Nyhet!

Stryktipset 30/1

Dagarna bara springer förbi och vi ställs återigen inför en spännande spelhelg med Stryktipset i Fokus. 13 Miljoner i jackpot och äntligen har Svenska Spel fattat grejen med att ta med fler Premier Leaguematcher på kupongen, hela 5! Denna dag präglas annars av händelsen då Beatles gjorde sitt sista offentliga framträdde på taket till The Apples Corps Building i London 1969. Tanken är att hela SpelCash-gänget ska kopiera detta efter denna helg genom att först vinna 13 miljoner på Stryket för att sedan stå och sjunga ”We are the Champions” på Globens tak och blicka ut över huvudstaden. Nu åker vi! Det finns 10 andelar á 127 kr och går man i liknande tankebanor som mig är det bara att ansluta sig. Icke att förglömma är att sport är sport och mycket kan hända på en dag eller två. Ändringar i systemet kan komma att ske efter oddsrörelser och möjliga startelvor.

Till andelslsaget!

 

 1. Arsenal – Manchester United (x2)

Vi startar med en riktig pangtillställning när tabelltvåan ska åka till London för att möta ett Arsenal som faktiskt slåss om topp 4. Manchester United har varit briljanta i sitt spel men fick åka hem med öronen neddragna och svansen mellan benen efter den Chockerande förlusten mot tabelljumbon Sheffield United. Nu ställer sig alla undran hur man ska ta sig an ett Arsenal som studsat upp och ligger tvåa i formtabellen. United har historiskt haft svårt med just Gunners och inte slagit Arsenal sedan den 25 januari 2019. Magen säger ändå att Manchester United är det stabila laget av dessa två och har mer kvalitéer i truppen samt en toppstrid att försvara. Jag väljer x2.

 1. Manchester City – Sheffield United (1)

Trots den senaste matchen och vinst mot Citys ärkerivaler, Manchester United, så kommer denna bedrift inte att återupptas av Sheffield här inte utan City Tåget kommer fortsätta att ånga på. Vi kommer snarare få se en bekräftelse att Manchester City är redo för att ta en Premier Leaguetitel än ett återtåg nedåt i tabellen. De Ljusblåa har visat prov på styrka gång på gång och sist lekte man hem hela 5-0 mot West Brom där Gundogan fick göra två. Med ett odds på 1.13 och 11 raka vinster för City så ser jag inget annat än att spika ettan och gå vidare.   

 1. Crystal Palace – Wolves (x2)

En riktig mellanmjölkskamp i mitten av tabellen när Palace tar emot Wolves där båda lagen står på 23 insamlade poäng. Om formen ska få tala sitt tydliga språk så borde Crystal Palace vara favoriter med 5 poäng på de 5 senaste medan Wolves endast tagit två. Dock ska nämnas att en av dessa pinnar av det orangea laget är taget på Stamford Bridge mot Chelsea. Hemmalagets senaste matcher har dock blivit två raka förluster medan Wolves har ett kryss och en vinst att gå på. Jag väljer att tro på Neto, Traore och nytillskottet från LaLiga Willian Jose och går för en bortavinst. Krysset får följa med!

 1. Southampton – Aston Villa (1 2)

Gubbgarderingen vill jag ha med någonstans och varför inte sitta med den på den sista matchen som spelas på kupongen. Aston villa fick en rejäl körare mot Burnley sist när man tappade en ledning med 2-1 till förlust 2-3 i slutet av matchen. Svagt av annars ett sådant fint lag med både Watkins och Grealish i truppen. Soton kommer även de från en tung förlust mot Arsenal men hade innan det två raka vinster. I min bok är detta helt öppet och på samma poäng i tabellen är frågan vem som drar det längsta strået. Gaffeln, gubben eller vad ni kallar det.

 1. West Brom – Fulham (1×2)

Bottenfight och Bottenfiske i denna match där kampen om att få stanna i den högsta serien är priset för vinnaren. Med likande form på dessa två gäng ser jag det om en omöjlighet att välja sida och väljer att helgardera denna match tidigt på mitt system. West brom tog en viktig vinst mot Wolves för två omgångar sedan med har efter det bara torskat och det med ganska stora siffror (5-0 mot city). Fulham däremot har efter en fin inledning och ett gäng snodda poäng av både Pool och Spurs åkt på tre raka förluster för att sedan kryssa sist mot Brighton. Krysset är väldigt nära i denna match men jag helgarderar och moving on.

 1. Cardiff – Millwall (1x)

Championship är alltid en tuff serie att förutspå men här måste väl ändå vändningen komma för Cardiff på hemmaplan mot Millwall. Cardiff har äntligen tagit poäng sist mot Barnsley efter sex raka noll-poängare och kanske en gnista är tänd. Millwall kör på sitt varannanmatchsystem och efter en bedrövlig insats mot Bristol förra veckan och 0-3 i baken kunde man kämpa till sig en pinne mot Watford. Här tror jag att en gnutta hemmaplansfördel finns inblandat och väljer hemmalaget före bortalaget. 1X

 1. Rotherham – Swansea (2)

Spik numero dos kommer från magen och är skiljer det mycket i kvalité mellan lagen enligt mig. Swansea ligger på en bra andraplats i tabellen och har en otroligt fin statistik med 8 matcher utan förlust. Att senaste krysset kom i den förra omgången gör absolut ingenting utan med mer tändvätska i maskineriet går man för att bibehålla sin tabellplacering och vinna. Rotherham har nog överraskat många på det positiva planet och laget tog en komfortabel seger mot Middlesbrough med hela 3-0 senast. Swansea har dock gått segrande de två senaste gångerna lagen mötts och jag väljer spiken här jag.

