• lördag
  • 23/4

Stryktipset 23/4


Alexander Johansson
Alexander Johansson

Sista Stryktipset i april står för dörren och vi kan snabbt konstatera att det är hundra procent brittiska dueller som ska avhandlas. Kalaset inleds med fyra möten från Premier League och därefter tar The Championship över showen. Då båda ligorna är inne i slutspurten gäller det att vara extra vaksam på förutsättningarna i varje match. Vi inleder i västra London där det vankas derby – let’s go!

Spelstopp: 15:59

1. Brentford – Tottenham 2

Pontus Jansson och hans bin har sitt på det torra då det sedan tidigare står klart att Brentford kommer att spela i Premier League även nästa säsong. För Tottenham står däremot mycket på spel här då Spurs ska försöka försvara den åtråvärda topp 4-platsen som innebär spel i Champions League. Vid poängtapp på Brentford Community Stadium riskerar Kulusevski, Kane och grabbarna att passeras av en annan klubb från norra London, nämligen rivalen Arsenal. Räkna således med att gästerna är ordentligt på hugget i detta Londonderby. Till runt 45-50 procent är tvåan en gedigen spik!

2. Manchester City – Watford 1

Manchester City ska inte ha några större problem med att avfärda ett klart sämre Watford denna lördag. Det finns noll risk för underskattning från värdarnas sida då ligatiteln som bekant står på spel. Pep Guardiolas adepter lyckades hantera nerverna bra då Brighton besegrades med 3-0 senast och känslan är att de ljusblå kommer att kontrollera även denna tillställning från start till mål. De tillresta Bålgetingarna, som troligtvis verkar i The Championship nästa säsong, ska såklart inte ha en sportmössa på Etihad. Ettan spikas oavsett procent.

3. Leicester – Aston Villa 2

En på förhand oviss batalj mellan två formsvaga gäng i Premier League står näst på tur. Leicester har, tvärtemot föregående säsonger, inte lyckats utmana i den övre regionen av tabellen. En av de stora orsakerna bakom detta stavas skador. Saknas gör fortsatt Jamie Vardy och Wilfred Ndidi – inga duvungar direkt. Aston Villa har inte heller rosat marknaden den senaste tiden. Lejonen från Birmingham har gått bet i fyra raka matcher. Senast en blytung 0-4-förlust mot Tottenham. På det stora hela är gästernas trupp dock förhållandevis stark och med tanke på motståndet denna lördag är det inte speciellt troligt att den negativa sviten förlängs. X2 ska räcka för grön bock.

4. Norwich – Newcastle 2

Norwich är alltjämt jumbo i Premier League och allt talar för att Kanariefåglarna återvänder till The Championship när säsongen är över. Det är ytterst tveksamt att en åldrande Teemu Pukki och hans lärjungar orkar resa sig från det blytunga nederlaget mot Manchester United förra helgen. Newcastle är i mycket gott slag då de svartvita från norra England ståtar med tre raka viktorior. Skatorna, som tidigare riskerade nedflyttning, ser ut att göra en fenomenal avslutning på säsongen och går högst sannolikt vinnande från denna “fågelfajt”. Bra spiktvåa.

5. Bournemouth – Fulham 1

Toppmöte från The Championship där tvåan Bournemouth går i klinch med ettan Fulham, som via segern mot Preston senast blev klart för en återkomst i Premier League. Trots att det endast skiljer en placering i tabellen mellan dessa sällskap råder det inga tvivel om att gästerna från London befinner sig på en helt egen nivå. Med tanke på avancemanget finns det dock anledning att resa ett frågetecken kring motivationen hos de svartvita. De hemmahörande Körsbären har ännu inte säkrat något avancemang och bör rimligtvis vara ordentligt påkopplade på Vitality Stadium denna lördag. Ettan plitas således ned först, men med tanke på att en viss Aleksandar Mitrovic vill hinna med några kassar till innan säsongen är över bör den blygsamt streckade tvåan ändå sällskapa. Etta-tvåa!

6. West Bromwich – Coventry 2

West Brom fortsätter att blanda och ge i The Championship. Steve Bruce manskap lyckades klämma fram en seger mot Blackpool i lördags, men den prestationen såg ut att ha kostat då den följdes upp av en 0-4-förlust mot Nottingham. I praktiken har nog playoff-skeppet redan seglat för de blåvita värdarna. Tabellgrannen Coventry har just nu två pinnar mer på kontot och därmed bättre chans att utmana om en topp 6-plats under slutspurten av “grundserien”. Viktor Gyökeres ser visserligen ut att få klara sig utan radarpartnern Matthew Godden även i denna fajt, men trots detta ska gästerna från utkanten av Birmingham ses med god segerchans på The Hawthorns. Den överstreckade ettan kan gott fimpas – X2!

7. Swansea – Middlesbrough 2

Wales nästa där ett formstarkt Swansea ser ut att bli hårt betrodda av svenska folket. Svanarna är förvisso svårbesegrade på Liberty Stadium, men ska vi lita på oddsmarknaden – vilket man bör – så är Middlesbrough tydliga favoriter i denna fajt. De rödklädda besökarna är en hårsmån från att nå topp 6, en skara som de nyligen tillhörde innan de gick bet i tre av de fyra senaste omgångarna. Känslan är dock att Chris Wilders manskap är tillräckligt starka mentalt för att studsa tillbaka till vinnarspåret denna fredag. Som strecken fördelas just nu är värdet på tvåan för bra för att blunda för. Fram med spikpistolen!

