• lördag
  • 9/4

Stryktipset 9/4


Alexander Johansson
Alexander Johansson

Fyra Premier League-matcher inleder lördagens Stryktips som framför allt riktar fokus mot striden om Champions League-platserna. Tottenham, Arsenal och Chelsea är tre nyckellag som formar kupongen på olika sätt. Ett gäng bataljer från The Championship tar sedan vid innan kupongen avrundas i Allsvenskan. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

1. Aston Villa – Tottenham 2

Tre raka segrar har tagit Tottenham upp på fjärdeplatsen. Kulusevski, Son och Kane är en fruktad trio i offensiven som kan skapa oreda i vilket Premier League-försvar som helst, Aston Villas inkluderat. Lyckas Antonio Conte skruva åt de bakre leden finns god chans till tre poäng i rikets näst största stad. Aston Villa såg måttligt intresserade ut i derbytorsken mot Wolverhampton och känslan är att luften kan ha gått ur värdarna som inte har något att spela för. Tvåan lämnas allena trots hög streckning.

2. Arsenal – Brighton X

Arsenal gick på en ordentlig mina mot Crystal Palace som vann Londonderbyt med 3-0. The Gunners såg tagna ut under 90 minuter och på samma vis kan det fortsätta när Tierney och Partey missar denna tillställning. Likvärdiga ersättare finns inte i truppen och Brighton är inte en opponent som ska underskattas. Efter en motigare period var gästernas senaste insats mot Norwich klart förbättrad. En missad straff och så mycket som strax under 3,0 i xG vittnar om att Potter och company borde åkt hem med tre poäng. Borta mot topplagen brukar Fiskmåsarna trivs bra och här är det läge att få med samtliga tecken. X2 ska jobbas in till fin procent.

3. Southampton – Chelsea 1

Chelsea följde upp 1-4 mot Brentford med att förlora med 1-3 mot Real Madrid. Karim Benzema sänkte de blåklädda med ett hattrick och när returen väntar redan på tisdag lär Tuchel rotera i sin startelva denna afton. Då ska Southampton inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. The Saints har bara torskat tre fighter i egen borg så här långt och visade bland annat sin höga högstanivå när Manchester City fick vända hem med poängtapp från sydkusten. Broja får inte delta men annars är värdarnas truppläge bra. 1X en fräck lösning med tanke på Chelseas tuffa schema.

4. Watford – Leeds 2

Otroligt viktig fight från bottenstriden där framför allt Watford är i stort behov av en trepoängare. Det har dock varit svältfött med sådana även sedan Hodgson tog över skutan och med handen på hjärtat har The Hornets en trupp som inte håller för Premier League. Det har däremot Leeds som fått en nytändning under Jesse Marsch. Amerikanen har offensiv spets i bland andra Harrison och Raphinha som kan sänka Watford på egen hand. Ett scenario där ett desperat värdlag går bort sig i jakten på segern är inte omöjligt. Tvåan singlas till fin procent.

5. Blackburn – Blackpool X

Blackburn har halkat utanför playoff-platserna och insatserna under 2022 skvallrar inte om att vinden kommer vända. De blåvita agerar tafatt i båda ändar av planen och när Brereton brottas med såväl fysisk form som målform är Blackburn helt enkelt inte ett lag för topp 6. Det är inte heller Blackpool, men här blir gästerna alldeles för underskattade av tipparna. The Seasiders trivs med den förväntade matchbilden och har fällt större drakar än Blackburn under säsongens gång. X2 ska med till varje pris men helst alla tecken.

6. Reading – Cardiff 1

Paul Ince har fått ordning på Reading som går mot nytt kontrakt. Fyra raka utan förlust är starka papper och när inget av lagen under giljotinen visar någon vidare form ska The Royals kunna hålla undan till förnyad biljett i The Championship utan större problem. Lucas Joao är en spelare som på egen hand kan skjuta hem samtliga poäng när Cardiff kommer på besök. Walesarnas säsong har gått i stå och den tunga derbytorsken (0-4) mot Swansea gjorde inte under för självförtroendet. Strecka från vänster på Madejski Stadium.