 1. Hudds – Stoke (x2)

Mitt stående lag att tycka illa om är Hudds och efter att förlorat fyra raka matcher i ligan så får den sviten gärna fortsätta för min del. Trots ett annars formsvagt Stoke man nu ska möta så tror jag mer på Stoke än på Hudds här. Stoke har faktiskt inte förlorat på bortaplan på fem matcher utan kryssat alla 5 och sist dessa möttes på Kirklees Stadium i Huddersfield så vann Stoke med hela 5-2. Tabellmässigt har Stoke mest att förlora på torsk och jag tror att man tar sig i kragen och vill visa hela ligan att man inte är ett sådan sopgäng som många målar upp de till. Bortavinsten är tagen före hemmavinsten och krysset får följa med.  

 1. Blackburn – Luton (1×2)

Mitt kära Luton ska alltid med på kupongen på något sätt enligt mig och här tycker jag och tror jag att Blackburn kommer målas upp för extremt för stora Favoriter. Trots att Luton har förlorat mer än hälften av alla sina bortamatcher så tror jag inte att hemmaplansfördelen är en faktor i denna match.  Jag ska dock belysa att ettan ska med eftersom Blackburn är inne i en bra period och har faktiskt tagit sju pinnar på de tre senaste omgångarna. En riktig sexpoängsmatch jag skrällen kan absolut komma här. Därför väljer jag att selgardera denna match som alltid så får framtiden utvisa om det var ett bra eller mindre bra drag.

 1. Sheffield W – Preston (2)

Spik nummer 3 kommer när bortastarka Preston ska åka och möta Sheffield W. Preston ligger trea i bortatabellen och kommer med två solida och stabila insatser mot Reading och Birmingham. Hemmalaget Sheffield var dock inne i en bra period för tre matcher sedan men har efter det åkt på två raka förluster. Här ska alltså ett hemmastarkt Sheffield med tre raka hemmasegrar möta Ett bortastarkt Preston och jag tror att bortaplansgiganterna vinner. Preston kämpar med sin spelartrupp och har samlat in bra med poäng denna säsong. Man slåss om topp 6 och slutspel medan Sheffield får kämpa i botten av tabellen. Spiken är en liten chansning men utan dem så vinner man inget stort.

 1. Birmingham – Coventry (x2)

Här kommer en till tuff match där båda lagen kommer med lite vind i seglen och bättre form. Hemmalaget Birmingham vann borta mot Middlesbrough för att sedan torska mot Preston medan Coventry tog en viktig vinst i botten av tabellen sist mot Sheffield W. Här gäller det att följa oddsrörelserna men i mina tidiga tankar då landar detta på en X2 då Birmingham är ett av seriens svagaste hemmalag  

 1. Derby – Bristol C (1x)

Jag sneglar på oddsen och förstår inte riktigt varför Derby är sådana stora favoriter här. Derby ligger på en 21plats i tabellen och slåss för att inte spela negativt kval medan Bristol slåss om topp 6. Möjligen kan det vara Bristols otroligt dåliga bortaspel som påverkar men spika inte denna match utan att titta på startelvorna. Formmässigt ligger dessa exakt lika med 9 poäng på de 5 senaste matcherna. Båda lagen kommer från två raka vinster i ryggen men ett givet problem finns i bortalaget, nämligen skador. Skadelistan är lång och trubbig vilket medför problem för laget. Är orken slut eller ska man fortsätta kämpa med den tunna skaran spelare. Jag väljer att tro på att derby inte förlorar men krysset får åka med.

 1. Nottingham – Barnsley (2)

Jag avslutar hela kalaset med en järv chansspik på Barnsley och detta endast för att magen säger det. Nottingham kommer med två raka förluster i ryggen och är sargat medan Barnsley återigen visar styrka och plockar poäng mot svårbesegrade lag. Sist dessa möttes slutade det med vinst för Barnsley med 2-0 så jag hoppas man kan göra en lika bra insats nu och bara vinna!  

Till Stryktipset hos Svenska Spel!

Exklusiva speltips i mailen

Få veckans hetaste speltips i mailen före alla andra. Helt gratis.

Please wait...

Tack för att du registrerade dig!

Fler Speltips
Olssons Stryktipsdrag & Podcast
Vilken helg som väntar oss, 25 miljoner i Jackpott och här tänkte jag bjuda på mina Stryktipsdrag samt veckans Stryktips-Pod! Först och främst, är ni ännu inte med i Spelcash Tillsammanslag, så är det hög tid för det. Ni går med i laget HÄR genom att klicka på “stjärnan” uppe till höger där det står […]
Stryktipsanalys 25/9
Spelcash stryktipsanalys jackpotomgången, 25 miljoner!
Stryktipset 18/9
Spelcash stryktipsanalys 18/9. Vi guidar er mot 13 rätt.
Stryktipset 11/9
Spelcash Stryktipsanalys 11/9
Stryktipset 4/9
Helgens bästa stryktipsanalys! Mot 13 rätt.
Stryktipset 28/8
Vi tackar Dennis för många fina Stryktipsanalyser. Nu har turen kommit till mig och tillsammans ska vi knäcka koden till de magiska 13 rätta strecken. Stryktipset den här lördagen bjuder på en härlig matta av matcher från de brittiska öarna samt jackpot på 17 miljoner. Häng med på resan mot 13 rätt! 1. Liverpool – […]