min luring i den svenska division 1-fotbollen. Nykomlingen Ängelholm har startat serien på ett utmärkt sätt och ligger sexa med 13 poäng på sex matcher. Johan Orebo är deras bäste målskytt, men här tror jag de är klart överskattat på strecken. Jag har fått in på ”radarn” att Vänersborg, som ligger nia med åtta poäng, haft lite oflyt på sistone. I senaste matchen mot serieledande Oddevold föll de med 1–2, men spelade då med en man mindre i 70 minuter.

Tvåan är endast streckad på 13 procent och kan vara ett fynd.

”Olssons drag”

Chelsea–Liverpool 2

Tottenham förstörde planerna förra veckan då de kryssade borta mot Liverpool efter 1–1. Nya tag.

De klassiska lagen Chelsea-Liverpool möts i FA-cupfinalen på Wembley och det är bäddat för stor underhållning. Men min känsla är att Liverpool kammar hem bucklan! Den viktige kuggen Fabinho saknas visserligen på mittfältet men det spelar mindre roll här. Sett över denna säsongen så är Liverpool det bättre laget och när de streckas under 50 procent så är det bara att plita ner tvåan och gå vidare.

Chelsea har dessutom en del avbräck inför finalen och även ett stort frågetecken för viktige Kante. Så den här gången känns Liverpool tyngre för dagen.

Tvåan är streckad på 43 procent och det är bara att tacka och ta emot.

 

Spela Stryktipset

I samarbete med Svenska Spel AB. Spela ansvarsfullt, 18+.

Publicerad 13/5 2022 kl 11:46