8. Birmingham – Millwall 2

Birmingham har samlat på sig tre raka nederlag. Säsongen som helhet har inte direkt varit något succé. Mycket beror nog på att nyförvärvet Troy Deeney tillbringat större delen av året hos sjukgymnasten. Den Premier League-meriterade räven är tillbaka i spel, men det har hjälpt föga då Blånäsorna åkte på en blytung 1-6-förlust mot Blackpool i veckan. Millwall har god möjlighet att säkra en playoff-plats under återstoden av ligaspelet och känns på det stora hela vassare än värdarna just nu. Med klasspelare som Tom Bradshaw och Scott Malone i gott slag är Lejonen från London en svårknäckt nöt för samtliga lag i serien. X2 är att betrakta som en helgardering.

9. Hull – Reading X

Reading ligger pyrt till i The Championship. Lyckligtvis för gästerna är avståndet ned till det berömda “strecket” hela sju poäng med tre omgångar kvar att spela. Det innebär att det inte kommer att krävas speciellt mycket – om ens något – från de blåvita för att de ska lyckas hålla sig kvar i andradivisionen. Hull har gjort en fin säsong sedan återkomsten då de orangeklädda redan lyckats säkra kontraktet. Tigrarna ståtar bland annat med segrar mot Middlesbrough och Cardiff i närtid och kommer troligen att bjuda upp till dans på MKM Stadium trots att de egentligen inte har något att spela för. Med tanke på Readings blygsamma bortafacit känns 1X som en solid lösning.

10. Peterborough – Nottingham 1

Peterborough har kraftsamlat och höjt sig flera snäpp mot slutet. Även om det fortfarande ser mörkt ut för de blåklädda finns en realistisk chans för The Posh att hålla sig kvar i The Championship. Ska de lyckas med den uppgiften måste de nog mest troligt vinna mot Nottingham. Det som talar för hemmalaget är att de är erkänt starka hemma på London Road. På denna arena har Clarke-Harris och company besegrat tuffa motståndare som Millwall, QPR och Blackburn denna säsong. Gästerna ser ut att greja en playoff-plats, men då Forest inte alls övertygade i sin senaste bortamatch mot Luton (0-1) känns det bäst att plita ned alla tecken. Jobba 1X till fint värde!

11. Stoke – QPR 1

QPR upplever ingen rolig period just nu. Hoppet om topp 6 lever förvisso ännu, men med tanke på hur det sett ut i de senaste bortamatcherna känns det minst sagt avlägset att The Hoops ska lyckas studsa tillbaka i Stoke-on-Trent denna lördag. Speciellt med tanke på att gästerna från London saknar lirare som Willock, Archer samt senegalesiske förstekeepern Dieng. Stoke vet man aldrig riktigt var man har, men att The Potters kan rulla boll när de vaknat på rätt sida av sängen råder det ingen som helst tvekan om. De rödvita har svikit förr vilket gör att det tar emot att plocka fram hammaren, men till runt 50 procent är ettan trots allt en vettig spik på en i övrigt klurig kupong.

12. Sheffield United – Cardiff 2

Sheffield United har spelat bra under andra halvan av säsongen vilket fört upp Paul Heckingbottoms manskap på en sjätteplats i The Championship. Kan positionen försvaras över de tre avslutande omgångarna fortsätter säsongen för The Blades då de kommer att kvala för en återkomst i Premier League. Men samtidigt får vi också komma ihåg att de rödsvarta agerat svajigt emellanåt. Ett lurigt Cardiff, som lyckats besegra Nottingham såväl som Luton på resande klo denna säsong, bör inte räknas bort i denna duell. X2 är ett måste i jakten på en rensare – helst alla tecken!

13. Derby – Bristol City X

Derby klarade aldrig riktigt av att återhämta sig från de 21 minuspoäng som klubben straffades med i början av säsongen på grund av ekonomiskt trassel. Trots att Wayne Rooneys baggar kämpat hårt för att kunna säkra kontraktet stod det nyligen klart att de degraderas till League One nästa säsong. Bristol City har stått för en slätstruken säsong, men tack vare några enskilt fina insatser har de rödklädda från sydväst lyckats hålla sig kvar i den engelska andradivisionen. Då inget av sällskapen har något annat än ära och heder att spela torde 1X räcka, men den som vill vara på den säkra sidan täcker hela spelbrädet.

Spiken! – Manchester City

Watford ska inte ha en sportmössa på Etihad Stadium där ett förmodligen påkopplat Manchester City lika väl kan punktera matchen redan i första halvlek. Odiskutabel spiketta!

Skrällen! – Cardiff

Sheffield United ska försöka försvara sin topp 6-plats på Bramall Lane denna lördag, men då de rödsvarta agerat svajigt emellanåt samtidigt som Cardiff kan skryta med ett gäng tunga skalper på bortaplan denna säsong är garderingar ett måste. Dra till med alla tecken och jobba in tvåan till fin procent!


Publicerad 23/4 2022 kl 11:03