• lördag
  • 9/10

Speltips 9/10 inför UFC Fight Night Mackenzie Dern vs Marina Rodriguez


Johan Sunnanängs
Johan Sunnanängs

Den talangfulla amerikanskan med brasseblod Mackenzie Dern tar emot hypedödaren Marina Rodriguez i kvällens huvudfight.

Fight: Mackenzie Dern vs Marina Rodriguez
Speltips:  Marina Rodriguez via endast decision (Vid avslut pengarna tillbaka) & Över 2.5 Ronder
Odds: 1.74 & 2.10
Investering: 4/5U & 2/5U
Spelbolag: Comeon & Nordicbet

Först och främst så ska vi få passa på och njuta av ett tidigt kvällskort idag med matcher som startar redan runt 20:00 svensk tid. Rodriguez som kommer ifrån 2 raka vinster emot Michelle Waterson och kanske främst Amanda Ribas som hypats till storfavorit i deras möte men som blev brutalt avslutat tidigt i andra ronden. Många likheter kan dras mellan Mackenzie Dern och Amanda Ribas kanske främst i deras färdigheter på marken. Amerikanskan Dern sägs ofta vara av brasiliansk härkomst iom hennes extremt höga nivå av BJJ.

Inte för att jag tror att det är speciellt relevant men både Ribas och Dern har pushats hårt av UFC att bli deras nästa kvinnliga stjärnskott något som för Ribas tog tvärstopp i mötet med just Marina Rodriguez och som nu ska ställas emot en livsfarlig Virna Jandiroba i slutet av oktober. Dern själv förlorade emot Ribas för 2 år sedan men har några riktig fina vinster på sitt record vilket resulterat i att nu i detta möte få möjlighet att skina i sitt första main event.

Både oddsen och experterna pekar på att Dern kommer vinna detta via submission vilket inte alls är omöjligt. Men hon har inför denna också sagt vikten av att lära sig behålla lugnet i ringen och inte dras med i vilda utbyten vilket kommer vara viktigt mot en mycket större och starkare Rodriguez. Jag tror att så länge Rodriguez klarar av att hålla tempot låg och kontrollera Dern i klinchen så tror jag detta kan bli en lång och svettig match för dom båda. Jag tycker att vi får ett väldigt fint odds i “Rodriguez via endast decision” hos Comeon. Alltså är det pengarna tillbaka om fighten avslutas innan 5 ronder. Tycker även att värdet på Över 2.5 ronder är alldeles för högt där jag även privat spelat några kombolappar med Över 1.5 Ronder till 1.62 hos Nordicbet. Marina Rodriguez vinst finns till 2.70 för den modiga.

Lycka till vid rygg!


Publicerad 9/10 2021 kl 05:36