Nyhet!

Stryktipsanalys 20/2

Hallå alla Småtjuvar! Hoppas ni alla har avnjutit en och annan semla veckan som gått! Nu är det dags för en ny omgång stryktips och på lördag går vi för pengarna! Den 20 februari slår vi ett extra hårt slag för att det firas Världsdagen för social rättvisa, Internationella piprökardagen och sist men inte minst Slarvighetens dag. För att inte slarva bort er läsare går vi direkt till våra 13 matcher och kupongen.

Som tidigare kommer jag erbjuda ett spännande andelsspel som är baserat på mitt tidiga grubbel. Det finns 10 andelar á 127 kr och går man i liknande tankebanor som mig är det bara att ansluta sig. Icke att förglömma är att sport är sport och mycket kan hända på en dag eller två. Ändringar i systemet kan komma att ske efter oddsrörelser och möjliga startelvor.

Till andelslsaget!

 

 1. Liverpool – Everton (1x)

Vi startar med ett riktigt Merseysidederby på anrika Anfield där jag har svårt att dölja mitt röda hjärta här. Som född Liverpoolsupporter har jag svårt att gå emot mitt lag i dessa derbyn. Efter en tung period i laget lyckades man ta en viktig seger i CL mot Leipzig och den energihämtningen kan ha betydelse i denna match. Enligt Klopp är Pool All in i CL men jag tror inte att laget vill förlora mot sina största rivaler. Everton kämpar på men har visar någon form av svaghet i de senaste 2 matcherna. Två raka förluster där City kanske inte är så mycket att diskutera bort men en förlust mot Fulham….. inte bra. Detta kan bli en rövarspik på ettan men just nu ville krysset med eftersom Klopps huvud är i Champions. 1x

 1. Fulham – Sheffield U (1)

Fulham har lånat in Maja från Sunderland och han startade med två mål i sin debut mot Everton förra veckan. Veckoomgången slutade med en hämtad pinne mot Burnley på Bortaplan och detta Fulham börjar verkligen hitta ett bättre spel nu. Med tanke på en tät strid i botten och en usel hemmasvit måste Fulham börja plocka treor hemma på Cravan Cottage och spiken tas i denna match. Nu har man chansen att vinna när Jumbon kommer på besök. Trots uppspel av Sheffield lyckas laget inte hålla tätt och en trip ner till Championship är inte långt ifrån nu. Jag testar spiken på hemmalaget!

 1. Burnley – West Brom (1x)

En riktig Mellanmjölksmatch när två lag där formen inte pekar uppåt ska mötas på Turf Moor. West Brom slåss i botten av tabellen och ligger just nu på en nedflyttningsplats medan Burnley ligger och skvalpar något ovanför. Här måste vi titta på formen på lagen där West brom ligger totalt i botten med 4 förluster på de 6 senaste matcherna. Burnley har inte heller de visa fin fotboll men med hemmaplan och i ett möte med ligans svagaste lag för tillfället ska man inte förlora. 1x räcker långt och väl.

 1. Bristol C – Barnsley (x2)

Ingen kan titta bort från Bristol Citys usla form och laget har helt ställt in skorna i hyllorna på träningsanläggningen. Jag frågar mig alltid om spelarna ens vill spela fotboll när jag ser Bristol spela. Med hela 6 raka förlustmatcher på kontot och inte gjort ett enda mål på dessa sjunker man som en sten i tabellen och absolut inget talar för att man ska ta poäng mot Barnsley. Barnsley är inne i en bättre period och kommer med två raka vinster mot Brentford och Blackburn. Många kommer kolla på statistiken här och spika tvåan men Championship är svårare än många tror. En borta match är alltid en bortamatch så krysset ska definitivt med. X2 tas i första hand.

 1. Cardiff – Preston (1)

Här kommer Dennis första spik på kupongen. Cardiff som haft så svårt börjar visa en riktig smällform efter tränarbytet och laget kommer nu med hela 4 raka segrar och är endast sex poäng bakom en slutspelsplats. Om denna matchen spelats för ett par omgångar sedan skulle jag absolut inte resonera såhär med en spik men på grund av den form laget befinner sig i just nu så ska man bara vinna över Preston. Samtidigt som Cardiff tuffar på går det tyngre för Preston som har 3 av 4 förluster på kontot. Det bländande bortaspelet har avtagit en aning och den övergripande känslan är att i en tight match tar hemmalaget det största klivet mot en seger. Jag spikar

 1. Huddersfield – Swansea (x2)

Swansea är med i toppen av Championship och med två hängmatcher på Norwich som leder ligan kan man klättra upp på förstaplatsen. Huddersfield ligger i ett knepigare läge i tabellen med bara 5 poäng ner till nedflyttning. Detta gör att hemmalaget är nöjda med att det tickar 0-0 och att det slutar med en pinne. Swansea kommer dock inte vara nöjda utan kämpa på och gå för trean. Med 3 vinster för svanarna på sina fyra senaste tror jag att man bara manglar på. En perfekt match för Swansea som nu ska möta ett Hudds i brygga med två raka förluster. Ettan skippas helt och krysstvå är ett lås.