7. West Bromwich – Stoke 1

West Bromwich öppnade i ett rasande tempo mot Bournemouth och gick upp till 2-0 innan kvarten var spelad. Därefter höll Steve Bruces mannar ställningarna på ett tryggt sätt och med tre poäng in på kontot lever fortfarande drömmen om playoff för The Baggies. Stoke drömde för ett par månader sedan också om topp 6, men gästerna har inte hållit måttet. Bortaspelet har varit under all kritik och när ingen motivation finns hos The Potters är det läge att blunda för högersidan. Ettan är en vettig spik trots hård streckning.

8. Preston – QPR 1

Queens Park Rangers är helt under isen och får svårt att ta tillbaka sin tidigare playoff-plats. Verkligheten har hunnit ikapp gästerna som i våras överpresterade de underliggande siffrorna gång efter annan. Försvaret läcker och vi tror att det kan fortsätta när Londonlaget reser till Lancashire för att mäta svärd med Preston. The Lilywhites, som värdarna kallas, kommer stärkta efter derbysegern mot Blackpool (1-0) och är ett erkänt starkt hemmalag. Archer eller Riis avgör detta till Prestons fördel. Spikad etta!

9. Bristol City – Peterborough 2

Bristol City blandar och ger och det är framför allt uppenbart att The Robins endast presterar när Andreas Weimann har en bra dag. Sett till underliggande siffror är värdarna ett av ligans sämsta lag och ettan är inte ens att lita på när jumbon kommer på visit. Peterborough får svårt att lösa kontraktet men kan samtidigt motiveras av en stark insats på Ashton Gate. Bristol City är på intet sätt en omöjlig uppgift och när ettan övervärderas får den lågt streckade tvåan inte missas. Gubben (etta-tvåa) liras.

10. Millwall – Barnsley X

Bara en poäng på de tre senaste innebär att Millwall har sex poäng upp till playoff. Att äta ikapp avståndet är inte omöjligt, men det kommer samtidigt krävas en avslutning utan dess like för att Lejonen ska nå topp 6. Barnsley är en på förhand lämplig uppgift hemma på The Den, men gästerna spelar samtidigt för sin överlevnad i andraligan. Spelmässigt är The Tykes kapabla att mäta sig med lördagens kombattanter som blir väl hårt betrodda. Till dessa streck är hela spannet att föredra.

11. Nottingham – Birmingham 1

Nottingham går som tåget just nu och det går absolut att argumentera för Sherifferna som ligans näst bästa lag. Offensiven är urstark hemma på City Ground där spelare som Johnson, Garner och Davis alla är kapabla att sänka gästande Birmingham på egen hand. Blånäsorna visade styrka i derbysegern mot West Bromwich men behöver trots allt komma upp i nivå för att inte bli blåsta av banan denna lördag. Ettan streckas väldigt hårt men vi anser att det är befogat. Spika av Nottingham och gå vidare.

12. Swansea – Derby 1

När Swansea har sin dag spelar de kanske ligans trevligaste fotboll. 4-0 mot Cardiff var ett styrkebesked och Svanarna motiveras definitivt av en möjlig placering på den övre halvan innan säsongen går i mål. Russell Martin förfogar över flera olika matchvinnare som Derby får svårt att hantera. Wayne Rooneys mannar har inte rosat marknaden på resande fot och känslan är att luften gått ur gästerna i jakten på nytt kontrakt. Ettan är trolig men bör ackompanjeras av krysset med hänsyn till värdet.

13. Degerfors – Häcken 2

Häcken stod för en mäktig insats när de körde över AIK med 4-2 på Bravida Arena. Jeremejeff och Uddenäs briljerade på konstgräsmattan och när samma underlag väntar på Behrn Arena gillar vi att låta tvåan agera utgångstecken. Getingarna tenderar dock att darra utanför Hisingen och Degerfors såg inte alls oävna ut mot Djurgården. Bruksklubben hade bland annat fyra bollar i virket och lirare som Campos och Vukojevic kan ställa med oreda för gästerna från Göteborg. Tvåan först, ettan sedan.

Spiken! – West Bromwich

West Bromwich visade styrka när de slog Bournemouth i veckan och mot ett torftigt Stoke ska värdarna kunna knipa ytterligare en trepoängare. Stark etta i Birmingham.

Skrällen! – Blackpool

Blackburn är helt under isen och Blackpool är inte en så pass enkel opponent som streckningen visar. The Seasiders kan definitivt få med sig något från Ewood Park.


Publicerad 9/4 2022 kl 05:35