 1. Nottingham – Blackburn (1x)

Nottingham är ett lag jag trodde på mycket inför denna säsong men har underpresterat. Med ynka 33 poäng har man inte lång väg ner till nedflyttning och vinsterna och poängen måste börja rulla in på kontot nu. Med en positiv formkurva och 8 tagna poäng på de 5 senaste omgångarna tror jag att man inte förlorar mot Blackburn i denna match. Blackburn har tappat otroligt mycket självförtroende och kommer med 3 raka förluster samt två raka bortaförluster. Jag väljer även att lyfta fram hemmalaget eftersom man endast förlorat tre matcher sedan i början av december. Med en lång skadelista i bortalaget tas de strecket bort helt och 1x får syna min kupong.

 1. QPR – Bournemouth (x2)

Här önskar man sig nästan en helgardering och detta eftersom här ska två lag mötas som är inne i en bra period bägge två. Skadefria trupper, bra form och bländande spel i båda lägren. QPR har halkat efter tabellmässigt en aning men har nu tre raka treor och starka vinster bakom sig. Man har slagit både Brentford och Watford som är topplacerade och formmässigt ligger man på en fin tredjeplats om man räknar in på de 5 senaste matcherna. Bournemouth som ska vara ett topplag i denna serie har börjat kallna och haft en mindre dipp på slutet Laget har halkat ner till en 6 plats i tabellen men börjar åter igen hitta tillbaka till bättre spel och en högre tabellplacering. Med 3 vinster och ett kryss på de 4 senaste matcherna känner laget vittring på toppen och vill absolut inte bjuda in lagen som ligger några poäng bakom i en Slutspelskamp. Där av tas hemmalaget bort helt och x2 får vackert titta på.

 1. Millwall – Wycombe (1)

Millwall har äntligen börjat göra mål och med tre raka vinster ska denna bara spikas av. Hela 8 mål gjorda i rätt riktning och med en tät defensiv ska man vinna över det svagaste laget i ligan. Wycombe vet vi alla inte har samma resurser som övriga lag i Championship och tar alla poäng man kan ta. Laget tog en överraskande seger över Huddersfield på bortaplan men efter det gick in i förlorarbubblan igen med en förlust över Derby. Jag väljer att bara spika av denna och hoppas lejonen gör vad dom förväntas göra hemma på The Den.

 1. Norwich – Rotherham (1x)

Norwich har sett tunga ut ett par matcher men nu verkar allt vara som vanligt igen efter två raka segrar. Sex mål gjorda och endast 1 insläppt tycker jag är godkänt men en förstaplats i tabellen säger och gör att många kommer spika denna match. Jag tycker att Championship är för svår att bara spika favoriterna och kommer därför utnyttja att värdet ligger i krysset som får följa med. Rotherham har varit ett litet Jokerlag denna säsong som vinner när de inte ska vinna. Nu kommer man med lite tyngre stenar i skorna när två raka förluster hittas i statistiken. Jag har en förhoppning att Rotherham gör en bra match och håller igen där bak för att sedan kunna kontra. 1x

 1. Reading – Middlesbrough (1)

Min sista spik för dagen blir en mer chansning från min sida där jag tycker att Reading är det bättre laget av dessa två. Men en fin femteplacering i tabellen och en hyfsad form ska man inte förlora på hemmaplan mot en konkurrerande klubb om slutspelsplatsen utan här måste man gå helhjärtat för vinst. Middlesbrough ser inte toppen ut för dagen utan har tre förluster och en oavgjord innan vinsten i den förra omgången mot Hudds. Den vinsten kanske säger mer hur dåliga Hudds är för tillfället än hur bra Middlesbrough är. Jag ser detta som en bra chans att spika en match som andra spelare inte väljer att spika. Ettan får stå för sig själv.

 1. Sheffield W – Birmingham (1×2)

Här kommer vi till en riktig bottenmatch där båda laget fiskar under strecket just nu och där krisen i bortalaget bara går djupare och djupare. Sheffield är ju egentligen 6 pinnar bättre än vad tabellen visar och med 3 segrar på de 5 senaste matcherna kanske visar att laget håller en bra kvalite. Birmingham är inne i en riktigt dålig period med tre raka förluster och jag ser laget inte vinna denna match. Helgarderingen blir dock ett tecken jag väljer då kampen i den nedre regionen kan sluta hur som helst enligt mig. På exakt samma poäng är denna match så pass jämnt på förhand att jag helar.

 1. Stoke – Luton (1×2)

Med en liknande form på dessa lagen streckas Stoke alldeles för hårt och att inte ta med Luton här är bara dumt. Luton har gång på gång visat att man har ett lag för att kunna störa de största elefanterna och favoriterna och trots att Stoke är favoriter till vinsten ska tvåan med. Stoke har visat sig både starkt och svagt denna säsong och är otroligt ojämna, likt Luton. Endast fem poäng skiljer dessa lag åt och jag väljer att helgardera denna match direkt.

Till Stryktipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Olssons Stryktipsdrag & Podcast
Vilken helg som väntar oss, 25 miljoner i Jackpott och här tänkte jag bjuda på mina Stryktipsdrag samt veckans Stryktips-Pod! Först och främst, är ni ännu inte med i Spelcash Tillsammanslag, så är det hög tid för det. Ni går med i laget HÄR genom att klicka på “stjärnan” uppe till höger där det står […]
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Stryktipset 28/8
Vi tackar Dennis för många fina Stryktipsanalyser. Nu har turen kommit till mig och tillsammans ska vi knäcka koden till de magiska 13 rätta strecken. Stryktipset den här lördagen bjuder på en härlig matta av matcher från de brittiska öarna samt jackpot på 17 miljoner. Häng med på resan mot 13 rätt! 1. Liverpool – […]